(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Na een geslaagd buitenwietseizoen met een divers gezelschap aan wietsoorten en -planten, heeft Gweedo zijn CNNBS Autoflowers, voor ons aan een rooktest onderworpen. Van Auto Bus Wreck (CNNBS Autoflower #4) tot Auto Black Mohammed (CNNBS Autoflower #1) vertelt hij je daar alles over. Welke autoflower deed het goed, en welke wat minder? En natuurlijk hoor je ook welke dame Gweedo tot winnares uitroept. 

Het is alweer een poos geleden sinds ons de mystery wietzaden (CNNBS Autoflowers, red.) werden toegestuurd. Inmiddels zijn de vijf automatisch bloeiende wietsoorten niet zo mysterieus meer want CNNBS maakte de wietsoorten op 18 augustus bekend. Ik ben zelf met de kweek begonnen op 1 mei, en uiteindelijk zijn de planten tussen 2 en 12 augustus geoogst. Na een paar weken drogen en rijpen (curen) heb ik de wiet aan een rooktest onderworpen.

Auto Bus Wreck

CNNBS Autoflower #4 bleek een wietsoort genaamd Auto Bus Wreck, en bood al vanaf het begin weerstand. Het ontkiemen ging al zeer moeilijk, en de rest van haar levenscyclus was ze ook al niet florissant. Ze werd amper 50 centimeter hoog, en kregen slechts enkele fluffy topjes.
Hoewel andere leden van het testpanel redelijk positief gestemd waren over nummer 4, is deze bij mij de uitvaller. Wrecked! Wat er precies aan de hand is geweest, zou ik niet weten. Ze groeiden en bloeiden alle vijf onder dezelfde omstandigheden. Maar ja, zo gaat het in de natuur. Hierover niet getreurd, het zal best een paar jointjes opleveren.

 

Auto Picky Paki

Auto Picky Paki kende ik tijdens de kweek alleen als CNNBS Autoflower #5. Door deze plant ben ik met oogsten begonnen. Een kleine verkleuring aan een blad in de bovenkant, verraadde dat er toprot aanwezig was. Tijd om te gaan knippen. Op dat moment was het zeer regenachtig met een hoge luchtvochtigheid tot gevolg. Aangezien de andere planten op dat moment nog geen toprot vertoonden, zou je wellicht kunnen stellen dat de Picky Paki het meest gevoelig is voor schimmels. Ondanks de toprot was het wel de plant met de meeste opbrengst. Ongeveer 1,2 meter hoog met een forse compacte hoofdtop, en eveneens dikke toppen aan de zijtakken. Het is een lekker wietje om te roken, maar voor mij geen uitblinker.

Auto Blancaneu

Dan CNNBS Autoflower #3, oftewel Auto Blancaneu. Dat is een hele goede. De plant ging goed en ontwikkelde mooie paarse bloemen. De toppen zijn minder compact, hierdoor was de opbrengst na het drogen wat minder. Wel een lekkere smaak, en zogezegd een prachtige paarse kleur.

Auto Camelberry

CNNBS Autoflower #2 bleek achteraf Auto Camelberry, de grootse van de vijf. Ongeveer 1,3 meter hoog en meerdere zijtakken, en dikke toppen bekleed met een kleverige laag hars. Ook hier dus een goede autoflower met een hoge opbrengst en lekker om te roken.

Auto Black Mohammed

Last en zeker not least is CNNBS Autoflower #1: Auto Black Mohammed. Deze is voor mij de winnaar en de beste van de vijf. Het is een hele mooie autoflower om te kweken. Ongeveer een meter hoog, met ook hier meerdere zijtakken waar mooie toppen aan groeien. In de laatste drie weken begonnen de bladeren paars te verkleuren. Met in de laatste week de allermooiste kleuren, van geel naar groen naar donkerpaars. Wat voor mij echter de doorslag gaf, was de smaak. Een fruitige smaak die je in je mond nog een tijdje blijft proeven. Oprecht een apart soortje te noemen en voor herhaling vatbaar.

 

Bij deze wil ik CNNBS en SeedStockers bedanken voor mijn deelname aan deze mystery-autoflower test. Het heeft een paar mooie autoflowers opgebracht. Wel had ik graag wat meer gehoord van de 50 testers. Hoe meer meningen, hoe beter de vergelijking. Dus klim in de pen, zou ik zeggen, en hou ze groen!

Gweedo

(advertentie)