(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Op de valreep van het jaar en in zijn laatste verslag van 2021 oogst Jack alvast één van zijn Tropicanna Banana’s nadat hij een rot plekje in een van de toppen vond. De andere drie planten mogen nog even verder bloeien…

10 december: Het is weer race weekend en niet zomaar een. Zondag is laatste race; het gaat er een worden hoop ik! We gaan het meemaken. Met de plantjes gaat het hun gangetje. Eentje gaat waarschijnlijk volgende week naar de eeuwige jachtvelden. Verder gaat het zoals het gaat, dus niets aan doen.

11 december: Pffff wat was het spannend Max! Morgen op plek 1 starten maar ik heb er een hard hoofd in. Denk niet dat Max gaat winnen maar hoop natuurlijk wel dat hij wereldkampioen gaat worden! We gaan het zondag zien. Verder niks gedaan aan de plantjes vandaag.

12 december: Ongelofeloos wát een wedstrijd! Max wereldkampioen, wie had dat gedacht dat het zo zou verlopen. Eerlijk gezegd dacht ik na de eerste paar rondjes, ‘dat is dan jammer voor Max’. Maar nee, het geluk viel zijn kant op. Jullie begrijpen wel dat ik niks aan de plantjes gedaan heb na deze knotsgekke wedstrijd.

13 december: Zó, de week is weer begonnen, ik hoop dat jullie geen kater hebben van het feestje gisteren. De plantjes hebben in ieder geval nergens last van. Hoop dat ze snel klaar zullen zijn; ik wil nog één ronde draaien voordat ik ga verbouwen. Vandaag heb ik 80 liter water versleept. Ze krijgen deze week alleen 80 ml Green Sensation van Plagron. Verder geen voeding en volgende week alleen maar water.

14 december: Vandaag heb ik het plantje onder de LED balkjes van G-Tools omgelegd. Mijn oog had een plekje rot ontdekt. Vreemd met die lage luchtvochtigheid van de laatste weken. Zou het niet kunnen dat de toppen zo compact zijn, dat ze van binnenuit gaan zweten en daardoor gaan rotten? Maar goed het was gelukkig maar één top, dus veel paniek heb ik dan ook niet. Het plantje hangt te drogen; nog drie te gaan maar ik hoop dat die wel nog wat dikker worden.

15 december: Oké, de kids worden weer gestraft door onze regering. Alles mag open blijven behalve de scholen, echt wat een mensen. Gooi dan ook alles dicht want zo blijven we achter de feiten aanlopen stelletje rukkers.
Gelukkig hebben mijn vrouwtjes daar geen last van. Ze zijn alleen een beetje angstig als de baas met de schaar komt binnenstormen. Rustig maar, jullie zijn nog niet zo ver. Wil niet vervelend doen maar schiet eens op. Water hoeven we niet veel aan te doen dan rondpompen en meten. De pH is 6,2. Niets aan doen, lekker laten gaan. Ik heb ook nieuwe zaadjes besteld, zodat ik daar niet meer op hoef te wachten. Zodra de andere drie klaar zijn moet ik alles snel schoonmaken, en dan van start met de nieuwe ronde.

16 december: Zo het is wachten en wachten en daar hebben wij een hekel aan. Morgen komen de nieuwe zaadjes binnen. Welk soortje ga je zetten Jack?  We hebben voor aankomende ronde de Girl Scout Cookies op het menu staan. Ben eens benieuwd hoe die gaat zijn, maar eerst zijn de bananen aan de beurt. Oké, het water staat nog mooi op 6,2. Doen we verder ook niets aan; misschien nog een beetje verlagen maar dat zien we morgen wel of we daar zin in hebben.

Oké beste mensen, ik bedank G-Tools en Plagron. Ook CNNBS bedank ik voor het plaatsen van de onzin die ik schrijf, en natuurlijk jullie bedank ik jullie ook, de lezers die mijn onzin elke week lezen. Verder wens ik iedereen fijne feestdagen en een goede jaarwisseling! Tot in het nieuwe jaar, en dat we maar dikke mooie toppen mogen kweken 🤭

Jack 🖐🖐🖐

(advertentie)