(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Nu croptober voorbij is, zijn alle planten ook bij buitenkweek-correspondent Gweedo geoogst. Daarbij liep één OG Reek’n helaas wat windschade op maar hij ‘reekt’ wel als de neten. De andere OG die de weckpotten in gaat is Oma’s Kush, en heeft een plakkerige laag kristallen. Tot slot tipt Gweedo je over de meest potente joint van je eigen wietplanten.

De laatste takken hangen nog in de droogruimte en zijn bijna zo droog dat ik de bloemen in weckpotten kan stoppen. Het drogen doe ik op zolder. Hier heb ik met stevig dekzeil, een lichtdicht en stofvrij tentje gemaakt. Twee ventilatoren zorgen voor aan- en afvoer van lucht in de tent én voor een klein beetje luchtcirculatie. Net als de temperatuur en luchtvochtigheid buiten, is er nu een gemiddelde temperatuur en luchtvochtigheid van 17 graden en 60 procent. Hierbij duurt het ongeveer twee weken om te drogen.

Als drogen een uitdaging wordt

Als het hoog zomer is en de temperatuur buiten 30 graden of hoger is, wordt drogen een uitdaging. Omdat de temperatuur in de droogruimte dan ook stijgt gaat het drogen heel snel. Om zoveel mogelijk terpenen te behouden gaan de topjes dan iets vochtiger de potten in. Ik vul dan de pot tot de helft, zo kan ik de pot elke dag lichtjes schudden zodat de topjes niet aan elkaar blijven plakken. Elke dag laat ik de potten dan een tijdje open staan (burpen, red.) en met een hygrometer houd ik de luchtvochtigheid in de gaten. Als die tussen de 60 en 65 procent is kunnen de potten opgeborgen worden, en hoef ik ze niet meer dagelijks te openen.

OG Reek’n & Oma’s (OG) Kush

Als laatste waren de twee OG Reek’n planten van Devil’s Harvest Seeds en de OG Kush van Seedstockers aan de beurt voor de oogst. Zoals je al had kunnen lezen, heb ik deze laatste plant gekregen van mijn schoonmoeder, dus is ze nu omgedoopt in Oma’s Kush. Door lichte stress zijn de toppen iets gaan strekken, waardoor ze wat minder compact zijn. Desalniettemin zijn ze bedekt met een dikke laag trichomen en hebben ze dat typische Kush-geurtje. De trichomen van een goede Kush zijn rijk aan terpenen en cannabinoïden. Daarom vind ik deze wietsoort ideaal om olie van te maken met een goede pijnstillende werking, en tegen slaapproblemen.

Pot vol blomme!

Eén OG Reek’n is voor de tweede keer door een windvlaag verwoest. Oké, ik had zoals vorige jaren een betere bamboe-constructie moeten maken. Maar door het, voor mijn doen late ontkiemen en door het succes van de autoflowers, is het erbij ingeschoten. De afgebroken takken waren nu niet meer te redden, dus heb ik ze eraf geknipt, schuin afgesneden, in een pot met water gezet en één week daarna geoogst.

De andere OG Reek’n heeft paarse bloemen gekregen. Het is een hele mooie plant geworden. Gelukkig hebben we vóór de bloeiperiode meerdere stekken van deze plant genomen, en een bevriende groeier is hier nu binnen mee bezig. Ik vond het een hele aparte plant en ben erg nieuwsgierig naar net resultaat: Purple Reek’n. Deze paarse heeft een zoetig geurtje, de groene OG Reek’n heeft de bekende reek’n geur.

Buitenbuit binnen

Het is altijd een goed gevoel als alles binnen is. Net als de boer die de oogst van zijn land heeft gehaald, zijn wij met onze eigen kweek, boeren voor ons eigen welzijn. Nogmaals: ik verkoop niks maar deel graag! Ik heb deze week nieuwe kozijnen laten plaatsen. Ik had ook graag een nieuwe voordeur gehad maar het budget liet dat niet toe. Zou ik mijn oogsten verkopen, dan was dat geen probleem geweest en zou ik niet in een twintig jaar oude Volvo rijden. Ik ben een tevreden mens!

Een goed jaar!

Het was een goed jaar voor de buitenkweek. Het virus was wat minder, maar met de oogst kom ik de winter aangenaam door. Ik was al vroeg begonnen dit jaar en de autoflowers hebben mooie en lekkere cannabis opgeleverd. Er zit zeker iets bij om in te zetten op de Homegrown Cup. De mystery test van CNNBS en Seedstockers vond ik ook interessant om aan mee te doen.

Ik ben ook zeer positief over de kruisingen van mijn eigen autoflowers. Bij de laatste bestuiving die ik heb gedaan, bleek dat de mannelijke plant ook vrouwelijke eigenschappen had. Een hermafrodiet dus! Plan(ne)tje mislukt. Maar ik heb intussen al meerdere zaden uit eerdere rondes verzameld, dus kan ik volgend jaar weer lekker aan de slag.

De composthoop is flink aan het groeien en vormt een goede basis voor de volledige biologische kweek van de Original Gweedo Autoflowers. Ook ben ik dit jaar begonnen met mijn bedrijf, Bureau420. Het doel daarvan is mijn kennis over cannabis te verspreiden, en het negatieve stigma te doorbreken. Ik wil de positieve aspecten van de plant belichten en er zo aan bijdragen dat cannabis uit het strafrecht wordt gehaald. Dit is voortgevloeid uit hetgeen ik onder andere voor CNNBS heb gedaan. Hiervoor wil ik jullie hartelijk danken! Ook wil ik graag iedereen bedanken voor de positieve reacties op de verslagen en op mijn Instagram.

Nog een laatste tip: verzamel bij het droogknippen de calyxes en draai hier een joint van. De druppelvormige bolletjes in de oksels van de takken en onderaan de top, zijn de meest potente bloemdelen van de plant. Het is de ideale traktatie na de gedane arbeid!

Hou het groen, dus blijf groeien en het licht verspreiden.

Gweedo

(advertentie)