(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Het vermoeden was er afgelopen maandag al maar een Mohammed-zaailing is levend en wel boven de grond gekomen. Hoewel grond..? Het plantje wordt natuurlijk weer hydrologisch in Jacks DWC-systeem gekweekt waar het deze ronde mag genieten van een 400 Watt G-Bars LED. Jack zelf gaat deze week aan de bong, hij is de accijnzen op tabak zat!

Zaterdag 29 augustus: Zó, zaterdagochtend. Het (Mohammed) zaadje is in beweging. Ze is nog niet boven maar toen ik haar in het plugje stopte was het nog maar een zaadje, en nu zie ik al wat wits en beetje groen. Vanavond nog eens kijken wat ze doet.

Zaterdagavond, ze is er zelf nog niet maar haar stammetje komt wel al 2 mm boven het plugje uit. Verwacht morgenochtend toch wel blaadjes te zien; in ieder geval 2 lobblaadjes.

Zondag 30 augustus: Zondagochtend. Koffie, joint en dan kijken.

Nou, we mogen vandaag roze muisjes uitdelen want we hebben weer een baby om voor te zorgen. Tot mijn verbazing heeft ze meteen maar 4 blaadjes aangemaakt. De 2 lobblaadjes en de eerste paar gekartelde éénvingerige blaadjes.
Na de wedstrijd (formule1) zal ik op mijn gemakje de waterbakken vullen. Ik hoop dat Max Verstappen gaat winnen maar dat zien we strakjes wel. De race was zóóó slaapverwekkend dat ik er nóg moe van ben, pfff.
Morgen dan maar het water doen.

Maandag 31 augustus: Had ik maar water gedaan gisteren, dan had ik vandaag wat minder werk gehad.
Vandaag 80 liter water in de ton gekieperd en daar de voeding van Plagron in. Hydrovoeding welteverstaan: 60 milliliter A en 60 milliliter B. Verder de kleikorrels uitgespoeld, het plantje uit het zakje gehaald, in het netpotje geplaatst en met wat kleikorrels bedekt. Ook de luchtpompen aangezet, meters geijkt zodat de pH weer goed geregeld kan worden. Tot slot nog wat extra water de bakken in gepompt. Het peil was nog iets te laag.

Dinsdag 1 september: We kunnen nog niet veel doen behalve wachten. Ik ben ook al een tijdje op zoek naar een bong maar dat valt nog niet mee. Er zijn zoveel verschillenden, en soorten van bamboe tot glas van groot tot klein. Jullie zien hem al aankomen: ik heb geen flauw benul van hoe en wat. Ik heb vroeger, zo’n 25, 30 jaar geleden wel eens een waterpijp gerookt, maar die waren van kunststof.
Waarom nu dan een bong, Jack? Dat zal ik je vertellen: Jack wil geen belasting meer betalen voor shag! Een pakje kost tegenwoordig €13.50! Ik gebruik het alleen voor jointjes en puur in een joint vind ik niet zoveel aan. Dus we we zijn op zoek.

Woensdag 2 september: Hoera! Ik heb een keuze gemaakt en maar meteen besteld. Wat ben ik ook een kluns vergeet ik gewoon mijn huisnummer erbij te zetten 🤔 Had je wat gerookt voor dat je dit ging doen? Haha ja dus…
Oké, meteen maar even contact op genomen met Waterpijp-bong.nl. Ze zouden het meteen aanpassen gelukkig, wat fijn. Ik heb een bijzonder leuk mailcontact met hun gehad. Waarover, dat horen jullie nog. Nu nog wachten op de bong die donderdag binnen komt. Ben benieuwd… er zitten ook andere dingen bij die ik nog nooit gedaan of gebruikt heb, en ervaring heb ik ook niet zo veel met een bong en toebehoren.

Donderdag 3 september: Pakket is binnen ben weer net een klein kind. De verpakking was deze keer niet beschadigd, dank je PostNL en dankje Waterpijp-bong voor het inpakken. Moet eerlijk zeggen, ziet er goed uit. Mooie koffer, moet alleen uitzoeken waar alles voor is. Het is heel wat jaar geleden sinds ik een waterpijp gerookt heb dus mijn longen zullen mij niet zo leuk vinden.

Bong! Een half uur later zit ik nog na te kuchen, en mijn ogen zitten goed dicht 😁 Denk dat ik nog moet wennen maar daarna zal het heerlijk zijn, maar dat vertel ik volgende week wel.

Vrijdag 4 september: Het plantje heeft alweer nieuwe blaadjes erbij en de volgende zijn ook al in de maak. De 400 Watt G-Bars LED kweeklamp van G-Tools doet het super! Ik ben er echt erg blij mee 🥳
Naar het water heb ik op dit moment weinig omkijken, het plantje is nog klein. Zondag viert ze haar eerste levensweek dus ze heeft nog wel even te gaan.

Iedereen een fijn weekend en tot volgende week. Dan zal het hoesten wel minder zijn en kan ik wat meer over de bong vertellen. En natuurlijk over de G-Bars en vergeet niet het belangrijkste: het wietplantje!

(advertentie)