(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Net zoals vorig jaar organiseren we ook dit jaar weer een grote CNNBS Buitenwiet test. De meeste deelnemers zijn inmiddels geselecteerd, dus vandaag maken we de wietsoorten bekend die we met zijn allen gaan testen. Het is vandaag ook de allerlaatste dag waarop je je nog kunt aanmelden, dus grijp je kans.

Net als vorig jaar organiseren we deze zomer weer een buitenwiet test. Dit jaar doen we dat in samenwerking met het excellente zadenbedrijf SeedStockers die voor ons vijf superieure buitenwietsoorten heeft geselecteerd. Unieke strains die je nergens anders kunt bestellen en die geschikt zijn voor het koude en soms natte klimaat van de Lage Landen. Dat is maar goed ook want dit jaar staat er ook echt wat op het spel.

Op zoek naar de beste buitenwietsoort

De wietsoort die aan het einde van het seizoen namelijk het beste blijkt, zullen we opnemen in onze eigen zadencollectie. Op deze manier hebben we samen met SeedStockers eerder al de legendarische wietsoorten Mohammed, Sneeze, Auto Blancaneu en Auto Camelberry ontdekt. Stuk voor stuk geweldige wietsoorten in hun categorie, die inmiddels alle vier een eigen fanbase hebben. Je vindt ze op CNNBS.shop.

Auto Blancaneu aka Auto Sneeuwwitje en Auto Camelberry doen het buiten ook uitstekend maar een échte fotoperiode gevoelige buitenwietsoort hadden we nog niet. Daar gaan we dus dit jaar naar op zoek, en dit zijn de vijf geselecteerde kandidaten. Als je kans wil maken om ze te in je bezit te krijgen en mee te doen, dan moet je snel zijn want vandaag (vrijdag 31 maart 2023) sluiten we de inzendingen. Hier lees je hoe je je aan kunt melden. Doe dan wel extra je best, want er zijn nog maar 12 plekken beschikbaar en de spreekwoordelijke stembussen sluiten om middernacht!

De vijf buitenwietsoorten

Toen we op zoek gingen naar de beste indica (Mohammed), sativa (Sneeze) en de beste autoflowers (Auto Blancaneu en Auto Camelberry), hielden we de selectie voor en tijdens de test strikt geheim. Omdat het echter unieke genetica betreft die je nergens anders zult vinden, hebben we besloten om de namen van de strains alvast bekend te maken. Het zijn alle vijf fotoperiode gevoelige wietsoorten die een goede weerstand hebben tegen schimmels, en die snel en gemakkelijk in bloei gaan en maar een korte bloeitijd nodig hebben.

De genetica is speciaal voor een noordelijk klimaat veredeld door gebruik te maken van sterke (onder meer Deense) buitenwiet-genetica. Daarnaast hebben de vijf strains een recessief autoflower-gen dat niet tot uiting komt, maar de soorten wel zeer sterk maakt en ze een grote weerstand geeft. Dit zorgt er tevens voor dat ze sneller in bloei gaan dan andere fotoperiode-gevoelige wietsoorten, en ook korter hoeven te bloeien. Dit soort wietzaden worden doorgaans ook wel fast flowering genoemd. Kortom: maak kennis met de furious five die SeedStockers voor de CNNBS Buitenwiet Test van dit jaar geselecteerd heeft.

Strawnana Gum

Strawnana Gum is een kruising tussen Strawberry Banana en Blackberry Gum. Strawberry Banana is indica dominante genetica die ook wel Strawnana genoemd wordt. De strain komt voort uit een samenwerking tussen DNA Genetics en Serious Seeds en heeft een zoete en fruitige smaak. Blackberry Gum is een exclusieve SeedStockers wietsoort uit hun ‘superior’ collectie. Het is eveneens een heel fruitige variëteit op basis van een uniek fenotype dat gevonden werd in het nageslacht van een kruising tussen een mannelijke Bubble Gum plant met een donker gekleurde Blueberry stek van een cannabis club uit Barcelona. In Strawnana Gum komt al deze heerlijkheid samen met een vleugje ruderalis die de soort voor het Nederlandse buitenleven geschikt maakt.

Jack Hulkberry

Jack Hulkberry is een kruising tussen onder meer Jack Herer en Hulkberry. Jack Herer is een legendarische sativa wietsoort van Sensi Seeds die vernoemd werd naar de al even legendarische cannabisactivist. Deze werd gekruist met Hulkberry van Royal Queen Seeds en door SeedStockers veredeld en sterker en sneller gemaakt voor het harde noordelijke klimaat. Jack Hulkberry is een heerlijke smeltkroes van wietsoorten met genetica van Haze, Northern Lights, Skunk, OG Kush, Strawberry, Diesel en een pietsie ruderalis.

#25 Dynamite

#25 Dynamite staat voor een kruising tussen Gelato #25 en Danish Dynamite. Gelato ken je misschien wel maar fenotype #25 waarschijnlijk nog niet. Dat is namelijk een zeldzaam fenotype en een bijna volledige indica met een intens terpenenprofiel. Danisch Dynamite is dan weer een uitermate goede wietsoort om buiten te kweken. Want als je dacht dat Nederland een slecht buitenwietklimaat had, wees dan maar blij dat je niet in Denemarken woont. Deense wietsoorten zijn dan ook éxtra goed bestand tegen schimmels, regen en nattigheid, omdat ze in het Deense klimaat zijn veredeld. En oh ja, Deense wietsoorten staan ook nog eens bekend om hun enorme toppen!

Dynamite Kiks

De Deense genetica is ook verwerkt in de volgende wietsoort van onze furious five. In Dynamite Kiks werd de Danish Dynamite echter gekruist met Girl Scout Cookies; een soort waar de Gelato ook een afstammeling van is. En ja, wat moeten we nog zeggen over Girl Scout Cookies. Deze wietsoort is namelijk al jaren een favoriet onder kwekers en cannabisliefhebbers, en kent inmiddels vele nakomelingen. De indica dominante wietsoort werd gemaakt door OG Kush met Durban Poison te kruisen en is retepopulair. GSC geeft euforische effecten en volledige lichamelijke ontspanning tegelijk. De harsproductie is fenomenaal en de intense zoete smaak doet je inderdaad weleens denken dat je op een heerlijk koekje aan het kauwen bent.

Double Bubble

De laatste van de furious five is Double Bubble, oftewel Blackberry Gum x Double OG. Blackberry Gum zagen we ook al in Strawnana Gum en dat komt omdat het gewoon superieure genetica betreft. Wat ook wel leuk is om te vermelden is dat deze genetica voor mooie paarse kleuren kan zorgen, en daarmee heel erg fotogeniek kan zijn. Double OG hebben we nog niet beschreven en is een indica dominante variëteit die dit jaar weleens voor de grootste opbrengsten kan gaan zorgen. Ze heeft namelijk de genen van een van ’s werelds grootste opbrengers die we allemaal kennen: Big Bud. Andere ingeteelde zaadlijnen zijn Afghani en natuurlijk OG Kush; in dit geval de San Fernando Valley variant.

Je leest het, aan onze wietsoorten zal het dit jaar niet liggen. Nu nog hopen op een lekker zonnetje…

(advertentie)