(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Als je niet een van de CNNBS buitenwiet kwekers van afgelopen zomer bent, dan heb je het misschien niet meegekregen maar op 11 november organiseerden we op de CNNBS redactie voor het eerst een oogstfeest. Het was een rokerige gezelligheid met kwekers, redactieleden en vrienden uit de branche. Ook van de partij was buitenwietguru Gweedo, die er dit fijne oogstfeest-verslag over schreef. 

Vanuit het zuiden vertrok ik al vroeg richting het hoofdkantoor van CNNBS. Het is een mooi oud kantoorgebouw in een voormalig ‘bananenpakhuis’ dat ooit gebouwd werd in opdracht van de Hollandse IJzeren Spoorwegmaatschappij (de voorloper van de huidige NS). Ik moest even zoeken waar ik precies moest zijn, maar ik zag gelijk al bekende mensen voor de deur staan en dacht, “hier moet ik zijn”.

Een welriekend welkom

Bovenaan de trap werd ik hartelijk ontvangen door CNNBS’ founding father Joop. Het zat al goed vol op het kantoor en een aangename geur kwam mij tegemoet toen ik naar binnen ging. Meteen al liep ik ook CNNBS’ andere founding father Sanne tegen het lijf. Het was de eerste keer voor mij dat ik beide heren ontmoette, en dat werd tijd ook! Er stond al reeds eerder een oogstfeest aangekondigd maar door de corona situatie ging dat net even anders. Leuk de beide heren nu eens in real life te spreken, nadat we al bijna drie jaar alleen maar contact hadden via mail.

Zowat bijna iedereen die iets met CNNBS of hun dochtersite Mediwietsite.nl te maken heeft, was aanwezig. Samenwerkingspartners, schrijvers en vooral de kwekers van de Super Sativa Seed Club buitenwiet test. Een mooi gezicht om iedereen zo bij elkaar te zien zitten.
Natuurlijk had ik mijzelf die dag alvast van enkele lekkernijen voorzien. Dus na een korte voorstelronde was het hoog tijd om een rokertje te gaan nuttigen. Ik had tenslotte al een flinke reis achter de rug.

Zuidelijke gezelligheid

Al draaiend aan de tafel onder het genot van een mangosapje raakte ik in gesprek met een kweker van de SSSC buitenwiet test. Hij komt oorspronkelijk uit België. Zelf woon ik niet ver van de Belgische grens en luister graag naar Studio Brussel, de bekende Vlaamse radiozender. Niet veel later hoorde ik twee anderen Limburgs spreken met elkaar. Er waren ook mensen uit het hoge Noorden aanwezig en natuurlijk uit de Randstad maar het zuiden was weer duidelijk goed vertegenwoordigd. Ook op dit oogstfeest.

Wiet testen met Uncle Kush

Ook aanwezig was Uncle Kush van TheHighCloud.eu. Met de Purpl Pro wiet tester, testte hij de diverse zelf gekweekte wiet die de aanwezigen hadden meegebracht. Voor mij was het de kans om mijn eigen creatie ook eens onder de loep te leggen. Die loep was in dit geval de Dankoscoop, een high end microscoop met beeldscherm waarmee je wiet tot 2000 keer kunt uitvergroten.

Ik heb er (nog) geen naam voor maar de wiet die ik liet testen was een phenotype van de kruising die ik maakte van een Tha Melon van Karma Genetics, tussen een Sour Rainbow van OG-Naj. De testresultaten waren zeer positief maar de smaak nog beter, en ik deed Uncle Kush er zelf ook een groot plezier mee volgens mij.

Stoners en pizza

Na zo’n middag intensief soortjes testen was het tijd om de inwendige mens te versterken. Dus werd er een stapel pizza’s besteld. Stoners en pizza, ik weet niet wat het is maar het is altijd een zeer goede combinatie. Onder het genot van deze lekkernijen kwam er ook langzaam een einde aan het oogstfeest. Het was zeer gezellig en ik heb mij goed vermaakt. Vele lekkere wietsoorten gerookt, geruild en interessante mensen leren kennen.

Nogmaals dank aan Sanne en Joop voor dit oogstfeest. Op naar volgend seizoen!

Gweedo

(advertentie)