(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Het is elk jaar weer een verrassing wie het buitenwietseizoen op CNNBS gaat openen. Dit jaar gaat die eer naar Claude Pouche en Vincent, want zij hebben hun buitenwiet testzaadjes al ontkiemd en geplant. Daarmee hebben ze niet alleen het buitenwietseizoen geopend maar is dit ook meteen de eerste buitenwiet kweekupdate van het jaar. En dat nog wel op 420, het kon eigenlijk niet beter!

Je hebt vroege vogels en je hebt vroege buitenwietvogels. In die laatste groep vinden we de twee deelnemers aan de grote CNNBS Buitenwiet Test. Want zoals je misschien weet organiseren we ieder jaar een buitenwiet lezerstest, en dit jaar in het bijzonder. Samen met de deelnemers testen we namelijk vijf verschillende buitenwiet soorten waarvan we de beste(n) vervolgens op de markt zullen brengen.

De vijf buitenwietzaden zijn speciaal voor CNNBS geselecteerd, en wel door zadenbedrijf Seed Stockers. Welke soorten het zijn kun je hier uitgebreid lezen. Maar voordat we overgaan tot de twee eerste updates, zullen we ze nog even noemen. Het zijn allemaal snel en vroeg bloeiende soorten (fast flowering), en er zitten ook twee veelbelovende variëteiten met Deense genetica tussen: Strawnana Gum, Jack Hulkberry, #25 Dynamite, Dynamite Kiks en Double Bubble.

Claude Pouche

Update 13 april 2023: Yes! De zaden zijn toegekomen 😊👌 Ik heb buiten net een nieuw hok in elkaar gestoken dus dat komt goed uit👌 Ik ben direct begonnen dus hier is ook meteen mijn eerste update en foto’s 😊🙏 Heb de pH afgezuurd naar 6,0 en daar de Turf Sticks of Jiffie Pucks in laten drenken en opzwellen. Daarna heb ik de zaadjes erin gestoken en ondergestopt; ongeveer een kleine halve cm diep. In een stekkenbakje heb ik ze vervolgens goed bevochtigd, en onder een Mars Hydro LED-lamp gezet die op 25% lichtsterkte staat en ongeveer een 40 cm er vanaf 😁 De LED staat op 18 uurtjes om te groeien, en nu is het wachten tot ze boven komen piepen binnen een dag of 4 a 5 ongeveer 😊 We zijn benieuwd 🙏

Update 16 april 2023: Goeiemorgen 😁 Een kleine update; het eerste zaadje is komen boven piepen 😁 Het is de Dynamite Kiks 😊 en dat is ongeveer na een goede 3 dagen in de grond te steken, zonder voor-ontkiemen en zo, gewoon recht in het pukje.

Eens ze allemaal, of als de meesten zijn uitgekomen zal ik ze in kleine potjes verpotten. Dat zal ongeveer woensdag of donderdag zijn 😊 Zo, dit was het dan een korte update, tot de volgende keer!

Grtz Claude Pouche 😁

Vincent

Update 13 april 2023: De zaden zijn toegekomen. Echt bedankt, ik heb ze meteen te water gelaten 😏 Ieder zijn manier hè. Da’s alvast een eerste test…

Update 17 april 2023: De zaden zijn al gekiemd 🥳

Update 19 april 2023: Er zijn er al vier boven de grond 🥳

(advertentie)