(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Een bijzondere dag in de geschiedenis van cannabis in de Verenigde Staten dinsdag. Nu ook de Drug Enforcement Administration (DEA) akkoord is met het verplaatsen van wiet uit de zwaarste categorie in de Amerikaanse drugswet naar Schedule 3, neemt het land een belangrijke blokkade weg voor legalisering van cannabis. Het nieuws was gisteravond ‘brekend’ op alle tv-zenders!

Met dank aan de voormalige vijand DEA

Tot nu toe staat cannabis op federaal (landelijk) niveau in Schedule I van de Controlled Substance Act. Dat betekent dat het net als bijvoorbeeld heroïne geen enkele medische waarde heeft en er stevige straffen staan op het bezit, de productie en handel.

Nadat eerder de regering Biden, de U.S. Food and Drug Administration (FDA) en het ministerie van Volksgezondheid al groen licht gaven voor een herziening van de drugswet ten aanzien van cannabis, oordeelt nu ook de DEA positief.

De gevolgen zijn aanzienlijk als dit besluit straks eenmaal definitief wettig is (en dat is wanneer Joe Biden er de laatste klap op geeft). Zo kunnen cannabisondernemers eindelijk min of meer normaal zaken doen via de bank, mogen wetenschappers veel ruimer met (medicinale) wiet gaan werken en kunnen consumenten en kleine thuiskwekers rustig(er) slapen.

Hoe nu verder met wiet in Amerika?

Zoals gezegd is het echt een historische beslissing voor de VS, tenslotte toch de uitvinders van de verfoeilijke war on drugs – die met name ook in het cannabisveld enorme schade heeft aangericht. In de volgende 6,5 minuut legt de internationale nieuwszender CNN (geen familie van CNNBS, haha) ons even uit wat er nu staat te gebeuren met wiet in ’s werelds grootste economie:

(advertentie)