(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Het zal nog even duren voordat je buiten weer je groene vingers kunt laten wapperen maar een geslaagd buitenwietseizoen vraagt nu eenmaal om een goede voorbereiding. Vandaar ook dat we je nu alvast vragen of je mee wil doen met de CNNBS buitenwiet test van 2023. Je ontvangt dan gratis vijf snelle en kort bloeiende buitenwietzaden, en natuurlijk een uitnodiging voor het grote CNNBS oogstfeest op 10 november.

Natuurlijk wel, ook dit jaar organiseren we weer een buitenwiet test op CNNBS.nl. Dat doen we dit jaar weer als vanouds in samenwerking met de kundige breeders van SeedStockers. Speciaal voor de test hebben ze namelijk vijf heerlijke buitenwietsoorten voor ons geselecteerd. Stuk voor stuk zijn het gefeminiseerde en fotoperiode-gevoelige wietsoorten die snel en kort bloeien, en een goede weerstand hebben tegen schimmels. De vijf strains zijn daardoor bij uitstek geschikt voor het Nederlandse klimaat.

De prachtige wietplanten van Selma, één van de testkwekers van vorig jaar.

Als je wil meedoen dan kan dat. We sturen je dan in week 15 (dat is al over drie weken) de vijf verschillende buitenwietzaden op, zodat je ze ruim op tijd binnen hebt. Je mag de wietzaden kweken zoals jij dat wil, zolang je het maar buiten doet. Maar we zullen je per email ook bijstaan met raad en advies als dat nodig is. En aan het einde van de zomer organiseren we net als vorig jaar weer een gezellig oogstfeest op het CNNBS hoofdkantoor, om samen met de andere deelnemers van de vruchten van je arbeid te genieten.

Op zoek naar de beste buitenwietsoort

Dit jaar levert je deelname aan de buitenwiet test niet alleen vijf gratis buitenwietzaden en een gezellig oogstfeest op. We gaan namelijk niet voor niets op zoek naar de beste buitenwietsoort. Want net als de zoektocht die de spectaculaire indica Mohammed heeft opgeleverd, zullen we de winnende buitenwietsoort van 2023 ook weer opnemen in ons assortiment op CNNBS.shop. Daar vind je naast Mohammed ook de sativa dominante Sneeze en de autoflowers Auto Blancaneu en Auto Camelberry. Dit zijn stuk voor stuk winnende wietsoorten van een CNNBS lezerstest, die we tegen een redelijke prijs beschikbaar stellen. De lezerstest is dan ook een uniek concept dat geweldige wietsoorten heeft opgeleverd.

De wietsoort Mohammed kwam als eerste voort uit de CNNBS lezerstest.

Meld je aan en doe mee!

Als je dit jaar mee wil doen en de vijf buitenwietsoorten wil testen, meld je dan aan. Het enige dat we van je vragen is om ons minimaal een keer per maand een korte update en wat foto’s van je planten te sturen. Dat hoeft echt geen compleet verslag te zijn; een kort mailtje met je bevindingen is voldoende. Wekelijks verzamelen wij dan de binnengekomen mails en foto’s voor een gezamenlijk verslag op CNNBS; hier vind je een voorbeeld van zo’n verslag van vorig jaar.

We maken zadenpakketten met de vijf geselecteerde buitenwietzaden voor zo’n 50 testkwekers. De ervaring leert dat die snel vergeven zijn, dus wacht niet te lang met aanmelden.

Dus: meld je aan als je bereid bent om ons maandelijks op de hoogte te brengen van je buitenkweek. Daarvoor hoef je alleen even een e-mail te sturen via ons contactformulier of naar redactie@rollingstoned.nl. Uit de e-mail moet blijken dat je (enigszins) groene vingers hebt, en wat je met de zaden van plan bent. Maar vooral dat je er zin in hebt om de zaden buiten te testen. Je maakt extra kans als je er een mooie wietfoto bijvoegt 😉

Zodra we alle testkwekers geselecteerd hebben, laten we iedereen per e-mail weten of en wanneer hij of zij de buitenwietzaden kan verwachten. Inzenden kan tot en met vrijdag 31 maart en de zaden worden zogezegd uiterlijk in week 15 opgestuurd.

[Openingsfoto: Durban Poison, Derrick Bergman]
(advertentie)