(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Het gaat zo goed met de autoflowers in zijn tuin, dat Gweedo zijn fotoperiode-gevoelige wietplanten de deur heeft uitgedaan. De autoflowers doen het simpelweg perfect, ze leveren uitstekende wiet op, en blijven lekker discreet van formaat. Gweedo geeft je verder handige en smakelijke tips, en het recept voor je eigen air-pots. Kweekverslag met lekker veel plaatjes!

Hallo beste CNNBS-lezers, dit wordt alweer mijn derde buitenkweekverslag vanuit het zonnige zuiden. Nogmaals bedankt voor alle leuke reacties op mijn vorige verslagen. Ook aan de mensen die mij via Instagram vragen naar hun plantjes en mij hun resultaten laten zien. Vraag maar raak, ik vind het top! Leuk is het ook om te horen hoe enthousiast kwekers over hun plantjes zijn. Iedereen kan het!

Autoflower, de nieuwe tomaat!

Het gaat (te) goed in mijn tuin, met name met mijn autoflower project. Vandaar dat ik met pijn in mijn hart afscheid ga nemen van een paar fotoperiode-gevoelige planten in mijn tuin. Het word te veel en de kwaliteit van de autoflowers is uitstekend.
Nu is het mijn derde jaar dat ik autoflowers kruis, en de zaden uit de eerste ronde van dit jaar heb ik alweer laten ontkiemen. Twee generaties dus in één jaar. Dat heb ik vorig jaar ook gedaan, dus dan zit ik eigenlijk al op de vijfde generatie.

3 Original Gweedo’s

De drie Original Gweedo’s worden al vrij stabiel. De eerste is een wittig soortje, old school buitenwiet van gemiddeld formaat en goed bestand tegen schimmel. Niet al te hevig met een lekker smaakje en soms een vleugje Haze.

De tweede is een sterkere wiet. Deze plant blijft wat kleiner maar heeft een grote harsproductie. Haar toppen hebben mooie paarse tinten. De wiet is nu al lekker om te roken maar moet eigenlijk nog even curen.

De derde OG hieronder, is een XXL soortje met veel sativa-invloed. Een echte XXL, want als ik geen supercropping had toegepast was ze zeker over de twee meter geworden, en kwam ze ook hoog boven de schutting uit.

Wanneer je wietplanten kruist, kun je de planten met zilverwater behandelen, zodat je zaden gefeminiseerd worden. Ik doe dit bewust niet maar hou het liever regulier, omdat ik van mening ben dat dit beter en sterker nageslacht oplevert.

Super Skunk, Hindu Kush en Northern Lights

De twee Super Skunk planten hieronder komen uit dezelfde verpakking. Beiden zijn mooie planten en de opbrengst ziet er goed uit. Maar je ziet dat de fenotypes verschillen.

De Hindu Kush ziet er ook mooi uit en groeit zonder problemen. De Northern lights heb ik echter even apart gezet, omdat deze wat spikkels meeldauw heeft. Iets wat ik bij de Original Gweedo’s tot nu toe nog niet ben tegengekomen.

Recept voor air-pots

Ik krijg redelijk veel vragen over mijn potten. Dit zijn gewone 18-literpotten waarvan ik air-pots heb gemaakt. Van een plankje heb ik een boormal gemaakt en dan is het een kwestie van boren.

Ik heb zelf de proef op de som genomen. Door twee dezelfde zaadjes van een gerenommeerd zadenbedrijf, onder dezelfde omstandigheden op laten groeien. De planten stonden in dezelfde potten met als enige verschil de geboorde gaten. De ene pot was standaard en de andere had gaten. De foto’s spreken denk ik voor zich…

Rol je joint door je wiet!

Aan alle mensen met autoflowers, die op dit moment door heel Nederland al lekker aan het bloeien zijn en al plakkerige topjes krijgen, heb ik een tip. Dit is wat ik persoonlijk superlekker vind. Draai een lekkere joint met je favoriete rookwaar en rol die langs de toppen van je plant. Je joint wordt hierdoor bekleed met verse hars, en krijgt een heerlijke smaak.

Nog een tip voor het kweken van autoflowers is om ze niet te veel water te geven. Klinkt misschien raar, maar soms laat ik ze wel eens expres uitdrogen. Dat wil zeggen dat ik in de groeiperiode wel eens wacht met water geven totdat de bladeren slap hangen. De wortels worden dan gestimuleerd om verder te zoeken. De plant zet dan zijn energie om in wortelgroei.

Ja, autoflowers vind ik een groot succes! Meerdere keren per jaar oogsten, geen wietbomen in de tuin die meer gewicht aan hout en blad dan rookwaar opleveren. Grote planten zijn ook fragiel, je moet ze beschermen tegen de wind met stokken en netten, en dan nog bestaat de kans dat ze omwaaien. Ook ben ik wel een beetje klaar om tenten te bouwen of met potten naar de schuur te slepen. Elke ochtend en avond, wanneer begin ik? Kan ik al stoppen? Als je het met autoflowers een beetje slim uitkient, kun je meerdere keren afbloeien. Vijf vrouwelijke planten tegelijk, in drie maanden en zonder gedoe of poespas.

Succes buitengroeiers, hou het groen!

Gweedo

(advertentie)