(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

De voorjaarsvakantie is voor Gweedo hét moment om wietzaden voor het aanstaande buitenwietseizoen te regelen. Vroeger trok hij daarvoor naar onze hoofdstad maar tegenwoordig bestelt hij ze gewoon online. En geef hem eens ongelijk want gemak dient de mens. Kijken welke wietsoorten hij kiest. 

Een nieuw zonnegroei-seizoen

2020 zit erop en 2021 is volop onderweg. Het deelnemen aan de Homegrown Cup was voor mij als cannabisliefhebber een goede afsluiter van het afgelopen jaar. Door mee te doen aan de cup heb ik veel nieuwe wietsoorten ontdekt, en ook heb ik (virtueel) met enkele breeders kennis kunnen maken. Een leerzame ervaring kan ik wel zeggen. En weer een bevestiging dat goede cannabis begint met goede genetica.

Wordt 2021 net zo’n mooi buitenwietjaar als 2020?

Zoals je in mijn vorige verslagen kon lezen, was ik zelf ook al vaker bezig om verschillende soortjes met elkaar te kruisen. Hier zaten best succesvolle exemplaren bij. Maar buiten dat het meerdere generaties duurt om een soort te stabiliseren, heb je ook veel planten nodig om een goede selectie uit te kunnen maken. Dit geldt voor de vrouwelijke planten, maar óók voor de mannelijke planten. Die dien je bovendien te isoleren van de vrouwelijke planten, zodat niet alles bestoven wordt. Met al dat geëxperimenteer telde ik op een enig moment ook een zeer groot aantal planten. Natuurlijk kweek ik voor mijn eigen consumptie, maar dat is met een zodanige hoeveelheid wat moeilijker uit te leggen aan oom agent.

Nieuwe wietsoorten onder de zon

Ook dit jaar laat ik buiten natuurlijk weer mijn groene handjes wapperen, en daarvoor zoek ik nu vast de nodige interessante wietsoorten. Autoflowers en fotogevoelige soorten. Van de breeder en Homegrown Cup deelnemer OG-Naj, heb ik enkele zaden waar ik heel erg naar uitkijk. En wel van een heerlijke soort genaamd Sour Rainbow. Daarbij is deze nog eens gekruist met een Neville’s Haze. Een zeer typische Haze-soort uit de jaren ‘90. Ik ben zeer benieuwd!

De Neville’s Haze staat ook weer bij Greenhouse Seeds op de kaart. Ook hier heb ik een paar zaden van, en laat mij verrassen. Ondanks de zeer lange bloeiperiode van deze Haze ga ik het gewoon doen. Want ik vind dat je onder de Nederlandse zon best aardige cannabis kunt groeien. Je moet het niet vergelijken met binnenwiet, maar alle ingrediënten zijn aanwezig en het is ideaal voor het maken van olie en hasj.

Om het mij ook een beetje gemakkelijk te maken, ga ik dit jaar ook voor een paar goede outdoor-soortjes van Spliff Seeds. Om te beginnen de Bubblegun: een compacte plant met een korte bloeiperiode. En natuurlijk de Gold Rush Outdoor. Dit is een sterke, veerkrachtige plant die zeer schimmel- en ziektebestendig is. Beide dus goed geschikt voor ons klimaat. Op de site van Spliff Seeds vielen mij direct de mooie autoflowers op. Dus de Lemon Cream Kush, Amnesiac en de AK Auto heb ik ook maar aan het lijstje toegevoegd.

Van CNNBS heb ik zaden van de mistery autoflowers Auto Camelberry en Auto Blancaneu (binnenkort op CNNBS.shop te bestellen) van vorig jaar. Het waren twee van mijn favorieten, dus weer een kans om ze te groeien. Ook de door de CNNBS kwekers en lezers verkozen tot beste indica- en sativa-dominante soorten, Mohammed en Sneeze laat ik deze zomer ook met het zonlicht kennis maken.

Nu hoef ik alleen nog op zoek naar autoflower wietzaden voor deze zomer. Hiervoor ga ik naar Sirius.nl. Niet alleen de best geassorteerde smartshop van Nederland, maar ook met een groot en voordelig assortiment aan cannabiszaden, voeding, kweek- en rokersbenodigdheden. Ze hebben zeer veel zaden op voorraad van de beste zaadbanken, met hoge kortingen óf met gratis zaden.

Hét moment om wietzaden te regelen

Ik kan mij de keren nog goed herinneren dat ik de voorjaarsvakantie gebruikte om zaden te regelen. Ik bracht dan een bezoek aan onze hoofdstad om daar een hele dag alle zadenbanken af te struinen voor de lekkerste genetica.
Met alle online zadenbanken is het tegenwoordig een stuk makkelijker. Als je een beginnende kweker bent, maak het jezelf dan niet zo moeilijk. Bestel online gewoon een echte Nederlandse klimaatsoort zoals Early Skunk van Sensi Seeds of Hollands Hope van Dutch Passion. Of kweek autoflowers. Deze zijn na ongeveer drie maanden klaar om te oogsten en je kunt meerdere rondes kweken in één zomer.

OG = Organisch Groeien

Nu heb ik wel genoeg zaden verzameld denk ik, en ga ik verder met mijn voorbereidingen. Ik wil proberen om deze zomer zo organisch mogelijk te kweken. Vorig jaar heb ik twee composthopen aangelegd in de tuin. Dit heeft al flink wat opgeleverd en is genoeg om een groot aantal potten te vullen. Nu ga ik mij verder verdiepen in de biologische toevoegingen voor de compost-aarde.

Bij deze wil ik tot slot mijn dank en waardering uiten naar de breeders en zadenbanken die dit voor mij mogelijk maken. En jou wens ik natuurlijk succes met het uitzoeken van jouw cannabiszaden voor dit seizoen.

Hou het groen!

Gweedo

(advertentie)