(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

 

High Loose Jeans | Save Water. Wear Hemp. | Levi’s®

Met die eenvoudige woorden kondigt de wereldberoemde spijkerbroekenfabrikant Levi’s deze week zijn nieuwste, duurzame jeanslijn aan. Onder de in dit geval wel toepasselijke naam ‘High Loose’ komen de kledingrekken dit najaar vol te hangen met spijkerbroeken voor vrouwen die gemaakt zijn van een mix van 77% katoen en 23% hennep, ofwel zoals Levi’s het zelf noemt: Cottonized Hemp.

De hennepgaren zijn speciaal behandeld zodat ze aanvoelen als katoen. Super soft dus. Maar voor de productie van echte katoen is onnoemelijk veel water vereist, dus milieuvriendelijk is het geenszins. Dat is anders bij hennep zoals jullie weten: er zijn geen pesticiden voor nodig en lang niet zoveel water en helemaal geen kunstmest.

Kortom, die industriële vezelhennep waarvan de nieuwste Levi’s deels gemaakt zijn, is super milieuvriendelijk! En je levert volgens de mode-experts absoluut niets in op het gebied van comfort en stijl met zo’n High Loose om je kont.

Oh ja, ook de mannen worden niet vergeten hoor. Voor hen is er ook een jeanslijn met ‘cottonized hemp’ en die heet ‘Stay Loose’… Jazeker, ook bij Levi’s is het roer dus om en dat laten ze ons ook wat graag weten:

(advertenties)