(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Eind mei ging het blowverbod in op de Amsterdamse Wallen, een ideetje van o.a. burgemeester Femke Halsema om te zorgen voor minder “blow-zuip-snuif” toeristen in de hoofdstad. Ondertussen zijn ze in de Verenigde Staten juist heel anders bezig. Het parlement van de grootste legale cannabismarkt ter wereld – Californië met 40 miljoen inwoners – stemde in met een wet die de komst van “Amsterdam-style coffee shops” mogelijk maakt!

Californië gaat op de Amsterdamse toer

Niet AT5, de lokale Amsterdamse tv-zender, maar KTLA5, de lokale tv-zender in Los Angeles, maakt ons blij met een nieuwsitempje van een halve minuut. Daarin wordt melding gemaakt van iets dat dan weer wel heel erg Amsterdams is: coffeeshops.

Tot nu toe is het namelijk niet toegestaan voor Amerikaanse cannabiswinkels (dispensaries) om ook on site consumption toe te staan, ofwel dat de klanten die wiet kopen het ook mogen consumeren in de zaak. Maar check hoe Amsterdams legendarische erfenis wordt overgenomen – en net op tijd ook, gezien het beleid hier – door de Amerikanen.

Ofwel; 27 seconden nieuws die Femke Halsema echt even móet zien!

(advertentie)