(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Ja natuurlijk nemen we ook op deze vrijdag voor het pinksterweekend weer een kijkje in de tuinen van de deelnemers aan de grote CNNBS en Seed Stockers Buitenwiet Test. Stilaan worden de Dynamite Kiks, #25 Dynamite, Jack Hulkberry, Double Bubble en Strawnana Gum her en der al wat groter. Het lekkere weer van de afgelopen dagen helpt natuurlijk ook mee!

KritischeMassa

Update 20 mei 2023: Zondag 14 mei was er nog steeds geen teken van leven bij de Double Bubble. De vier andere soorten doen het echter goed, beetje slungelig, maar dat komt wel goed in de propagator.
Maandag 15 mei 2023: ik had eigenlijk de hoop opgegeven met de Double Bubble, en zelfs haar toekomstige pot al een andere functie gegeven, toen er bij het voorzichtig wegschrapen van de aarde om te zien wat er mis was, een groen kopje ontwaarde. Een mirakel!

Op dinsdag 16 mei was de Double Bubble dan eindelijk officieel boven de grond, een goede 9 dagen dus nadat het zaadje in het filter ging. Woensdag 17 mei had ik dan ook eindelijk vijf mooie zaailingen, met een wel heel kleine Double Bubble… Nou goed, we geven haar een kans, want ze ziet er allesbehalve slecht uit.

Rest van de week weinig bijzonders te vermelden, de zaailingen zijn bezig en de foto’s zijn van zaterdag 20 mei.

Chris

Update 20 mei 2023: Hai, update van mijn testkweek. Helaas zijn er maar drie van de vijf ontkiemd. Heb deze in potjes geplaatst met bacto en wortelstimulator in de kas. Ik heb de twee niet ontkiemde zaden alsnog in een potje gedaan en in de vensterbank geplaatst (hopelijk is er nog van wat te redden). Voor alle zekerheid heb ik twee autoflowers (Wernard Express) die ik nog had liggen in de kas uitgezaaid. Deze kwamen beide op.

In de tuin ben ik vast bezig om wat ruimte te maken. Grond losmaken en compost doorspitten zodat over een dag of tien de planten de tuin in kunnen.

Groeten, Chris

Nico

Update 21 mei 2023: Hoi redactie, hier weer even een update… De plantjes groeien nu als kool, ze zien er goed stevig uit! ’s Nachts gaan ze nog naar binnen. Denk nog een dikke week, dan plant ik ze over in een grotere pot. Prachtig spul!

Groeten, Nico

Marieke

Update 25 mei 2023: 5 mei 🇱🇺 + volle maan 🌝 dat moet wel een mooi moment wezen om de vijf zaden te gaan ontkiemen. Vol verwachting heb ik alle zaadjes in een nat koffiefilter gedaan, met een portie geduld erbij. Nummer één was Strawnana Gum, twee Dynamite Kiks, en drie Double bubble. Geen enkel teken van leven bij 25 Dynamite en Jack Hulkberry helaas…

Strawnana Gum is hier overduidelijk de winnaar. Alle zaadjes toch in potjes gedaan maar geen verdere kopjes meer gezien. Alle zaadjes hebben gelijke kansen gehad maar hier is een overduidelijke (en ook de enige) winnaar: Strawnana Gum ❣️ It’s lonely at the top when there’s no one at the bottom.

Ik hoop dat deze plant mag groeien en bloeien voor vijf, en ik wens iedereen een mooie zomer toe 🌞 Groene groet van Marieke

Selma

Update 25 mei 2023: Hallo beste mensen van CNNBS. Het gaat goed met de plantjes. Ik heb de ze inmiddels verpot, ook vanwege een vermeende mierenkolonie die in de potjes fijne huisvesting dacht te vinden. Het bleek gelukkig mee te vallen.

Natuurlijk lagen de koude nachten en vreselijk veel naaktslakken nog op de loer. Dus mocht ik toch nog dagelijks verhuizen met plantjes, en op nachtelijke strooptochten gaan. Er zijn zoveel slakken dit jaar!

Ik heb besloten de twee Dynamites en de Dubble Bubble in de volle grond zetten, die lijken mij het beste bestand tegen guur herfstweer. En met de belofte dat de Dubble Bubble zo veel kan opleveren, denk ik dat ze zo beter tot haar recht komt. De andere twee komen in cementkuipen; bij mij gaan die over het algemeen een stuk minder. Maar ik heb dit jaar echt superveel heerlijke vette compost, dus we gaan het weer proberen.

Het is mooi om te zien hoe verschillend de plantjes nu al zijn. De Hulkberry (rechtsboven) met haar mooie ronde blad t.o.v. de Strawnana Gum met haar lange ranke blaadjes (linksboven). Allemaal hebben ze al vijfvingerige bladeren, op naar de elf bladvinger!

Groet, Selma

Luuk

Update 25 mei 2023: Bij deze mijn update van het kiemproces.  Twee van de drie zaden zijn gekiemd. Het zaadje van de Strawnana Gum wil nog niet. Ik heb gisteren nog één zaadje aan de niet al te vochtige doek toegevoegd omdat ik niet weet of het zaadje van de Strawnana Gum nog gaat kiemen. Zodra deze gaat kiemen zal ik weer een update sturen. Ik heb ook een foto toegevoegd van de twee gekiemde zaden die ik in de grond heb gezet. Zodra ik leven boven de grond begin te zien zal ik weer een update sturen.

Mvg Luuk

De Groene Tuinman

Update 25 mei 2023: Hallo allemaal, een update van hoe het nu gaat met de plantjes. Ze zijn uitgekomen en staan inmiddels buiten in grotere potten. Eentje blijft aardig klein en weet niet of die het wel gaat redden. Met de tijd gaan we het zien. Sommige strekken een beetje naar mijn idee maar het gaat de goeie kant op. Ze groeien in elk geval goed; met de dag zag ik deze week verandering. Hierbij wat foto’s van afgelopen week.

Groetjes, De Groene Tuinman

Nan

Update 25 mei 2023: Hey hey, hier in België staan m’n plantjes een goede week buiten in grote potten, en ze lijken rustig te groeien 😊 Eentje heb ik er niet doorgekregen, dat was de Strawnana Gum…

Groetjes en tot de volgende update 😉 Nan

Vincent

Update 25 mei 2023: Hallo mensen, in het weekend heb ik de plantjes verplaatst naar hun laatste rustplaats 🥳

Let the fun begin! Green greetings, Vincent

Claude Pouche

Update 25 mei 2023: Hey hey, hier zijn we weer met een update 😁 Ik denk dat iedereen het wel eens zal zijn dat het mooie weer goed gedaan heeft voor de dames 😊 Was een heel rustige week, en ik heb eigenlijk niet zo veel te melden, buiten dat ze het heel goed doen en ik ze ergens begin juni zal verpotten in 11 liter potten. De Dynamite Kiks komt in een nog iets grotere kuip, want die stond al in een 11-literpot. Ook de 2 achterblijvers staan mooi in het zonnetje, en van de Strawnana Gum mutant is niks meer te zien. Die is een mooi plantje geworden 😊 Hopelijk blijft het weer ook in deze trend, of nog beter 😁

Groet, Claude Pouche

Beyond Context

Update 25 mei 2023: Het weekend staat weer voor de deur! Enige stagnatie ondervonden bij de dames, hopelijk lost dat zichzelf op komende week.. Vandaag gaan ze de beproeving aan in de grote boze plantenwereld, en ik ben zeer benieuwd hoe de vriendinnenclub zich gaat ontwikkelen. Ik moet eerlijk zijn dat de stagnatie niet de beste voorbode is, maar ik houd hoop. Volgende week een verslag van de dames vol in de grond.

Een prachtig en leuk weekend gewenst! 😎 Beyond Context

Atticanna

Update 26 mei 2023: Hi allemaal! Doordat er de laatste dagen toch wel wat zon heeft geschenen komen de Dynamites traag maar zeker op gang. Ik zou gerust durven beweren dat de Dynamite Kiks er net meer zin in heeft dan de #25. Maar de prijzen worden pas op de finish uitgedeeld natuurlijk. Ergens volgende week verhuizen ze naar hun uiteindelijke 11-literpot; dit om alles wat in volume te houden in onze niet al te grote tuin. Tot volgende week ✌

(advertentie)