(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Het buitenwietseizoen begon voor hem al op 9 maart, en twee maanden later maakten we ook op CNNBS kennis met buitenwietfenomeen Gweedo. Toen schreven we al dat hij het buitenwietseizoen goed begon maar nu gaat het helemáál lekker in zijn tuin. Je kunt er van alles vinden, van zaailingen tot stekken, fotoperiode-gevoelige wietplanten, verhoogde bedden en zelfs al dikke cola’s van toppen. Dit is buiten kweken mensen!

Hallo! Gweedo hier met mijn tweede buitenwiet verslag. Allereerst dank aan iedereen voor de leuke reacties van mijn eerste verslag via Instagram en andere kanalen. Ga daar vooral mee door want het wordt gewaardeerd!
Rond de tijd dat ik mijn vorige verslag instuurde, kreeg ik van een bevriende groeier ook een pakje OG Reek’n zaden van Devil’s Harvest. Het is geen gemakkelijk plantje voor in de buitentuin maar als ik ze kan verduisteren zullen ze heel mooie bloemen opleveren met een overweldigende geur van terpenen. Het reek’t en rookt geweldig!

OG Reek’n op een verhoogd bed

Op 9 mei heb ik de OG Reek’n zaden in een koffiefilter gestopt en op 12 mei zijn ze de kokos ingegaan. De kokos, waar de ontkiemde zaadjes in worden geplant, water ik in met de helft van de voorgeschreven dosis Canna Coco voeding, dus 20 milliliter in plaats van 40 milliliter A&B op 10 liter water. Als de eerste kartelblaadjes ontstaan verhoog ik de dosering. Op 30 mei zijn ze verpot naar 1,25-literpotten. Dit heb ik gedaan met de, verhoogd-bed-methode. Samen met de langere groeiperiode van deze fotoperiode-gevoelige soort, zorgt dit voor ‘luchtwortels’ boven het medium. Hiermee kunnen de planten dan extra zuurstof opnemen. Deze techniek heb ik van Soma, iemand die mij enorm inspireert.

Autoflowers in gebruikte kokos

Op 5 mei waren de autoflowers Hindu Kush, Superskunk en Northern Lights van Sensi Seeds succesvol ontkiemd en zijn ze de kokos ingegaan. Op 17 mei heb ik ze van hun kweekpotje naar een 18-literpot verplaatst. Op 6 juni staan ze er lekker bij en groeien ze goed op de voeding van Canna.

Ik hergebruik de kokos altijd een paar kweekrondes. Als ik gebruikte kokos voor kleine plantjes kies, dan ben ik altijd wat voorzichtig met het geven van voeding. Het liefste spoel ik in de laatste fase zo lang mogelijk met water. In de 65 liter speciekuip, met fotoperiode-gevoelige planten wel vier weken lang. Bij de autoflowers in de 18-literpotten, hou ik het op twee weken. Dit is soms moeilijk te bepalen omdat de omstandigheden niet altijd optimaal zijn en je soms wat eerder moet oogsten dan wat wenselijk is. Hierdoor had ‘schoonmoeders’ Kush (zie mijn vorige verslag) wat tekort aan voeding gekregen. Na wat extra aandacht, zorg en een nieuw potje heeft ze weer kleur gekregen.

Getopt en gestekt

De Arjan’s Haze, de Black Domina Kush en de Bjorns groeien ook goed. Inmiddels heb ik de planten getopt. Ik heb de bovenste scheut eruit gesneden, er een stek van gemaakt en die gelabeld. De verse stekjes houden niet van de volle zon. Was ik even de tijd vergeten, hebben ze een uurtje in de zon gestaan, helemaal slap. Eens kijken wat het word, anders maken we nieuwe.
Wanneer deze stekken geworteld zijn, gebruik ik de ‘binnenste buiten’ techniek om het geslacht te bepalen. Ze gaan dan s’morgens om acht uur naar buiten en om acht uur in de avond gaan ze weer de donkere schuur in. Zo is na twee tot drie weken te zien welk geslacht ze hebben.

De Bjorns strekken wel heel erg, iets wat ik eigenlijk niet wil omdat ik dit jaar niet van die gigantische bomen wil hebben. Ik heb dit eerder wel gehad maar deze zijn lastig te beschermen tegen najaarsstormen en om de ‘binnenste buiten’ techniek toe te passen.

Ieder groeit zijn eigen wiet!

De OG’s uit de tweede ronde gaan ook lekker in hun 18-literpotten. Ze krijgen 40 milliliter Canna Coco A&B op 10 liter water. Vanwege de droogte van de afgelopen tijd was mijn regenwatervoorraad opgeraakt, dus heb ik de voeding met kraanwater aangemaakt. Maar zoals ik zei, ze gaan er goed op. Sommigen vertonen al kleine topjes. Op één na zijn het allemaal vrouwelijke planten. De mannelijke plant heb ik gefotografeerd en naar de Gouden Gieter opgestuurd.

Ik zag bij mijn collega buitenwiet-correspondent Alkaline ook al dat hij negen potten had staan, dus we zijn weer illegaal bezig. Hierbij richt ik mij daarom even naar justitieminister Grapperhaus: laat ons alstublieft (minimaal) negen bloeiende vrouwelijke cannabisplanten legaal bezitten! Zoals dat liedje van Pipi, “drie maal drie is negen, en ieder groeit zijn eigen wiet!”

Van de OG’s uit de eerste ronde zitten er enkele bij die last hebben van stress. Door het verplaatsen van een lekker binnenklimaat met extra verlichting, naar buiten. Uitgestrekte toppen en misvormde groei zijn het gevolg. Maar aan harsproductie geen gebrek. Hiermee kan ik wel weer een paar porties actieve THC-olie maken voor als mijn migraine weer eens de kop opsteekt. Drie die hard OG’s waren stressbestendig genoeg om volledig tot bloei te komen. Eentje daarvan heb ik bij wijze van experiment getopt. Van 3 tot 10 mei heb ik de voeding opgevoerd naar 50 milliliter Canna Coco A&B met 15 milliliter Canna PK13-14 en twee eetlepels melasse. Van 10 tot 24 mei geen PK13-14 meer toegevoegd en daarna alleen water.

Na twee weken water staan ze nog in volle bloei en volgens de microscoop mogen ze nog even. Bij de plant rechts, ontdekte ik trichomen met een vreemde en voor mij onbekende vorm. Misschien dat ik daar in mijn volgende verslag een antwoord op heb. Tot dan, en keep it green!

Gweedo

(advertentie)