(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Productbesprekingen over grinders schrijven we niet zo vaak op CNNBS. Wat valt er immers over een grinder te vertellen behalve dat die je wiet maalt? Voor de vierkante Krush Kube 2.0 en 3.0 maken we echter een uitzondering, want deze zijn echt wel een beetje vernieuwend. Ze fluffen je wiet op tijdens het malen!

We hebben de Krush Kube nu een paar weken in gebruik, en het wordt ons steeds duidelijker waarom zo’n beetje iedere cannabisliefhebber op deze grinder lijkt over te stappen. Deze nieuwe grinder van het Canadese merk Krush komen we namelijk overal tegen. Het lijkt een hype maar zoals met alle hypes komen die ook niet zomaar uit de lucht vallen. Wat maakt de Krush Kube dan zo bijzonder?

Vierkant de beste

Het eerste wat je waarschijnlijk opvalt aan de Krush grinders is de ongebruikelijke vierkante vorm. Dit is niet voor niets want hierdoor heb je een geweldige grip op de wietmolen. Ook als je zo iemand bent die zijn grinder nooit schoonmaakt, zal hij hierdoor eigenlijk nooit vastlopen. Hoe plakkerig je wiet, of hoe dik de laag hars die zich in de grinder heeft opgebouwd ook is.

Het helpt hierbij natuurlijk ook dat de grinder ontzettend sterk gemaakt is, en bovendien wat groter dan de meeste andere grinders. Krush grinders zijn namelijk van geanodiseerd aluminium, wat betekent dat ze geen verflaag hebben die los kan laten. Bovendien bestaan ze ook niet uit een dun laagje aluminium maar hebben ze mede door hun vierkante buitenvorm, een dikke stevige wand die tegen een stootje kan. Het is hierdoor misschien niet de meest compacte grinder om overal mee naar toe te nemen.

Perfect voor pure joints

Het fijnste aan de Krush grinder is echter niet de vierkante vorm of de stevigheid, maar de structuur die je wiet krijgt nadat je dat met de grinder gemalen hebt. Het innovatieve ontwerp van de tanden van deze wietmolen zorgt er namelijk voor dat je wiet als het ware opgefluft wordt tijdens het malen. Extra belangrijk voor mensen die hun wiet puur roken, en waarschijnlijk ook de reden waarom de Krush nu zo populair is. Meer en meer mensen ontdekken immers de voordelen van pure wiet roken, en daarvoor is het belangrijk dat je wiet een mooie fijne structuur heeft.

Met de Krush grinders kun je wat dat betreft letterlijk twee kanten op. Draai je de grinder met de klok mee, dan krijgt je wiet een fijne fluffy structuur die ideaal is om een pure joint mee te draaien en te roken. Zeker voor een lekkere dikke wietsigaar die goed moet branden, is dit de ideale structuur met de perfecte ‘lucht tot flow ratio’, zoals Krush het zelf uitlegt. Voor een grovere maling, bijvoorbeeld voor wiet om mee te koken, maal je de Krush tegen de klok in.

Krush 2.0 vs. 3.0

Ga je voor een Krush grinder shoppen dan kom je er al snel achter dat er twee varianten zijn, namelijk de Krush 2.0 en de 3.0. De 2.0 variant heeft alles wat we tot nu toe over de Krush grinder besproken hebben. De Krush 3.0 heeft hiernaast echter nog een tweede compartiment met daarin een ingebouwde zeef om trichomen op te vangen. Handig hierbij is dat dit compartiment een magnetische sluiting heeft, waardoor je hem heel gemakkelijk opent om je opgeflufte en gemalen wiet eruit te halen.

De zeef zelf zit gemonteerd op een interne ring die je even moet draaien om bij de opgevangen trichomen te kunnen. Hij zit hierdoor stevig vast en zal er niet zomaar uitvallen maar is tegelijkertijd gemakkelijk los te draaien als je genoeg kief hebt opgespaard.

De Krush Kube 2.0 grinder kost je ongeveer 50 euro en voor de Kube 3.0 betaal je ongeveer 65 euro. Wij kregen de grinders van onze vrienden van Kumo CBD (check ook hun Instagram pagina) maar je kunt de Krush Kube grinders bij vrijwel iedere headshop bestellen.

(advertentie)