(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Je hebt onhandigheid, je hebt de bekende ezel die een steen tegenkomt en je hebt C.C. Een Belgische blower die het begrip hardleers van fris nieuw elan voorziet. Waar andere mensen begrijpelijkerwijs een jointje terugschakelen wanneer ze gevat zijn voor een cannabisgerelateerde verkeersovertreding, daar draait C.C. er vrolijk opnieuw eentje en stapt vervolgens – nog vrolijker wellicht – opnieuw in de wagen!

Het is niet alleen abdijbier dat de klok slaat in Averbode

Als de wiedeweerga over naar de rechtbank in Leuven, want daar is een mens gespot die de spreekwoordelijke ezel die zich aan een steen stoot in drievoud overtreft. En dat allemaal dankzij ons zo gewaardeerde plantje der planten. Watskeburt?

Behalve het befaamde abdijbier moet ook de wiet in Averbode – een deelgemeente van Scherpenheuvel-Zichem in de Belgische provincie Vlaams-Brabant – van sublieme kwaliteit zijn. Of op zijn minst verslavend lekker.

Hoe dan ook, meneer C.C. kon er blijkbaar niet vanaf blijven gezien het feit dat hij tot twee keer toe stoned achter het stuur werd betrapt door de politie. En zelfs daarmee kwam er nog geen direct einde aan dit vreemde THC-sprookje.

Inhaalmanoeuvre pakt niet helemaal goed uit

Eerst maar eens bij ezelsteen 1 van C.C. beginnen. Daarvoor gaan we terug naar oktober 2021, een tijd waarin we nog druk bezig waren met de vogelgriep, of was het nou corona? Hoe dan ook, onze medeplantenvriend C.C. besloot om in zijn Volkswagen Golf om eens iemand in te halen.

Helaas deed hij dat niet alleen in een bocht en dwars over een doorgetrokken streep heen, hij flikte het ook pal voor de ogen van de flikken, daar in Averbode. Al snel bleek toen dat C.C. onder de invloed van cannabis verkeerde in het verkeer, zo schrijft Het Nieuwsblad deze dinsdag over de kwestie.

Vluchtplan faalt in alle opzichten grandioos

Dan ezelsteen 2, die zich reeds aandient slechts één maand na de eerste steen. We zijn opnieuw in Averbode, wie zegt dat daar nooit iets te beleven valt buiten die fameuze abdij uit 1134? Neem C.C. anders maar eens, die moest – eenmaal in het zicht van de politie die immers al weet met wat voor gast zij hier van doen hebben – zijn wagen aan de kant zetten.

Echt puur toevallig liep onze vaste rechtbanktekenaar dinsdag rond in Leuven, dus hij pikte C.C. mooi even mee… [illustratie: Myrioter Cartoon Art/Shutterstock]

Had ie effe geen zin in. En dus gaf C.C. in plaats daarvan een extra dot gas, om er op die wijze vandoor te gaan. “Na een kleine achtervolging kon de politie de man arresteren. Hij wilde de politie te snel af zijn door zich thuis te parkeren, maar dat kunstje werkte niet. Opnieuw testte hij positief op cannabis”, lezen we met inmiddels vuurrode oortjes in de krant.

Goed, C.C. stoot zich dus wel degelijk twee keer aan dezelfde steen, ook al is het in dit geval een steen des aanstoots (want cannabis verbieden, dát is de fout natuurlijk). Einde verhaal? Geenszins.

Omdat ook de politie het inmiddels zogezegd wel welletjes vond, werd C.C. vriendelijk doch dwingend uitgenodigd voor een nader verhoor op het politiebureau. Om een en ander omtrent de cannabis-in-de-auto-kwestie op te helderen vermoeden wij.

Drie stonede stenen, wat kost dat zoal?

Dus wat doe je dan als brave, god- en overheid vrezende burger? Je komt wederom knetterstoned aanzeilen op het flikkenkot. En niet alleen dat, ondanks de “meerdere tekenenen van druggebruik” (Het Nieuwsblad), stapt onze human donkey extra special in zijn auto en rijdt doodgemoedereerd weg.

Zo belanden wij dus bij de derde ezelsteen. Want ook opnieuw houdt de politie hem aan en testen ze hem succesvol op de aanwezigheid van cannabis in het systeem.

En dan de hamvraag: wat gaan die drie stenen deze ezel genaamd C.C. kosten? Welnu, in al haar wijsheid heeft de rechtbank in Leuven besloten dat onze hardleerse blowende bestuurder 9 maanden niet mag rijden en opnieuw op moet voor zijn rijexamen.

Om de kwakkelende staatsfinanciën ietwat op te peppen, krijgt C.C. ook nog een geldboete van 3.600 euro. Of zoals wij hier in Holland besmuikt concluderen: de joint wordt duur betaald in België!

[openingsbeeld: Artmim/Shutterstock]
(advertentie)