(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Het zal niet elke dag gebeuren dat handelaren in de oogst van geestverruimende plantjes bijna vijfhonderd kilo in handen van de politie spelen, puur door eigen ongeduld en dus ook eigen schuld. Toch is dit precies wat er dinsdag plaatsvond op de weg en in een pand in Hilversum. Omdat het rechtervoetje van de bestuurder weer eens te enthousiast was en dat ook nog binnen de bebouwde kom, waar 50 km/u de max is. 

Bekende hennepgeur in auto hardrijder

Medewerkers van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid zagen dinsdag omstreeks 10.45 uur hoe een personenauto met hoge snelheid bij een pand aan de Neuweg in Hilversum reed. Zoals gezegd mag je daar niet harder dan 50, maar volgens de politie reed deze auto daar ‘ver boven’ en dus moest de veroorzaker daarvan – en zijn medepassagier naast hem – stoppen.

En dan komt de absolute politie klassieker weer eens om de hoek kijken. ‘Tijdens de controle roken de agenten bij de twee inzittenden de bekende hennepgeur’, aldus de dienders zelf op hun landelijke nieuwssite.

Maar dat niet alleen. Eén van de inzittenden, een 36-jarige man uit Made, gooit tijdens de controle ‘een bruine plak’ onder de auto. En nee, dat is niet zijn drol. Wel blijkt het een plak hasj van 100 gram te zijn.

Bingo aan de Neuweg

Wietgeur en een plak hasj… het zal geen verbazing wekken dat de man uit Made en zijn 44-jarige bijrijder uit Utrecht ter plekke gearresteerd werden. En dan begint de shit pas goed tegen het hek te kwakken. De politie besluit om het pand aan de Neuweg te doorzoeken, waar de dollemansrit van beide heren van start ging. En in dat huis was het helemaal bingo:

In een ‘opslagkamer’ (wij noemen het liever de stash, maar goed) trof de politie een grote hoeveelheid wiettoppen en hasj in tassen aan. ‘Na het testen en wegen bleek het in totaal 485 kilo te zijn. Daarnaast werden nog andere zaken als weegapparatuur, sealmachines, afzuigapparatuur en filters aangetroffen’, aldus de politie. Ook werd er nog een derde verdachte opgepakt: een 23-jarige man uit Utrecht.

Bam, effe te hard scheuren en je bent voor pak’ m beet twee miljoen aan handel kwijt. Oh ja; om het zaakje lekker af te ronden, besloot de politie ook nog om ‘diverse telefoons’ en drie auto’s in beslag te nemen…

(advertenties)