(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Hoewel hij in het zuiden zwaar getroffen werd door heftige regenval, heeft het najaar toch nog een hoop goedgemaakt. Wat er precies geoogst werd, en hoe dat allemaal smaakt dat hoor je van de buitenkweker zelf. Croptober is Gweedo’s huisje in ieder geval niet stilletjes voorbij gereden…

Het is alweer een tijd geleden maar misschien herinner je nog mijn laatste verslag, over de enorme hoeveelheid regenwater en slakken in mijn tuin. Sindsdien ben ik druk geweest met mijn eigen Bureau420 en alle rompslomp van afgelopen zomer, maar de ontwikkelingen in de tuin hebben ook niet stilgestaan. Na het verschrikkelijke weer van juni en juli, hebben de weersomstandigheden zich van een betere kant laten zien. Niet alleen het bloed, maar ook de wortels van de cannabisplant kruipen waar ze niet gaan kunnen. Er zijn dan ook toch wat dingen die ik absoluut nog met je wil delen.

Croptober

Croptober ligt alweer achter ons. De autoflowers die het gered hebben, zijn al lekker gecured en aan een smaaktest onderworpen. Hierbij viel me al snel op dat de soorten die met de producten van BioTabs gegroeid waren een zeer zachte smaak hadden. Bij een kweek op kokos zal je voor dit resultaat veel en lang moeten spoelen aan het einde van de bloei.

Binnen in een gecontroleerde ruimte is dat spoelen makkelijk te timen maar met de vochtige omstandigheden buiten, is het ideale oogstmoment moeilijk te bepalen. Soms zal een plant eerder dan gewenst geoogst moeten worden, en is dan nog niet of nauwelijks gespoeld. Een jointje hiervan smaakt vaak scherp en heeft een donkere as, kortom niet de allerbeste kwaliteit. Ik ben daarom zeer tevreden over de biologische producten van BioTabs.

Aarde vs. kokos

Van Sirius.nl kreeg ik enkele wietzaden, waaronder Auto Kong #4 van Paradise Seeds. Het idee was om een vergelijking te maken tussen een autoflower buitenkweek op aarde vs. kokos. Met twee fenotypes die vrijwel identiek waren, was het interessant om deze kweek te volgen. De groei ging gelijk op, beide waren vitale planten met mooie donkergroene bladeren. Echter de plant op aarde leek wat uitbundiger te zijn. In de bloeifase was dit goed te merken. Aan het einde van de bloei verkleurden de bladeren van de plant op aarde in mooie kleuren, en rijpten de bloemen mooi af. Uiteindelijk had de plant op kokos iets meer opbrengst maar ik vind kwaliteit belangrijker dan kwantiteit.

Traktatie van trichomen

De tweede Lemon Cream Kush Auto van Spliff Seeds was, net als de eerste, een traktatie van trichomen. De buds van deze plant waren bij mijn kweek minder compact. Mede daardoor heeft de plant een zeer hoge weerstand tegen meeldauw en toprot. Een aanrader voor de buitenkweek. Lemon staat voor de zachte citrussmaak. De langgerekte toppen vol met hars zijn typisch Kush. Cream zal een verwijzing zijn naar de zachte smaak. Maar kan naar mijn mening ook verwijzen naar de dikke laag hars die als een crème over de toppen is gesmeerd.

Bijzondere variant

Een ander sterke plant die alle tegenslagen heeft overwonnen, is de Auto Blancaneu van SeedStockers en CNNBS. Veel dank aan laatstgenoemde dat ik deze soort dit jaar nogmaals kon groeien. Een autoflower met Purple Haze en White Widow als voorouders maakt dit een mooie, sterke plant met een goede opbrengst. Meestal krijgt de plant paarse toppen, zo ook toen ik vorig jaar de ‘mystery autoflowers’ testte. Maar deze keer kwamen de White Widow aspecten veel duidelijker naar voren. Geen paarse toppen en met een sterk effect dat zeer lijkt op de witte weduwe. Maar dan wel met een kruidige haze smaak. Een bijzondere variant.

Zoals gezegd, de oogst is binnen en dat geeft de boer een goed gevoel. Dus ook de fotoperiode-gevoelige planten zijn inmiddels al aan het curen. Erg verrassende soortjes én de redding van mijn buitenkweekseizoen. Maar dat is iets voor een andere keer.

Hou het groen, Gweedo

(advertentie)