(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Daar is ie weer: boer Frank Franzen uit Dirksland! Hoezo weer? Zit hij soms in ‘Boer Zoekt Vrouw’? Nou nee, we berichtten precies één week geleden ook al over deze hennepkweker die de (regionale) media klaarblijkelijk zo goed weet te vinden. Toen draafde de beste boer op in een reportage van Omroep Flevoland met de welluidende titel: ‘‘Sterke wietlucht houdt inwoners van Almere bezig’. Het toch wat meer naar komkommers dan cannabis riekende nieuws haalde zelfs de landelijke nieuwssite van de NOS…

LEES OOK:  Heel Almere lult over ‘wietlucht’ (maar het is hennep)

En wat schetst onze verbazing als we enkele dagen later alweer tegen de markante kop van boer Frank Franzen oplopen, zij het virtueel op een schermpje! Dit keer met als afzender RTV Rijnmond en onder de schitterende aanhef: ‘Boer Frank kweekt legaal een polder vol hennep op Flakkee, maar niet om te roken’.

Als instant-fans van de olijke Dirkslander nemen we ook deze beeldreportage direct tot ons. Want op zich vinden wij het al een prestatie van formaat als je zowel in de provincie Flevoland als in een polder even buiten Oude-Tonge op het Zuid-Hollandse eiland Goeree-Overflakkee boert. Dat moet wel bijna de boer met de beste kilometervergoeding van het land zijn, nietwaar?

Hennep is geen wiet

Ook dit keer is de insteek van de regionale omroep het zogenaamde misverstand over hennep dat je het spul zou kunnen roken om stoned te worden. Komt ook omdat onze politie en politici zo hardnekkig hennep gebruiken waar ze wiet bedoelen. Dan moet je niet gek staan te kijken als een of ander figuur je hennep komt oproken, haha.

Nou ja, kijk zelf even naar boer Frank Franzen, want niemand kan beter uitleggen dat je NIET zijn hennep moet consumeren uit recreatief drugsoogpunt. En als je de boer niet gelooft omdat je het vreten nu eenmaal niet kent, dan zijn er nog speciale waarschuwingsborden geplaatst. RTV Rijnmond: ‘Langs het veld staan grote borden met uitleg, om mensen gerust te stellen en te voorkomen dat dieven er met de planten vandoor gaan, omdat ze denken dat ze er softdrugs van kunnen maken’:

Ai. Dan blijkt toch weer dat zelfs boer Frank Franzen niet alle kennis in pacht heeft. Want er zitten wel degelijk medicinale eigenschappen aan zijn hennep, en niet te zuinig ook. Zo zit er bijvoorbeeld cannabidiol ofwel CBD in industriële vezelhennep.

Als je meer over de medicinale kwaliteiten van hennep wilt weten, moet je maar even HIER klikken!

(advertentie)