(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Ook voor seksuele zaken bestaan er vakbladen, zoals bijvoorbeeld The Intimacy Journal. Het Amerikaanse cannabis/mediabedrijf Goldleaf (wat zoiets betekent als ‘gouden wietblad’ haha) huurde seksexpert Sophie Saint Thomas van dat vaktijdschrift in om 200 ‘seksueel actieve cannabisgebruikers’ het hemd van het lijf te vragen. Hoe penetreren integreren zij wiet in hun intieme leven? Welnu, dat gaan we jou eens haarfijn uitleggen.

De tweehonderd proefkonijnen vormen een bont gezelschap, waarin plek was voor alle seksuele voorkeuren en neigingen en gender-identiteiten. Onder de noemer ‘Sex on Cannabis: A Pleasure Study‘ werden de resultaten eind augustus gepubliceerd.

Welke consumptiemethode is favoriet?

Vanzelfsprekend wilde de in seks en wiet gespecialiseerde journalist Sophie Saint Thomas allereerst weten hoe die 200 tegenwoordig hun portie cannabis consumeren. Nog steeds blijkt het roken van wiet (blowen noemen wij dat hier, maar zeg dat nooit tegen Amerikanen want dan denken ze dat je coke wil snuiven) het populairste: 34% doet het zo in een ‘seksuele setting’.

Niet ver daarachter komen edibles (eet/drinkbare cannabis producten) met 25%, op de blote hielen gevolgd door verdampen met een vaporizer (19%). Kleinere groepen cannabis consumenten komen in de juiste, verhitte stemming door dabs (concentraten, 8%), topicals (7%), onder-de-tong producten (6%) en nog 1 procentje voor iets wat de Amerikanen ‘mucosal products’ noemen en wat we alleen kunnen vertalen met ‘slijmvlies producten’…

Sophie Saint Thomas vroeg 200 cannabis liefhebbers ’t hemd van het lijf over de gouden combinatie wiet & seks…

De optimale dosis cannabis om van bil te gaan

‘Wanneer het op de sterkte van de dosis cannabis aankomt, lijken onze respondenten te leven naar het aloude motto “go hard or go home”‘, schrijft onze Sophie. Maar ook weer niet té hard: de grootste groep (35%) vindt een medium-high dosis ideaal voor seksuele uitspattingen c.q. inspanningen.

Iets meer dan een kwart (27%) van de ondervraagde blowers geeft de voorkeur aan een medium dosis, terwijl 19% ’t liefste keihard gaat en dus kiest voor de ‘extreem hoge dosis cannabis’. Een miezerige 6% gaat voor de lage dosis en slechts 2% wil gaan ketsen nadat ze wiet microdoseren.

Lokatie, lokatie, lokatie

Bovenstaand motto van de huizenmakelaars gaat ook op voor de seksueel actieve cannabis consumenten. ‘There’s literally no place like home when it comes to pairing sex with cannabis’, lezen we namelijk in het rapport. En wat heet; 82% trekt het liefste de kleren uit (of houdt ze aan of verwisselt van kledij) voor een potje seks in de eigen, vertrouwde omgeving.

Maar waar in ons eigen huis gaan we dan het liefste rampestampen? Het zal je n iet verbazen dat 44% de voorkeur geeft aan de slaapkamer, 38% noemt ‘ergens anders IN huis’. Blijft er nog 18% over en die mensen geven er het liefste buiten (6%) een slinger aan, of doen het in ANDERMANS huis (ook 6%). Drie procent gaat wel lekker in een hotelkamer, 2% blijft in de buurt van de douche/het bad en dan hebben we nog die roemruchte één procent, die in dit geval graag ‘in het openbaar’ sekst.

Waarom blowen wij vóór de seks?

Wiet is geweldig. Seks is geweldig. En dus de combinatie ook? De resultaten van deze enquête zeggen van wel: wiet en seks zijn voor de meeste mensen een ‘match made in heaven’. Zo is 35% ervan overtuigd dat ze cannabis gebruiken omdat dit leidt tot meer seksueel plezier.

Ook voor de wat meer timide of verlegen mensen op seksueel gebied biedt wiet kansen. 18% van de ondervraagden vindt namelijk dat cannabis leidt tot ‘meer intimiteit en connectie met hun seksuele partner(s)’.

Is er te veel en te vaak stress in je dagelijkse leven en weerhoudt dat je van een goeie vrijpartij? Probeer dan net als 15% van de ondervraagden eens de combinatie seks & cannabis, want dat helpt om te relaxen vindt deze groep. En nog eens 13% zegt dat ze wiet gebruiken voor de seks om angst en nervositeit te verminderen.

Maar er is nog meer. Bijna 1 op de 10 seksueel actieve cannabis consumenten krijgt namelijk betere orgasmes als ze seks en wiet combineren. Ook zegt 5% dat cannabis hun libido verhoogt en nog eens 5% dat het hun seksuele prestaties verbetert.

Dus. Allemaal. Aan. De. Wiet. a.u.b.

[openingsfoto: Dmytro Tyshchenko/Shutterstock]
(advertenties)