(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

We reizen weer virtueel af naar het buitenwietfront, en zijn natuurlijk ontzettend benieuwd hoe alle testplanten de storm van afgelopen woensdag hebben doorstaan. Inmiddels zijn de groene dames namelijk al best wel hoog, en je weet wat ze over hoge bomen zeggen. Precies, die vangen veel wind!

Claude Pouche

Update 3 juli 2023: Zó, het was al even geleden dat ik tijd had om een update te maken over de buitenwiet-testronde, maar vandaag heb ik een beetje extra tijd dus hier is m’n update 😊🙏 Ik zal beginnen met de Dynamite Kiks want die was vanaf het begin al de grootste. Ook was het de eerste die uit de grond omhoog kwam. Nou, deze is nog steeds de grootste 😁

Ik heb zoals je misschien wel kan zien nog niet veel tijd gehad om ze te verpotten, iets wat ik binnen twee weken in mijn verlof hoop te kunnen doen 🙈 Maar ondanks ze nog steeds in een kleine pot zit, is de Dynamite Kiks mooi groen en groot geworden. Ik heb ze ook nog niet getopt maar misschien als ik ze verpot heb, dat ik het even opnieuw zal bekijken…

Dan de Strawnana Gum aka ‘de mutant’. Er is al even niks meer van te zien dat het een rare eend was toen ze een paar weken oud was. Ook deze staat mooi recht maar hier zie je wel al een beetje de noodzaak voor een grotere pot. Ze groeit wel maar echt alles in de hoogte. Dit komt door de kleine pot, daar ben ik bijna zeker van 🙈
Dan de Double Bubble, die kon wel wat voeding gebruiken omdat ze wat lichter van kleur werd. Dus deze heb ik ook een klein beetje koeienmest in korrelvorm gegeven. Nu zien of ze terug wat donkerder wordt… De bladeren vormen op zich wel een heel mooie en dik indica bladerdek 😊

En dan de Jack Hulkberry. Die was als laatste omhoog gekomen en is dus de Benjamin van de bende. Het kleinere dametje maar die is ook heel gelukkig, ondanks de kleine pot 🙈 Ik moet er echt werk van gaan maken want het stoort me al redelijk, die te kleine potten zoals je al opgemerkt zal hebben 😂 Hopelijk is de volgende blog met foto’s van de planten in grotere potten 🙈😂 Maar dit was het terug voor deze keer.

Groene groet, Claude Pouche 🙏

Chris

Update 5 juli 2023: Hallo mensen, code rood! Ik heb altijd gehoord dat wind de planten sterker maakt…. In dit geval is het misschien iets te veel van het goede geweest. Er komen gelukkig lekkere warme dagen aan, ik geef nog wat groeivoeding dus alles komt vast wel goed.

Groeten, Chris

Vincent

Update 5 juli 2023: Weer twee weken verder, wat vliegt de tijd! De dames doen het zeer goed en ik ben ze zoals reeds vermeld blijven toppen, en de dames houden ervan. Wel de ene wat meer dan de andere maar toch… Ik heb ook stekjes genomen, om toch eens te kijken wat ze binnen presteren 😁 je weet nooit welk goud ik in m’n handen krijg 🙈

Green greetings, Vincent

mtegrowin

Update 6 juli 2023: Goedendag, hierbij een nieuwe kweekupdate van mij. Sinds de herpot van vorige week zijn ze nu echt begonnen met goed hard groeien, en ze zijn nu ook weer kerngezond. De plantjes staan nu ook met goed weer lekker 24/7 buiten.

Frederike

Update 6 juli 2023: Ze staan nog overeind! Gelukkig heeft storm Poly niet heel erg huisgehouden hier in de Achterhoek. Althans, niet in deze tuin. Ze staan er nog steeds mooi bij vind ik. Ik doe eigenlijk niets, knip hier en daar wat weg. Soms. Als ik de tuin inloop ruik ik ze soms al. De etherische olie zit er in ieder geval in 😁 Ze zijn nu circa 1,10 meter hoog. Laat het zonnetje maar weer komen!

Groetjes, Frederike

Sage Green

Update 6 juli 2023: Hoi, bij deze mijn update van de prachtige buitenwiet plantjes! Gelukkig hebben ze de storm overleefd, omdat ik ze heb vastgezet aan een bamboestok 🙂 Alle plantjes zijn nu iets hoger dan een meter. Ze doen het erg goed en ruiken heerlijk! Ik kan niet wachten tot ik ze kan oogsten! 🥰

Met vriendelijke groet, Sage Green

Beyond Context

Update 7 juli 2023: Beste kwekers 🙂 In de volle grond worden de photo’s inderdaad het grootst. Helaas is hierbij één groot nadeel: locatie, locatie, locatie! Afgelopen week hebben de dames echt bizar wat te verduren gehad. De wind was uitzonderlijk krachtig daar waar hun groeiplaats is. Open weilanden en gelegen aan een muur. Slechtste scenario was denkbaar.

Vooralsnog één tak afgebroken, daarbij zeer pijnlijk veel ‘windburn’. Enige toppen kon ik direct weghalen en waren dermate stuk dat dat de enige optie was. Gek genoeg is de #25 Dynamite in een prima staat, terwijl deze in een open veld staat. Wederom: locatie, locatie, locatie!

Een kleine conclusie kan ik al wel geven. Jack Hulkberry lijkt mij uitermate geschikt voor buitenteelt. Groot, potent en weerbaar. #25 Dynamite lijkt mij daarentegen erg geschikt voor de kleine binnenteler. Ziet er zeer geschikt uit om te ‘mainlinen’. Klein, breed, potent en stabiel.

Dit was het zo’n beetje, en ik ben zééér benieuwd naar de andere dames, en uiteraard volgende week! Ik wenst ieder een prachtig weekend 🙂

Beyond Context

Selma

Update 7 juli 2023: Beste mensen, toen ik dinsdagavond thuiskwam, ben ik snel de planten extra gaan verstevigen. Het was een rustige en warme avond, echt stilte voor de storm.

De planten hadden allemaal al een stok langs de stam bij het uitplanten gekregen, en twee weken geleden een kooitje rondom. Ik heb alle lange takken nog extra vastgebonden met touw, en de potten heb ik beschut onder een afdak gezet.

In de nacht van dinsdag op woensdag is er veel water gevallen, maar de vuurdoop was pas woensdagochtend. Ongelofelijk maar waar, staat alles nog overeind en is onbeschadigd gebleven, terwijl er bomen afbraken als luciferhoutjes! Strong girls en long girls, de planten in de volle grond gaan richting de 2,50 meter. Het weer belooft weer fantastisch te worden, dus wens ik iedereen een goed weekend.

Groet, Selma

#25 Dynamite

(advertentie)