(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Ook buitenwiet kweekgoeroe Gweedo doet mee aan de buitenwiet-test, die we dit jaar in samenwerking met SeedStockers organiseren. Gweedo heeft echter nog meer mooie genetica van het zadenbedrijf uit Barcelona in zijn tuin gezet. Reden én planten genoeg dus voor een SeedStockers special outdoor update vanuit het zuiden!

Je leest het goed, dit is een SeedStockers special outdoor update. Ik doe dit seizoen namelijk mee aan de CNNBS buitenwiet-test met de zaden van SeedStockers. Dat niet alleen maar daarnaast heb ik zelf ook de nodige SeedStockers wietsoorten in mijn tuin gezet dit jaar. Die kreeg ik van het sympathieke zadenbedrijf op Spannabis dit jaar.

Bedankt voor de bloemen (en zaden)

In mijn eerste verslag van dit jaar heb je al kunnen lezen over mijn trip naar Spannabis. Daar was natuurlijk ook een team van SeedStockers aanwezig, met misschien wel de mooiste stand van de hele beurs. Het design van de stand was helemaal in hun stijl, en compleet met levensechte eekhoorn-mascotte en een basketbalspel waarmee je prijzen kon winnen. Het was er zeer gezellig en ik werd er rijkelijk bedeeld met bloemen en zaden. Ik heb mijn buitenwiet-test dan ook aangevuld met de autoflowers uit de SeedStockers Superior collectie. Nogmaals dank aan het team van SeedStockers hiervoor!

Buitenwiet-test

De SeedStockers zaden voor de CNNBS buitenwiet-test liet ik op 2 mei ontkiemen. Na vijf dagen was er al een teken van leven te zien en in alle potjes popte er al iets uit de grond. De zaadschilletjes barstten open en de lob-blaadjes kwamen tevoorschijn. Behalve bij nr. 3, Dynamite Kiks. Al snel stopte haar groei en het schilletje is nooit opengebarsten, na anderhalve week heb ik haar maar opgegegeven, helaas.

De Double Bubble (#1), Strawnana Gum (#2), #25 Dynamite (#4) en Jack Hulkberry (#5) gingen goed en verhuisden op 20 mei naar een grotere pot. Omdat ik nog spullen voor een kweek op kokos had liggen, heb ik besloten om Double Bubble, #25 Dynamite en Jack Hulkberry hierop te gaan kweken dit seizoen. Uiteindelijk is het de bedoeling dat ze in een 65-literbak komen te staan. Behalve Strawnana Gum dan, want zij verhuist naar een andere tuin en gaat daar de grond in.

Panty Punch Auto & Mack & Crack Auto

Bij de eerste ronde zaden ontkiemen op 7 april, zaten er ook twee SeedStockers autoflowers bij. Dat was een Panty Punch Auto en een Mack & Crack Auto. Het was echter nog lang koud dit voorjaar dus ik koos ervoor om de jonge zaailingen een dag of tien te laten opgroeien in een kleinere kweekpot. Zo kon ik ze makkelijker naar binnen verplaatsen tijdens de koude nachten.

Maar omdat je nooit lang moet wachten met autoflowers in een klein kweekpotje, heb ik ze na tien dagen naar een 18-literpot verhuisd. Ik heb ze daar een mix van aarde, kokos, compost uit eigen tuin, en perliet gegeven. Voor de voeding heb ik drie BioTabs tabletten over de twee potten verdeeld. Panty Punch was net iets eerder met het ontwikkelen van de bloeiharen dan Mack & Crack, maar ondertussen staan beide planten in hun bloeifase.

Bananen en kersen…

De volgende ronde autoflowers van SeedStockers is met Thunder Banana Auto en Apollo Black Cherry Auto. Deze zijn op hetzelfde moment begonnen met ontkiemen als de zaden van de CNNBS buitenwiet-test. We zijn nu verder in het seizoen en de nachten zijn niet meer zo koud. En dus gingen de zaailingen gelijk in een 18-literpot met aarde met de bovenstaande samenstelling. Op dit moment schijnt de zon en is het lekker zomers hier in het zuiden. Laten we hopen dat het zo blijft, het zal de dames in ieder geval goed doen…

Keep it green! Gweedo

(advertentie)