(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Zijn je wietplanten gestresst? Kweek je hydrologisch maar wil je je planten ook weleens biologisch verwennen? Kunnen je groene dames wel extra stikstofboost gebruiken? Wil je profiteren van de voordelen van aminozuren voor wietplanten? Geef ze dan maar een biologische oppepper met Boom Boom Spray. 

Boom Boom Spray is een bladspray ofwel bladvoeding. Het is echter meer dan een bron van stikstof alleen want Boom Boom Spray verlicht ook plantenstress, is helemaal biologisch en veganistisch, bevat vitamines, plantaardige aminozuren en oplosbare peptides. Het zorgt voor mooie glanzende bladeren en helpt je planten om zwaardere en sterker geurende toppen te maken. En omdat het een bladvoeding is, kan het ook door hydrokwekers gebruikt worden, ondanks dat Boom Boom Spray een biologisch product is.

Minder stress, meer stikstof en een booster

Boom Boom Spray is een biologische bladvoeding die plantenstress vermindert en de productiviteit van planten verbetert. Het bevat een groot deel organisch materiaal en stikstof dat wietplanten voedt via de bladeren. Daarnaast bevat het vitamines, koolhydraten, plantaardige aminozuren en peptides (verbindingen van aminozuren). Het heeft hierdoor drie grote voordelen voor planten.

Ten eerste vermindert Boom Boom Spray stress en verhoogt het de natuurlijke weerstand van planten. Deze zijn hierdoor beter bestand tegen extreme kou of hitte, lage lichtwaardes, uitdroging en droogte. Ze zullen ook sneller herstellen van high stress training zoals ontbladeren, toppen en bijvoorbeeld na het snijden van stekken van een moederplant.

De organische stikstof en sporenelementen in Boom Boom Spray voeden wietplanten via de bladeren, die hierdoor mooi gaan glanzen. Ze krijgen een diepe donkergroene kleur en de stikstof wordt via de bladeren extra snel opgenomen. Als gevolg neemt de fotosynthese toe en wordt er meer plantmassa aangemaakt. Het derde grote voordeel is de extra boost die planten krijgen van Boom Boom Spray. De bladspray vergroot namelijk de productiviteit van wietplanten. De groei versnelt en de wortels nemen meer mineralen op.

 

Het gebruik van Boom Boom Spray

Het gebruik van Boom Boom Spray is eenvoudig. Je lost gewoon een zakje Boom Boom Spray poeder, of 5 milliliter vloeibare Boom Boom Spray op een liter water, om de spray te maken. Vervolgens besproei je de planten aan het begin van de dag tot ze helemaal nat zijn. Binnenkwekers gebruiken de spray dus vlak nadat de lampen zijn aangegaan, en buitenkwekers doen het in de morgen.

Moederplanten zijn zo’n twee dagen voordat je stekken gaat nemen het meeste gebaat bij een behandeling, en stekken kun je het beste twee dagen behandelen nadat ze gesneden zijn. Planten die je net verpot hebt herstellen sneller ook als je ze na het verpotten meteen besproeit. Voor een optimale productie wordt aangeraden om je planten een keer tijdens de groeifase te behandelen, en in de eerste en tweede week van de bloeifase. Wietplanten die gestresst zijn herstellen sneller na een behandeling. Als het nodig is kun je de spray na vijf dagen nog eens gebruiken.

Tot slot is het belangrijk om te vermelden dat je Boom Boom Spray niet moet overdoseren. Het wordt heel snel opgenomen en heeft al na twee uur effect. Je kunt het bij alle soorten voeding en kweekstijlen gebruiken, dus zelfs als je puur hydrologisch kweekt. Gebruik een eenmaal aangemaakte oplossing binnen zes uur en spoel je plantenspuit grondig door na gebruik.

Boom Boom Spray is verkrijgbaar in zakjes van 5 milliliter (in poedervorm, goed voor 1 liter bladspray), en in flessen van 100 of 250 milliliter (goed voor 20 liter bladspray). Een zakje kost heel toepasselijk €4,20. Voor een fles van 100 milliliter betaal je €19,95 en 250 milliliter Boom Boom Spray kost je €39,50.

[Openingsfoto: Jan Havlicek, Shutterstock]
(advertentie)