(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

‘Een calamiteit’. Dat is volgens de regionale Brabantse krant BN De Stem de reden waarom een middelgrote wietkwekerij afgelopen donderdagavond het spreekwoordelijke loodje moest leggen. Toen wij er eens in doken om te achterhalen om welke calamiteit het gaat, bleek het om een – plat gezegd – doorgedraaide gek te gaan.

Politie stapt ongevraagd binnen vanwege calamiteit

Natuurlijk mag je dat anno 2020 ook al niet meer zeggen: een gek. Nee, dat heet (en wij citeren de Politie Bergen op Zoom) ‘een persoon die dringend medische hulp nodig had’ en die dientengevolge ‘is overgebracht naar een psychiatrisch ziekenhuis’.

Juist ja, vroeger noemden we dat gewoon een gek die naar het gekkenhuis moest. Soit. Klaarblijkelijk was de arme kerel nou ook weer niet volkomen van het padje af gedwaald, want in zijn huis in het Brabantse Bergen op Zoom trof de vanwege de ‘calamiteit’ binnengedrongen politie wel mooi 320 wietplanten in vol ornaat aan!

Handige wietkweker of doorgedraaide katvanger?

En zeg nou zelf, dit ziet er toch behoorlijk professioneel uit of niet dan:

De stroom bleek ook afgetapt te worden voor de minimaal 16 kweeklampen die we op de politiefoto kunnen tellen. Niet direct het werk van een volkomen zot mens zouden wij zeggen.

Maar ja, het zou natuurlijk ook zomaar kunnen dat wij hier met een zielige katvanger te maken hebben, die zich voor het financiële karretje van een ander heeft laten spannen. En als dat zo is zijn er in deze Brabantse zaak uitsluitend slachtoffers te betreuren.

Te meer daar de complete wietplantage inclusief 320 dames – zoals gebruikelijk – direct is vernietigd door een ‘gespecialiseerde ruimploeg’. En dat is eigenlijk ook te gek voor woorden.

(advertenties)