(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Na vier weken op 12/12 zijn de drie Girl Scout Cookies van Jack definitief boven het scrogrek. Onder het rek valt nu niet veel licht meer, dus was het tijd om de ‘beentjes te scheren’. Daarna mogen de groene dames van de stress bekomen met 80 liter vers voedingswater. ‘Je ziet ze gewoon genieten!’

Vrijdag 11 februari

De groene Girl Scout Cookies dames hebben vanmorgen een fijne douche gehad. Nu gooi ik er toch nog maar 10 liter vers water bij, want de pH-waarde ging spontaan een beetje omlaag. Verder blijf ik op dit moment van ze af, anders breek ik strakjes weer een tak…

Zaterdag 12 februari

Vandaag breng ik alleen even het water op temperatuur, en dan weer de bakken in. Het is al laat dus ik duik zo lekker mijn bed in. Morgen mag ik weer met water slepen.

Zondag 13 februari

Ik heb geen zin. Ik moet wel aan de bak maar de zin blijft nog even weg… Eerst maar even een smakelijke joint roken, en dan maar zin maken.
Zo, eerst even de bakken leegpompen. Aan de pH-waarde doen we niets dus kan het water weer naar de plantjes. Als het water eindelijk in de ton zit, voeg ik de voeding toe. 60 milliliter hydro A en 60 milliliter hydro B van Plagron. De pH-waarde hebben we naar 6,5 gebracht, en dat doen we natuurlijk nog steeds vanwege de calcium en magnesium opname. Morgen mag het water vervangen worden.

Maandag 14 februari

💘💝 ja ja, Valentijnsdag! Daar doen wij niet aan, en ook de dames in het hok niet haha. Vandaag hoef ik geen water te slepen want dat heb ik gister al klaargezet. Ik zal wel de bakken leegmaken en dan weer vullen met het verse water en de Cal/Mag voor de komende 24 uur.
Vandaag heb ik ook de beentjes van de dames geschoren, oftewel wat lager groeiende takjes weggehaald. Ik doe dat niet graag maar het was echt nodig. Daarbij heb ik alle topjes die niet boven het rek uit kwamen ook maar weggehaald. Dat ziet er beter uit. Nu maar hopen dat ze de stress een beetje overleven. Ze zeggen dat het onkruid blijft maar we moeten het toch wel goed verzorgen. Dan hoop ik dat de liefde wederzijds is en ze mij strakjes ook goed verzorgen.

Dinsdag 15 februari

Zo, de plantjes vonden het verse water héérlijk! Je ziet ze gewoon genieten. Vandaag stel ik de pH-waarde naar 6,2 af. Omdat de pH-waarde bij deze kweek wat omlaag gaat, begin ik met een wat hogere waarde. Het zakt vanzelf weer naar beneden. Verder breng ik de watertemperatuur naar 19 graden.

Woensdag 16 februari

Ben een beetje moe van het wachten op mijn oudste dochter, anderhalf uur in de stromende regen in de auto wachten pfff…
De plantjes hebben daar geen last van, want die slapen 12 uur per dag – wát een luxe! Ik laat de pH-waarde op 6,2 voor nu, en kijk morgen wel wat ik daarmee zal doen. Bedtijd is al weer later geworden dan ik gehoopt had… Welterusten plantjes!

Donderdag 17 februari

Vanmorgen heb ik de dames nog eens met de plantenspuit een douche met schoon water gegeven om de restanten van de vita race eraf te spoelen. Vrijdagochtend zal ik dat nog eens herhalen. Oké, het water nu maar weer uit de bakken pompen. Aan het water doen we verder niets; ik pomp het alleen rond om het op temperatuur te brengen.
De pH-waarde staat nog steeds op 6,2 en daar doe ik toch maar niets aan. Omdat mijn belangrijkste vrouwtje het ’s ochtends koud heeft zet ze in de garage de kachel op standje turbo. Daardoor werd het om 06:00 uur ineens 27 graden in het hok! Pfff dat moet ze niet te vaak gaan doen, want dan vind ik het niet zo leuk meer. Eén weekje kan nog wel maar niet te vaak graag.

Oké beste mensen, ik wens jullie een fijn weekend en tot volgende week! Blijf gezond

Jack 🖐🖐🖐

(advertentie)