(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Hoewel het weer buiten nog zwaar te wensen overlaat, hangt de eerste oogst van buitenkweker Gweedo inmiddels al te drogen. Zijn buitenwietseizoen is echter pas net begonnen, en er zijn alweer een hoop nieuwe soorten bijgekomen om dit jaar te volgen op CNNBS. 

‘Vanuit het zonnige zuiden…’. Zo had ik dit buitenwiet-verhaal graag willen beginnen maar de zomer laat op zich wachten. En een paar zonnige dagen tussen de buien door, zijn helaas nog niet voldoende om de gemiddelde temperatuur omhoog te krijgen. De nachten zijn nog steeds koud, en de thermometer komt niet vaak boven de 13 graden.

De eerste oogst van 2024

Dat gezegd hebbende is de eerste oogst van 2024 toch een feit. De twee EggNog X Sweets die ik verduisterd had zijn inmiddels gedroogd en liggen te curen. Weliswaar een kleine opbrengst met fluffy topjes, maar als medicijn toch goed inzetbaar.

De andere stekken van deze plant had ik niet verduisterd en gewoon buiten laten staan. Dit was echter iets te vroeg, en door de nog korte dagen hebben ze de nodige stress opgelopen. Het plan is om ze kort te snoeien en dan proberen om ze terug in de groeifase te krijgen (reveggen). Het is namelijk een veel te lekkere feno om verloren te laten gaan.

Suzy’s Confidential

Zoals ik vorige keer vertelde ben ik erg geïnteresseerd in de zaden van Suzy seeds. Een zadenbedrijf met interessante oldschool soorten en zaden van hoge kwaliteit. Deze oldschool soorten leveren ze ook in een autoflower-variant en hebben mijn interesse gewekt.

Maar eerst even wat over het lichtgevoelige plantje, Suzy’s Confidential. Na het ontkiemen heeft ze lekker kunnen wortelen in een klein kweekpotje. Toen er meerdere wortelpuntjes aan de onderkant van het potje zichtbaar waren, heb ik haar verpot naar een grotere pot en daar beginnen ze nu ook al onderuit te piepen.

Eigenlijk zouden ze nu al naar een 65-literpot kunnen, maar ik verpot ze nog een keer naar een tussenpot. Zo zijn ze wat mobieler, en kan ik ze in de kas zetten om ze te beschermen tegen de kou en de de regen, maar vooral tegen de slakken. Elke keer wanneer ik ze verpot, zet ik ze wat hoger in de nieuwe aarde, zodat er later dikke luchtwortels ontstaan.

Oldschool autoflowers & American Pie

Zoals gezegd, naar de autoflowers van Suzy Seeds kijk ik zeer uit. Echte oldschool soorten in autovorm. Om te beginnen Classic Cheese Auto, een klassieker die erg populair is vanwege de karakteristieke geur en smaak. Een soort met een diepe en langdurige high en daar hou ik wel van.

Daarnaast heb ik nog Ed Rosenthal Super Bud Auto ontkiemd, een autoflower met een goede mix tussen indica, sativa en ruderalis. Met een hoog gehalte aan het terpeen caryofylleen is deze ook goed inzetbaar tegen mijn migraine.

Tegelijk met de autoflower zaden heb ik ook een ander interessant soortje laten ontkiemen waar ik erg naar uitkijk en dat is American Pie Feminized (Georgia Pie S1). Deze zaden kreeg ik van @thephenolab, onder andere een van de breeders van de Organic Earth huismerk zadenlijn, die de afgelopen jaren hele mooie genetica heeft ontwikkeld. In een binnenkweek heb ik deze plant zien floreren, en nu kunnen we eens kijken hoe ze het doet in een buitenkweek.

Papaja B x 1

Terwijl ik in de growshop van Organic Earth rondliep en de zadenbanken met hun soorten aan het bekijken was, viel mijn oog op Papaja Bx1 (Papaja X Fruitjoy) van Grateful Seeds. Een strain die een monsterlijk grote oogst kan produceren, en zich goed leent om extracten van te maken. Gelijk maar een zakje meegenomen en ontkiemd.

Zo is er weer wat lichtgevoelige genetica bijgekomen, en dat maakt de keuze er niet makkelijker op. Welke ik uiteindelijk in de 65-literpotten ga zetten, en welke ik ga verduisteren weet ik dan ook nog niet. Het kan gelukkig nog alle kanten op, want ik heb heb ook nog zaden van Karma Genetics laten ontkiemen. Hieruit heb ik Gary Payton x Pink Runtz, Zowahh x Zunami en Rocky Dennis x ZiZi gekozen als kandidaten voor het buitenseizoen.

Ook deze zijn klaar om verplaatst te worden naar een groter verblijf. Dus ga ik maar snel weer aan het werk, alles klaarmaken en op naar Berlijn voor Mary Jane. Meer daarover kun je zien op mijn Insta.

Hou het groen!
Gweedo

(advertentie)