(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Het is weer bijna weekend dus tijd voor een nieuwe update van de buitenwiet testplanten. En wat voor weekend wordt het! Er worden tropische temperaturen verwacht dus het is maar goed dat de meeste planten inmiddels op hun eindbestemming zijn aangekomen. Het ideale moment voor een groeispurt!

Heady McDank

Update 27 mei 2023: #25 Dynamite, Jack Hulkberry en Double Bubble zijn opgekomen en doen het goed. Dynamite Kiks en Strawnana Gum hebben het moeilijk en willen niet, heb ik het vermoeden. Ik heb ook een aantal Zamnesia plantjes staan, dus het wordt een druk jaartje als alles goed gaat…

KritischeMassa

Update 3 juni 2023: Op zaterdag 27 mei is de Double Bubble uiteindelijk ook naar buiten gegaan. Ze heeft een iets andere pot dan de rest, namelijk een met heel veel gaatjes. Dat was een experiment van wat binnenrondes terug. Overigens staat ze wel in dezelfde grondmix als de andere vier.

We zijn nu vier weken op weg en het is wel tijd om de eerste tussentijdse beoordeling te geven van de dames. Allen hebben in principe dezelfde behandeling gekregen, dezelfde aardemix en voeding, en dezelfde propagator. Dus een onderling tussentijds vergelijk is naar mijn idee wel redelijk. En ja, je moet toch wat te kwaken hebben.

Laat ik beginnen met nummer #5, de Double Bubble. Het duurde ongelofelijk lang voor ze boven de grond was en het is nu nog steeds met afstand het kleinste plantje. Al moet ik bekennen dat ik haar wel erg mooi vind. De score kan dus over een aantal weken volledig omgeslagen zijn, maar tot nu valt ze echt tegen. Ik had het eigenlijk opgegeven met haar, maar nu ze er is gaan we ook door en kijken we wel. En anders zien we wel, nietwaar?

Dan de nummers #3 en #4, want beiden zijn me voor nu om het even. Zowel de Dynamite Kiks als de #25 Dynamite vertonen veel strek, weinig takontwikkeling en ongelijkmatige groei. Dat valt me echt tegen want ik heb of had, echt hele goede verwachtingen van de Deense genetica.

De Strawnana Gum vertoont ook weinig takontwikkeling, maar is wel iets voller. Mooie dikke vingers ook en ik vind het dan ook nog best wel een mooi plantje. Ze krijgt van mij dan ook vooralsnog plek #2.

Dan mijn absolute favoriet tot nu, al vanaf dag één eigenlijk. Een prima ontkieming en meteen een sterke plant. Prachtige tak,- en bladvorming en geen overdreven strek. Deze plant is leuk om op te kweken: de Jack Hulkberry, in week vier de absolute nummer #1.

Nou goed, het is nu zaterdag 3 juni 2023 en laten we maar wat foto’s bekijken hè. En natuurlijk, de kalender.

Julien

Update 4 juni 2023: Hier zijn wat foto’s van de eerste maand, 7 & 11 mei 2023.

Claude Pouche

Update 5 juni 2023: hey hey, hier zijn we weer met een update 😁 Had vorige week de update niet kunnen maken door een paar grote veranderingen in mijn persoonlijke situatie, waardoor ik in de week niet zoveel tijd meer heb, of gewoon veel minder 🙈 om nog foto’s te maken en te schrijven. Maar we gaan op maandag een wekelijks gaatje maken, om alsnog verder te schrijven. Het zou zonde zijn om de dames zonder de nodige aandacht te laten groeien en bloeien 😁 Hier gaan we dan!

Het weer blijft echt perfect voor de dames en dat zie je duidelijk aan de groei 😱 Ze schieten als kolen!
De Dynamite Kiks en de Strawnana Gum ‘mutant’ zijn zo hoog dat ik ze wat moest wegsteken tussen andere planten. Ik denk daarom ook, om ze te toppen en er dikke bossen van te maken. Die kan ik dan als het moet en het weer wat tegenslaat, rond september, oktober alsnog in de serre zetten zodat ze wat droger blijven 😊

Zoals je kan zien hebben ze ook een dringende verpotting nodig, zodat ze wat minder omhoog schieten en meer in de breedte groeien, maar daar gaan we deze zondag werk van maken 🙏 De Strawnana Gum mutant staat in het gezelschap van een Blueberry Automatic van Zamnesia, die ongeveer even hoog is 😊

De Jack Hulkberry en de Double Bubble zijn iets kleiner, doordat zij wat later zijn uitgekomen, maar die doen ook goed hun best. De Jack Hulkberry heeft van die dikke ronde bladeren, echt mooi 😊 Voor de rest zijn het echt geen moeilijke of veeleisende dames. Gewoon op tijd wat water en wat liefde en aandacht, en dan komt alles goed.

Fijne week allemaal en tot de volgende!
Groene groeten, Claude Pouche 😁

Pim

Update 5 juni 2023: hallo, hier is mijn eerste update. Op 12 april kwamen de zaden binnen, en ik heb ze gelijk ontkiemd. Op 18 april heb ik ze in de grond gedaan. Eén van de vijf is helaas niet uitgekomen, dat was de Dynamite Kiks.

Chris

Update 7 juni 2023: hallo, hier zijn de plantjes eindelijk naar buiten, de frisse lucht in. Ze krijgen nog wat wortelstimulator en dan: groeien maar! Het weer werkt in ieder geval mee!

Groeten, Chris

Luuk

Update 7 juni 2023: het is weer tijd voor een update van mijn plantjes! Het Strawnana Gum zaadje is niet door het kiemproces gekomen. Ik heb deze eerst een aantal dagen op een vochtige doek gelegd om te kiemen, dit had geen succes. Daarna de glas-water-methode geprobeerd maar ook tevergeefs. Ik heb deze ook nog in de grond gezet maar ook daarvan kreeg ik geen succesvol resultaat.

Toen heb ik het zaadje van de #25 Dynamite gekiemd met resultaat. Nadat deze gekiemd was heb ik die zorgvuldig naar een potje verplaatst met grond, deze is nu net boven de grond. De andere twee zaden die ik al gekiemd had zijn al goed gegroeid in de pot. Dit waren de Dynamite Kiks en de Double Bubble. Ik heb uiteraard een aantal foto’s toegevoegd om jullie een beeld te geven van de stand van zaken. Heerlijk om de plantjes goed te zien groeien! Tot snel 👋
Groet, Luuk

Ras Rasta

Update 8 juni 2023: greetings outte Beljam! De zon is er al even en dat zal ik geweten hebben… Spint op twee van mijn planten, en wel op de Nicole Cream van SeedStockers, niet op de testplanten… Tot nu toe enkel water gegeven en om de vier dagen er een beetje alga grow van Plagron erbij… En ja ze komen mooi vol…

Het mag ondertussen wel eens regenen van mij… vloeibare liefde voor mijn plantjes…

Frederike

Update 8 juni 2023: hoi hoi, hier mijn update. Week zes zit erop en de wietplantjes doen het goed. Ze vinden dat warme weer wel lekker.

Ze hebben begin van de week extra water gehad omdat ze net in de volle grond waren geplant, maar de laatste drie dagen niets. Ze krijgen vanaf nu in principe twee keer per week via de sproeier, regenwater uit de gierkelder, net als de andere kruiden. Das niet veel maar ja.. zelfs een gierkelder is een keer leeg met deze droogte… Ik hou ze in de gaten of het voldoende blijft.

Ze zijn in ieder geval flink gegroeid! Strawnana Gum is donkerder en steviger dan de anderen en zou ik geen dame meer noemen… 😁 Verder staan ze achter een net; er loopt hier geregeld een ree en je weet het maar nooit…

Groetjes, Frederike

Beyond Context

Update 9 juni 2023: een nieuwe week, nieuwe kansen! Echter zeer helaas een verlies van één van de dames: Dubble Bubble is niet meer. Onze grote hond dacht even een lekkere afgelegen plek gevonden te hebben, en ik vond hem liggende op één van de dames.

Ik heb alles geprobeerd om er nog iets leven in te krijgen, maar helaas. De wortels moesten nog even goed aarden, en aangezien dat nog niet geheel was gebeurd – met haar kneuzingen en de brandende zon – hield het daarbij op. RIP Dubble Bubble.

Deze bladzijde vooruit ben ik op zich wel ok met de staat van de vriendinnengroep. Dynamite Kiks doet rustig haar ding. Stawnana Gum neemt ook rustig haar tijd. Jack Hulkberry heeft iets meer trek in de zon. De#25 Dynamite (die ik op een andere plek in haar eentje heb staan) doet het prima naar verwachting. Op een totaal ander soort grond en locatie dus.

Als mislukt perfectionist heb ik altijd een grote hoop dat zaken beter lopen dan een verwachting. In dit geval. Mja… ok… neutraal. Dubble Bubble… Uhmm.. superjammer… Al met al nog steeds erg gemotiveerd om er iets super leuks van te maken en ga met volle moed de volgende week in.

Prachtig weekend gewenst allemaal!

(advertentie)