(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

De paus gaat ons op Paaszondag weer allemaal zegenen, maar dat was het katholieke opperhoofd mooi even vergeten in 2011. Het Mexicaanse leger ontdekte en sloopte toen de allergrootste wietplantage die ooit op aarde is aangetroffen. Het gigantische wietveld in de woestijn van Baja California was 4 x zo groot als de de op één na grootste wietkwekerij die ooit op een ranch in de staat Chihuahua in 1984. Beelden om van te 😱

Meer dan 1 miljoen vierkante meter wietplanten

De militairen in Mexico, toch wel wat gewend in een land dat al decennia lang wordt geteisterd door drugskartels, stonden met de oren te flapperen daar in de woestijn op zo’n 250 kilometer ten zuiden van de Amerikaanse grens. De omvang van wat ze voor zich zagen is ongekend, een wereldrecord zelfs.

Eén hectare is tienduizend vierkante meter. Dit wietveld in de Mexicaanse woestijn had een omvang van liefst 120 hectare, ofwel 1,2 miljoen vierkante meter vol met professioneel gekweekte wietplanten! Het was onduidelijk welk kartel deze XXL-plantage uitbaatte.

Complete buitenwiet-fabriek in de woestijn

De plantage, met accommodatie voor zo’n 60 arbeiders, lag verborgen in een gebied dat vooral bekend staat om de tomatenteelt. Soldaten vonden de plantage tijdens een grondpatrouille en arresteerden 6 van de bijna 20 mensen die er op dat moment werkten. De rest vluchtte de woestijn in…

Op de videobeelden van de belachelijk grote wietkwekerij is te zien hoe een geavanceerd systeem van irrigatie via leidingen de planten ondersteunde, in diverse stadia van groei en bloei.

“Het is de grootste marihuanaplantage in de Mexicaanse geschiedenis”, zei militair commandant Alfonso Duarte tegen de media. De generaal had ook maar gelijk even laten uitrekenen hoeveel kilootjes je kunt oogsten van de megaplantage. De opbrengst zou 109 ton bedragen oftewel 109.000 kilo wiet. In geld – en bedenk hierbij dat we in 2011 zitten – bedroeg volgens Duarte ruim 148 miljoen euro!

Oké dan, laten we nu onze klep houden – over naar die allergrootste wietplantage die ooit is gezien op aarde.

(advertentie)