(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Het is al triest genoeg dat wijkagenten te pas en vooral te onpas wietplanten uit iemands tuintje of balkon slopen, maar nu blijken ze behalve in onze wijken ook nog de natuur in te trekken! Om ook daar het harde werk van een (guerrilla) wietkweker ongedaan te maken. Over naar Berg en (tranen) Dal voor een nieuw dieptepunt in de Hollandse Hennepoorlog.

Daar in de Millingerwaard

Meer specifiek gaan we naar het Natura 2000-gebied Millingerwaard, een natuurgebied in de gemeente Berg en Dal in Gelderland dat deel uitmaakt van de Gelderse Poort en pak ‘m beet 800 hectare groot is. Meer dan groot genoeg om er ook wat wietplanten te laten groeien en bloeien, zou je zeggen.

Maar daar denken de wijkagenten polder Berg en Dal – die de politiescepter zwaaien over de dorpen Beek-Ubbergen, Persingen, Ooij, Erlecom, Leuth, Kekerdom en Millingen aan de Rijn – anders over, het zal eens niet.

Wijkagenten en boswachters in actie

Vandaar dat ze afgelopen week samen met mensen van Staatsbosbeheer ten strijde trokken tegen het enige echte gevaar dat de status quo in Nederland ondermijnt. En niet zonder succes hoor; op hun Facebook melden wijkagenten Pieter Koolhout en Coen de Vos maandag dat ze dankzij deze gezamenlijke anti-terreuractie 20 wietplanten opgespoord hebben in de Millingerwaard. Twintig!

En alsof er nog niet genoeg belastinggeld verkwist is, wordt er vervolgens ook nog eens de politie bijgehaald, melden de wijkagenten, die blijkbaar ook met hulp van Staatsbosbeheer niet zelf in staat zijn om 20 wietplantjes te killen.

Welterusten; het land is weer veilig, gaat u maar fijn (verder) slapen nu…

(advertenties)