(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Het gaat weer razendsnel in huize Laventura. De oogst van de Tropicanna Banana is nog maar net droog, en de nieuwe (Girl Scout Cookies) plantjes zijn alweer hard onderweg. Stammetjes worden dikker en de nodige zijtakken zijn alweer een feit. Om de dames gelijkmatig hoog te krijgen voert Jack deze week een kleine wisseltruc uit.

Sorry mensen, ik heb deze week niet hoeven doen in het kweekhok, en voornamelijk met water lopen spelen. Ik heb het water ook nog niet ververst sinds ze in de bakken staan. Het is nog mooi stabiel en de pH-waarde blijft netjes op 5,8. De EC-waarde staat de ene dag op 1,0 en een dag of twee later staat het op 0,8. De Girl Scout Cookies drinken dus goed en nemen netjes hun voeding op.

Ik heb wel besloten om het water in de aankomende week te verversen, en dan één nachtje de pH op 6,4 te laten voor de calcium en magnesium. Ik kan daar natuurlijk er een heel verhaal aan ophangen maar dat weten jullie ondertussen vast wel, dus dat bespaar ik jullie deze keer… (Oké vooruit dan, als je het per se weten wil: hier wordt het uitgelegd).

Als ik dit schrijf is het ondertussen alweer woensdag. Oh mensen, wat ben ik blij dat de scholen weer open zijn. Vrouwtje is na twee weken ziekte ook weer aan de slag. Dus kan ik op mijn gemakje de droogtent afbreken, stofzuigen en alles opbergen en daarna is hier op zolder niks meer te zien.

Maandag en dinsdag heb ik de Tropicanna Banana geknipt en in de potten gedaan. Ik heb geen zin gehad om alles pot voor pot te wegen; misschien dat ik dat aankomende week nog doe maar ik kan niks beloven. Eerst maar even wat van de rust genieten, en doen wat ik zelf ongestoord wil doen.

Wisseltruc

Met de Girl Scout Cookies schiet het al lekker op. Het plantje dat onder de 400 Watt LED balk van G-Tools stond heb ik verplaatst naar een plekje onder de HPS. En ja, het plantje dat onder de HPS stond heb ik onder de LED balk gezet. ‘Maar Jack, waarom heb je dat dan nu gedaan?’ Nou beste mensen, het plantje onder de HPS was met de internodes een beetje aan het strekken en de nodes van het plantje onder de LED balk zaten juist erg dicht op elkaar. Nu hoop ik dat de ene wat meer gaat strekken en de andere juist wat compacter blijft. Het derde plantje daar ben ik verder niet aangekomen, en laat ik verder ook mooi zitten.

Er komen ook al wat zijtakjes en de stammetjes worden al dikker. De zijtakjes laat ik voorlopig nog even zitten want ik wil de plantjes in dit stadium nog geen stress geven. Dat krijgen ze later wel als we een beetje BDSM gaan toepassen hihihihi…

Oké mensen, boven water gebeurt er natuurlijk heel veel met zo klein plantje, maar ook onder het deksel gebeuren er een hoop dingen. Ze lagen vorige week al met wat worteltjes in het water, maar nu zijn ze flink gegroeid en ze blijven maar nieuwe wortels aanmaken. Ik ga de deksels alleen niet meer optillen want dat is nergens voor nodig. Het is leuk voor een foto maar die zal ik na de kweek weer eens maken.

Heerlijk hydrokweken

Zoals jullie zien groeit hydro best wel snel. En ik heb ook geen geklooi met beestjes die uit de aarde kruipen. Ik vraag mij soms af waarom mensen bekertjes over hun plantjes zetten die ze uit zaadjes hebben ontkiemd. Ik zie ze dat zo veel doen, vandaar dat ik het mij afvraag. Ik heb namelijk altijd geleerd dat stekjes wel een hoge luchtvochtigheid nodig hebben maar plantjes die uit zaadjes gekomen zijn, dat niet nodig hebben.

De luchtvochtigheid bij mij is nu echt laag, tussen de 20 en 30% en de plantjes gaan prima. Dus vandaar dat ik mij dat afvraag. En nu ik mij toch dingen afvraag, ik ben ook benieuwd waarom sommige mensen hun zaailingen nat spuiten met alleen water? Ik ga mijn plantjes strakjes ook een douche geven maar wel met vita race (een ijzersupplement, red.) van Plagron. Dan heeft het nog wat zin om dat te doen, denk ik dan. Maar goed, mensen zullen er wel een reden voor hebben.

Oké lieve lezers, ik hoop dat jullie een fijn weekend hebben, tot volgende week en veel kweekplezier!

…oh ja! Voor ik het vergeet: kom ook eens gezellig op Mediwietforum! Daar zwerf ik soms ook rond en het lijkt me wel gezellig om wat met jullie  te kletsen!

Latersss! 🖐🖐🖐 Jack

(advertentie)