(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Dat wiet kweken niet alleen draait om het eindresultaat maar om het plezier onderweg, heeft Gweedo goed begrepen. Hij geniet vol van zijn tuinleven en werd zelfs dikke maatjes met een van de bewoners aldaar, die ook nog eens gratis en voor niets slakken op afstand houdt. En met dat eindresultaat is het trouwens ook goed gekomen want de eerste oogst én zijn eerste eigen website Bureau420.nl zijn een feit.

Dikke maatjes

Eindelijk is het zover, de zomer is aangebroken. De dames krijgen nu waar ze zolang op gewacht hebben: zonlicht en een beetje warmte. Je ziet ook gelijk dat ze zich goed voelen en hun best willen doen. En ook de andere flora en fauna in onze tuin trouwens. Prachtige kleuren van verschillende bloemen, heerlijke geuren van lavendel, kamille en een vleugje cannabis. Vogels, vlinders en andere fladderaars vliegen af en aan. Het is ook prachtig om te zien om te zien hoe de bijen hun arbeid verrichten in de bloemkelken.

Laatst zat ik nog laat buiten toen een geluid achter in de tuin mijn aandacht greep. Voorzichtig sloop ik naar achteren om te kijken wat het zou kunnen zijn. Ja, daar zat iets! Iets wat mij ook opgemerkt had en wat zich probeerde te verschuilen. Te klein voor een kat en te langzaam voor een marter. Het was een egel en sindsdien zijn we dikke maatjes en geef ik hem kost en inwoning. Ze eten slakken dus drie maal raden wat er bij hem op het menu staat.

Auto Kong en slakken

Ik heb zoveel mogelijk voorzorgsmaatregelen getroffen tegen de slakken maar ze hebben toch voor elkaar gekregen om een van mijn Kong Auto planten aan te vreten. De BASTARDS! Hoe ze het gedaan hebben is mij een raadsel. Het lijkt soms of die dingen uit de lucht komen vallen. Gelukkig is de plant er redelijk van hersteld.

Het verschil in kweekmedium en voeding (biologisch op aarde vs. minerale voeding op kokos) is waar te nemen. Het zijn wel zeer kleine verschillen die niet gelijk opvallen en ook lastig te fotograferen zijn. De plant op kokos oogt iets ‘gespierder’ dan haar biologische zussen. Een plant waar basaltmeel aan de aarde is toegevoegd oogt vitaler en haar bladeren zijn donkerder van kleur.
Maar het gaat natuurlijk om het eindresultaat, en daarom is het nog te vroeg om nu al te oordelen. Wel mooie autoflowers, de Kong van Paradise Seeds. zaden zijn verkrijgbaar bij Sirius.nl.

Compacte autoflowers, potente toppen

De autoflowers van Spliff Seeds zijn ook hele mooie planten aan het worden, en tot nu toe ben ik er zeer over te spreken. Door de grote hoeveelheid zonlicht van de laatste tijd zijn ze minder gestrekt. Hierdoor zijn het compacte planten gebleven met zo’n 5 à 6 nodes. Dit zijn het aantal vertakkingen (zijtakken) van de plant. De lengte van de stam tussen de nodes noemt men internodes. Deze zijn dus kort vanwege de compacte groei.

Dus alleen nog even hopen dat het zonnetje doorzet, zodat ook in bloei tot hun recht komen. Eén Auto Amnesiac had ik al een ronde eerder laten ontkiemen. Je ziet hier duidelijk het verschil in formaat, vergeleken met de later ontkiemde planten. De eerste is door haar zoektocht naar licht veel meer gestrekt dan haar jongere zusje. Terwijl ze niet meer groeipunten heeft, de plekken waar de toppen zullen groeien. Maar ze is wel lekker in de bloei aan het komen. De lange bloeiharen stemmen mij positief want dit duidt meestal op de komst van potente toppen!

Pleeggezinnen

De fotoperiode gevoelige Gold Rush Outdoor en Bubblegun van Spliff Seeds gaan ook goed. Net als de andere fotoperiode gevoelige soorten. Bij hun pleeggezinnen voelen Sneeze en Mohammed uit de CNNBS shop zich ook uiterst op hun gemak. Wat ik tot nu toe heb vernomen is dat ze flink in de watten worden gelegd. Ik heb al foto’s van ze gezien in de zon bij het zwembad. Op de gang van zaken van de fotogevoelige strains in onze tuin en in die van de pleeggezinnen kom ik later in het seizoen terug.

Sneeze, Mohammed, Gold Rush Outdoor en Bubblegun genieten zichtbaar bij hun pleeggezin.

Sneeze (links) en Mohammed maken het ook goed op een ander adresje…

Groeien is vallen en opstaan

Tot slot een big shout out naar de mensen van BioTabs en hun producten. Bij de eerste ronde autoflowers merkte ik een zeer lichte bladkleur op, aan het begin van de bloei. Ai, te weinig stikstof opname. De koude en natte periode heeft niet echt meegeholpen. Ook dat ik achteraf gezien te weinig compost en te veel kokos, in verhouding tot potgrond heb toegevoegd. Met behulp van de tabs, Orgatrex, en de PK-booster zijn ze aardig bijgekleurd. Verder heb ik compostthee gemaakt voor wat extra power, en brandnetelgier voor wat extra weerstand.

De eerste ronde autoflowers zijn trouwens al geoogst. Ze zijn zes dagen voor volle maan in een koffiefilter gegaan om te ontkiemen, en zijn precies met volle maan geoogst! Hierbij zit een Super Skunk en een Hindu Kush van Sensi Seeds. Voor de oplettende lezer, deze heb ik vorig jaar ook gegroeid. Toen nog gekweekt op kokos met minerale voeding.
Hoewel ik de oogst van dit jaar nog niet heb geproefd, merk ik wel zeer duidelijk het verschil in geur die de planten verspreiden. De opbrengst in hoeveelheid zal lager liggen, mede door de tekorten aan het begin van de kweek. Maar ik ben heel erg benieuwd naar de smaak.

Zoals jullie al weten ben ik te volgen op Instagram. Sinds kort heb ik daarnaast ook een eigen website, bureau420.nl. Het is nog maar een begin maar zal vast groeien als wietplanten. Temeer omdat ik de website onder meer in het leven riep om al mijn publicaties te bundelen. Ik hoor graag jullie reactie.

Hou het groen, Gweedo

(advertentie)