(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

De politie laat ons tegenwoordig via de sociale media ‘meegenieten’ van hun dagelijks werk en al helemaal hun zelfbenoemde successen, bijvoorbeeld die in de war on drugs. Op YouTube kun je zelfs een heel kanaal vinden dat de blauwe helden op het schild hijst: Cops TV. Deze week postte de politie van de miljoenenstad Atlanta in de Amerikaanse staat weer zo’n video die wat ons betreft vooral laat zien hoe zielig de cops te werk gaan…

Alledaagse wietwaanzin in Atlanta U.S.A.

Het leidend en met name lijdend voorwerp van dit beschamende stukje politiepromotie op YouTube is een jonge – uiteraard zwarte – man met dreadlocks en een duidelijke liefde voor reggae. Nadat de politie zijn voordeur eruit heeft geramd met een stormram (waarom niet eerst gewoon aanbellen, denk je), stormen een stuk of zeven, acht politiemensen met getrokken vuurwapens zijn huis binnen.

Tevergeefs gaat onze vredelievende (onbewapende) plantenvriend nog een soort van politiek-maatschappelijke discussie aan met een blanke politievrouw over cannabis en zijn persoonlijke relatie met wiet. Vanzelfsprekend snauwt het blauwe vrouwtje er voortdurend doorheen en is deze wietdealer bij voorbaat volkomen kansloos.

Het machtsvertoon en de gewelddadige wijze waarop de politie hier een huis binnenvalt, dat is nu precies 7:38 minuut War on Drugs waanzin in beeld!

(advertentie)