(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Over twee maanden gaat Amerika naar de stembus om een president te kiezen. Eén van de voorgangers van Donald Trump of Joe Biden is Jimmy Carter a.k.a. de pindaboer a.k.a. The Rock & Roll President. Dat laatste is dan ook de titel van een ‘part-rockumentary, part-presidential portrait’ die op woensdag 9 september in Amerikaanse bioscopen en ‘virtual cinema’ in première gaat.

Jimmy Carter is inmiddels 95 jaar oud en de eigenaar van een pindaplantage in Georgia stond van 1977 tot 1981 aan het roer van de Verenigde Staten. In de docu ‘Jimmy Carter: Rock & Roll President’ onthullen de makers hoe belangrijk muziek is voor Carter en ‘hoe rockmuziek de Democratische president in het Witte Huis hielp’.

En er gebeurden ook leuke dingen – toen wel – in dat befaamde Witte Huis. Omdat Carter bevriend was met o.a. Bob Dylan en Willie Nelson, kon het bijvoorbeeld zomaar voorkomen dat er wiet werd gerookt! Dat verhaal werd al eerder door countryzanger Willie openbaar gemaakt in zijn biografie, maar nu onthult Jimmy wie er dan wel met de levende cannabislegende aan de  joint hing in Washington D.C.

(advertentie)