(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Buitenkweker Gweedo heeft een beetje last van keuzestress. Naast stekken van vorig jaar, heeft hij al vele zaden verzameld maar helaas heeft hij maar één tuin om ze in te kweken. Tijd om wat knopen door te hakken dus, en een eerste selectie te onthullen. Dit kun je de komende maanden van Gweedo verwachten: 

Hallo allemaal! De tijd is aangebroken, we gaan weer buitenkweken! Spannabis, 420 en Koningsdag waren erg gezellig en ik beleefde overal een mooie sesh. Maar zoals altijd wacht ik als buitenkweker op de zon in ons eigen kikkerlandje.

Het gaat nu richting mei en vorige week zakte de nachttemperatuur hier nog tot 1 graden Celsius onder het vriespunt! Maar ik kan het toch niet laten en ben alvast begonnen. Alleen met het ontkiemen van de zaden wacht ik nog heel even. Zo heb ik nog wat tijd om te beslissen wat ik uiteindelijk in de tuin ga zetten. Er zijn zoveel mooie dingen en dat geeft wat keuzestress.

Met Karma in de potcast

Vorig jaar was ik te gast in de High Tea Potcast van Derrick en Rens, waarin ik vertelde over de pheno’s die ik selecteerde uit mijn kruising tussen EggNog met Sweets, beide van Karma Genetics. Pheno nummer 10 viel het meest op door de OG kenmerken en de aardse smaak. Alle planten op de foto’s in dit verslag zijn van deze pheno.

Voor de bloei had ik stekken gemaakt en deze heb ik gedurende de winter in leven weten te houden. Een beetje gehavend door de lage temperatuur, staan ze er niet echt florissant bij. Maar zodra ze straks een grotere pot met verse aarde en compost krijgen, trekken ze wel weer bij. Het is tenslotte (on)kruid! Twee van de stekken hebben hun grotere pot al, en je ziet ze gelijk opknappen.

Een paar weken geleden heb ik ze in de kas gezet en daar worden ze verduisterd. Heel langzaam beginnen ze kleine topjes te vormen die de kas vullen met een lekkere geur. Van Karma heb ik meerdere interessante soorten gekregen. Kruisingen van hemzelf en van een samenwerking met LaChanvriere. Wat het gaat worden voor dit seizoen moet ik nog even bekijken. Wil je ook eens met genetica van Karma kweken? Kijk dan eens op karmagenetics.shop.

Organic Earth zaden

Ook op Spannabis heb ik zaden gekregen om dit jaar te kweken. Zoals ik al zei zijn er heel veel mooie strains. Maar de tuin staat snel vol, dus er moeten keuzes gemaakt worden. Wat ik zeker ga proberen is de voeding van Organic Earth, de oudste growshop van Nederland, gewoon bij ons in het zuiden. Vorig jaar wonnen zij met Organic Earth Nutrients de prijs voor beste kweekproduct van het jaar op de Cannabis Industrie Awards. Ook hebben ze een eigen zadenlijn met mooie en interessante genetica op het menu waarvan ik denk dat er wel iets bij zit voor in de tuin.

Cupwinnaars

Waar ik ook naar uitkijk zijn de zaden van Suzy Seeds en met name de Aficionado Collection. In deze collectie zitten veel strains die voortkomen uit cupwinnende genetica, zoals Blood Orange Tangie, Lemon Skunk en OG#18.

Ik zal ook enkele autoflowers van Suzy Seeds gaan kweken, want hun old-school genetica in automatische versie klinkt heel interessant! Voor velen zal dit een onbekend zadenbedrijf zijn maar ik denk dat dat snel gaat veranderen. Ze timmeren flink aan de weg en zijn bezig met een opmars. De VS en nu ook Duitsland zijn grote afnemers van dit bedrijf, en ze maken ook steeds meer naam in ons eigen Nederland.

Over één tot twee weken ga ik beginnen met het ontkiemen van de zaden van de lichtgevoelige soorten, en ook de eerste ronde autoflowers. Hierbij zitten ook de SeedStockers zaden van de buitenwiet test. Maar daarover de volgende keer meer.

Gweedo

(advertentie)