(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Hydrokweker Jack staat aan de vooravond van een nieuwe bloeifase. Zijn Seriotica planten staan ongeveer vier weken in het DWC systeem en worden dagelijks groter. Ook het kleinste plantje heeft inmiddels wortels in het water en Jack verhoogt de lichtintensiteit. 

Met de Seriotica’s gaat het goed. Ze zijn de afgelopen week weer een stukje groter geworden. Ik heb ze alleen nog niet op 12/12 gezet zoals ik vorige week zei dat ik misschien wel zou doen. Daarvoor zijn ze nog net wat te klein. Het water blijft nog steeds heel mooi stabiel en alle wortels hangen er momenteel in. Ook die van het kleinste plantje. De pH-waarde is 5,9 en de EC-waarde is 1,3 op dit moment, en ik heb de temperatuur van het water op een aangename 20 graden voor de dames.

Als ik zo naar de wortels kijk, dan wordt het volgens mij een flinke bak spaghetti deze keer. Een Italiaans restaurant zou er vast wel raad mee weten. Het achterblijvertje heeft zoals gezegd ook haar wortels in het water en is druk bezig een inhaalslag te maken.

Ondertussen heb ik de HPS lampen wat minder gedimd nu de planten wat meer volume krijgen. Ze staan nu  al op 450 Watt, dus ik denk dat de groei ook exponentieel gaat toenemen daardoor. Bij de LED heb ik ondertussen drie van de vijf balken aangezet, dus die draait op 240 Watt nu.

De twee grootste Seriotica’s gaan erg lekker. Ze zijn nu een paar dingen tegelijkertijd aan het doen, namelijk wortels aanmaken en aan het groeien. De stammen van deze twee planten zijn nu al dikker dan een potlood en er komen ook steeds meer en dikkere zijtakken aan. Hier wordt hard gewerkt alleen niet door mij 😉 Ik hoef nog niet zo veel te doen momenteel maar de planten des te meer. Als ze in de bloeifase ook zo goed hun best doen dan komen die voorraadpotten wel vol! Dat mag trouwels ook wel want die raken wel erg leeg nu…

De planten komen steeds dichter bij het net nu. Als ze daar doorheen zijn zal ik de eerste twee planten toppen, zodat ze zich wat meer in de breedte gaan ontwikkelen. De andere twee zullen dan wel snel volgen en misschien top ik ze ook wel alle vier tegelijkertijd maar dat zien we na het weekend wel.

Oké beste lezers, ik wens jullie een fijn weekend en tot volgende week!

Jack Laventura

(advertentie)