(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Nog heel even wachten en dan – vanaf 30 september – komt ie op televisie: de NPO-serie Cannabis. Het belooft een van de meest diepgravende beeldverslagen te worden van onze roemruchte Nederlandse wietgeschiedenis, met Johan van Laarhoven in de hoofdrol. Om op te warmen dropte producent Topkapi Films deze week een trailer.

50 jaar gedoogbeleid met Johan van Laarhoven

In de zesdelige serie ‘Cannabis’ wordt de opkomst en ondergang van ‘cannabiskoning’ Johan van Laarhoven verteld tegen de achtergrond van 50 jaar Nederlands gedoogbeleid. In 2014 wordt de Nederlandse coffeeshopondernemer Johan van Laarhoven in Thailand tot 103 jaar gevangenisstraf veroordeeld voor witwassen van drugsgeld. De Nederlandse overheid doet het af als een Thaise zaak en weigert hulp. Familie, vrienden en advocaten beginnen een wanhopig gevecht om Johan en zijn vrouw uit de ‘hel van Bangkok’ te halen.

De documentaireserie Cannabis legt op meeslepende wijze bloot hoezeer het lot van Johan van Laarhoven is vervlochten met bijna vijftig jaar Nederlands gedoogbeleid. Op basis van vele uren archiefmateriaal en interviews met hoofdrolspelers van weleer reconstrueert Cannabis de geschiedenis van het Nederlandse softdrugsbeleid en ontmaskert minutieus de mythe van Nederland als voorbeeldige rechtstaat.

Welja, we kunnen niet wachten maar omdat we dat toch zullen moeten tot eind deze maand, hier die trailer:

En bij wijze van service maakten we ook vast een screenshot van de inhoudsopgave en uitzendtijdstip van de 6 afleveringen:

(advertentie)