(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

We hebben Gweedo ook dit jaar weer kunnen overtuigen om gezellig met onze buitenwiet test mee te doen. En daar zijn we vanzelfsprekend heel erg blij mee want de buitenkweker zorgt niet zelden voor prachtige planten en dito plaatjes. Eerder dit jaar maakte hij zijn strain-selectie al bekend op CNNBS, en vandaag trapt hij zijn buitenwietseizoen af met de zaadjes van de buitenwiet test.

Ook dit seizoen doe ik weer mee aan de CNNBS buitenwiet test. Altijd leuk om weer eens wat nieuws te proberen toch? Vorig jaar waren er enkele interessante soorten bij, en voor mij was Jack Hulkberry de uitblinker. Een goede soort voor de buitenkweek met een old-school touch.

Dit jaar worden er zowel gefeminiseerde autoflowers als lichtgevoelige strains getest. Met een van de lichtgevoelige soorten mocht ik vorig jaar al kennismaken. Dat is de Big Yeti van SeedStockers, deze kregen we in november op het oogstfeest op het CNNBS hoofdkwartier.

Regen overheerst (nog)

De start van het buitenseizoen is niet zo best. We hebben in het zuiden enkele zonnige dagen gehad maar de regen overheerst. Samen met de lage temperaturen vond ik het niet ideaal om al heel vroeg te starten en hoop ik op beter weer. Ondanks het jagen op slakken vroeg in het seizoen, ben ik bang dat we door de vochtige periode een grote slakkenplaag gaan krijgen. We zullen zien.

De aftrap

Op 6 mei was het dan zover, en ben ik begonnen met het ontkiemen van de SeedStockers & CNNBS testzaden. Dit deed ik met de koffiefilter-methode. Gegarandeerd succes en alle zes netjes ontkiemd. Toen de zaden in het vochtige filter werden opgehangen, heb ik ook gelijk kleine kweekpotjes gevuld. Hiervoor heb ik gewoon een light-mix aarde gebruikt, en bevochtigd met regenwater zodat alles wat kan acclimatiseren.

Regenwater gebruik ik omdat we er momenteel meer dan genoeg van hebben. Ik heb het trouwens ook gebruikt om het koffiefilter mee te bevochtigen. Dit heb ik wel eerst op kamertemperatuur laten komen.

Na twee dagen waren de wortelpuntjes van Alpine Honey Melon (fem) en Alpine Crocket (autoflower) al twee centimeter lang, en konden ze in het potje geplant worden. Een dag later waren Zmäkdaun en Big Yeti (fems) aan de beurt, en daarna Erdbeer en Dutch Treat (autoflowers).

Spannabis-stock

Op mijn tripje naar Spannabis heb ik een leuke tijd gehad met de crew van SeedStockers. Ik keerde terug met een hele collectie nieuwe genetica. Buiten de testsoorten zal ik dan ook nog enkele andere autoflowers van SeedStockers beoordelen, maar ik zal ze niet allemaal zelf kweken.

Helaas is het kweken van cannabis namelijk nog steeds verboden! Dit staat de populariteit en de interesse voor de plant echter niet in de weg, heb ik gemerkt. Ik word vaak gevraagd om een plantje, of twee, drie… voor iemand die ook eens wat voor zichzelf wil kweken. SeedStockers: betaalbare genetica voor iedereen, dus moeten ze ook door iedereen te kweken zijn. Toch?

Ik denk van wel. De zaden heb ik ontkiemd maar verschillende jonge plantjes zullen elders hun thuis vinden.

Hou het groen!

Gweedo

(advertentie)