(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Welkom in de tuin van Gweedo. De zomer is er zinderend en de wietplanten bloeien er weelderig. De eerste oogst is er dankzij verduisteren ook al klaar en Gweedo besloot het kunstje daarom nog maar eens te doen. Deze keer met de snelle Strawberry Chemdawg OG. Hij bracht haar niet alleen tot bloei maar maakte er ook een mooie nieuwe kruising mee voor volgend jaar. Kweekverslag!

Het is warm. Vorig jaar had ik wateroverlast, en nu is de tijd van droogte aangekomen. De regentonnen raken vaak leeg deze zomer. Zo heb je te veel water en zo heb je te weinig. Het is zoals ik al vaker zeg: het lot van de buitenkweker. Maar zie het positief. De zon schijnt en niet alleen de planten genieten ervan. Het is een mooie zomer met verschillende bijeenkomsten van mensen uit de cannabiscultuur. Cannabis cups, grow cups, festivals, beurzen, georganiseerde smoke en dab sessies, etc.

Purpurea Stella

Op de afgelopen Homegrown Cup, the summer edition, sleepte onze vriend uit Frankrijk, La Charvière, alweer diverse prijzen in de wacht. De 1e plaats in de categorieën dry-sift én flowers. Ook de 2e plaats van de flowers was een strain van hem, alleen door iemand anders gekweekt. Ook een bekende van mij; de wereld is klein 🙂

Van de Purpurea Stella van La Charvière had ik enkele zaden laten ontkiemen. Omdat het reguliere zaden zijn is het altijd weer een verrassing welk geslacht het is. Sommigen beweren aan een zaadje of aan de jonge zaailing te kunnen zien wat het geslacht is. Nou, ik niet. Heb vaker naar de verschillen gekeken, maar ik kan het alleen opmerken bij de voorbloei. De periode voordat de plant bloemen gaat maken. In de oksels van de plant zie je bij het vrouwelijke geslacht twee bloeiharen. Bij het mannelijke geslacht zie je daar twee bolletjes.

De meeste growers die dit opmerken denken dan, ‘klote!’. Ik niet, ik zie er wel wat in, en probeer dan altijd wat stuifmeel op te vangen. Bij deze echter niet want de Purpurea Stella’s blijken allen dames te zijn. De phenotypes liggen qua uiterlijk in groei en bloei gelijk. Alleen pheno#2 reageert sneller op het korten van de dagen, en heeft een beduidende voorsprong bij het inzetten van de bloei vergeleken met de andere Purpurea Stella planten.

De tweede ronde: Strawberry Chemdawg OG x Sweets

De vorige verduister-ronde was een groot succes. En omdat we toch geen vakantieplannen hadden besloot ik nog een ronde te doen. Ik kweekte een paar Strawberry Chemdawg OG van Super Sativa Seed Club op tot kleine plantjes. Daarna heb ik ze verpot naar een 18-literpot. Weer de aarde gemengd zoals ik dat beschreef in mijn eerste verslag: 50% lightmix aarde met perliet, 30% cocos, 20% compost uit eigen tuin en twee BioTabs voedingstabletten.

Na nog twee weken in de groeistand en wat toegepaste training gingen ze naar het lichtschema 12/12. Met een korte bloeitijd van 7 tot 8 weken waren ze ook precies na 7,5 week oogstklaar. Een plant met Kush-achtige toppen die een zoete aardbeiengeur hebben. Bij het roken proef je een lekkere gassy diesel smaak. Om te verduisteren of voor een binnenkweek is dit een aanrader, en te verkrijgen op Sirius.nl. Omdat ik hem zo bijzonder vond, heb ik de topjes van de twee onderste zijtakken bestoven met pollen van een mannelijke Sweets van Karma Genetics. Hiervoor had ik de meest potente pheno uitgekozen. Dit leverde weer mooie zaden op voor een nieuw experiment.

Sour Rainbow x Tha melon

Het experiment van vorig jaar leverde mij ook een paar mooie zaden op. De kruising van een Sour Rainbow x met een Tha Melon, zoals te lezen in mijn vorige verslag. Opnieuw heb ik stekken gemaakt van de planten om het geslacht te bepalen. Na een selectie waren er twee dames over. De stekken ervan geurden boven alles uit tijdens hun bloei. En dan praat ik over een plantje van slechts 25 centimeter groot! Sour geurtje van mama, gassy smaakje van papa. Vol met een dikke laag trichomen. Toch maar gauw nog wat meer stekjes snijden dacht ik.

Nadat de Strawberry Chemdawg OG was geoogst was er weer plaats in de verduister-ruimte. Nou ja, plaats… Ik heb maar een beperkte hoogte, dus heb ik één van de twee dames moeten supercroppen om haar erin te krijgen. Voor de fotoperiode-gevoelige én autoflower soorten van Spliff Seeds, die ik over verschillende tuinen heb verdeeld, loopt het ook op rolletjes. Daarover meer in mijn volgende verslag. Maar de Fast Bud Outdoor hieronder wordt wel erg goed vertroeteld door het pleeggezin.

Een van mijn volgende uitstapjes is naar CannaFair in Düsseldorf. Het aantal standhouders groeit keer op keer. Net zoals cannabis aan populariteit groeit bij onze oosterburen. Op politiek gebied wordt er niet alleen gesproken over het reguleren van de verkoop, maar ook over de eigen anbau, de thuisteelt. Ben dus heel benieuwd wat daar uit gaat komen, en hoe dat ons land gaat beïnvloeden.

Geniet van de zomer en hou het groen.

Gweedo

(advertentie)