(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Zelfs in het zuiden van het land is het wisselvallig, en buitenkweker Gweedo houdt daar tegenwoordig al een beetje rekening mee. Hij gokt en hoopt dan ook op een mooie nazomer, zodat zijn buitenplanten de tijd krijgen om netjes af te bloeien. Ze zijn verre van discreet en klein gebleven maar je hoort Gweedo niet klagen…

Het gaat op en neer met het weer hier in het zuiden. Hete dagen met veel zon worden afgewisseld door enorme regenbuien. Ik heb net ook weer zo’n week achter de rug met alleen maar regen en koude nachttemperaturen.

Zo ben je midden in de zomer, in de maanden die de mooiste van het jaar moeten zijn, je planten aan het beschermen alsof het herfst is. Ach ja, het lot van de buitenkweker zeg ik dan maar. Wel weer een voordeel bij het groeien van autoflowers. Met hun kleine afmeting zet ik ze gemakkelijk in de schuur of in de kas, als de weersomstandigheden niet al te best zijn.

MEGA Power Plant Automatic

Hoewel ook dit bij sommige autoflowers weleens problematisch kan zijn. Neem nu Mega Power Plant Automatic. De naam zegt het al: die is mega! De feno die ik kweekte was met ruim anderhalve meter al geen kleintje te noemen. Maar de versie die bij opa en oma stond bereikte een hoogte van meer dan twee meter! Niet een plant die je gemakkelijk even wegzet dus. Ik had nog gevraagd om wat foto’s te maken van de bloei, maar dat is er helaas niet van gekomen.

De Mega Power Plant Automatic die in mijn tuin stond en die je hieronder ziet, heb ik rond 7 mei laten ontkiemen en werd op 24 juli geoogst. De kweek duurde daarmee 11 weken, precies zoals in de beschrijving.

Hoewel de Mega Power Plant Automatic een indica-dominante soort is, heeft ze de bud- en bladstructuur van een sativa-dominante strain. Mooie aaneengegroeide toppen die niet al te compact waren, maar net voor een goede airflow zorgen. Iets wat met de natte periode waarin ze bloeide een uitkomst was. Mega Power ook voor de opbrengst!

Ik bewaar en cure mijn cannabis in van die grote weckpotten. Meestal is er eentje genoeg voor de opbrengst van een autoflower, maar in dit geval had ik een tweede nodig. Eenmaal gedroogd en gecured is het effect een sterk stoned gevoel. Dit maakt de soort ondanks enkele sativa-kenmerken toch een lekkere indica-dominante autoflower met een mega opbrengst.

De kleine regentijd

Een natte periode met veel zon is minder voor bloeiende planten maar de planten in de groei genieten er van. Zo ook de  White Widow en AK. Ik heb nog even met de gedachte gespeeld om ze te verduisteren. Normaal gesproken is eind juni ideaal om daarmee te beginnen. Tegenwoordig hebben we dan echter toch wel vaker een natte periode, als de plant lekker in bloei staat. Ik noem het al de kleine regentijd, terwijl we in september en oktober nog vaak hele mooie dagen hebben.

De luchtwortels van White Widow

Deze AK is verre van discreet te noemen…

Ik gok (en hoop) erop dat we ook dit jaar weer een mooie nazomer zullen krijgen. Op dit moment is het rond 9 uur in de avond al donker, en zijn de dagen kort genoeg voor de planten om de bloeifase in te gaan. White Widow was de eerste van de twee die de eerste bloeiharen liet zien. Altijd een mooi moment om te zien vind ik.

De planten klein houden om ze een beetje discreet te kweken is mij alleen niet gelukt. Ondanks dat ik ze meerdere keren heb getopt, zijn ze toch al ver boven de kas uitgegroeid. Maar mij hoor je niet klagen.

Hou het groen, Gweedo

(advertentie)