(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)
magische truffels

Truffels hoeven helemaal niet duur te zijn en je hoeft ze ook zeker niet met een snuffelend varken in de natuur te zoeken. Sterker nog, om je in een mysterieuze truffeltrip te wanen hoef je helemaal niet ver te zoeken. Je bestelt ze ook anno 2023 namelijk nog steeds gewoon online bij Sirius.nl.

Ondanks dat magische truffels en paddo’s er verschillend uitzien, is de werking ervan nagenoeg hetzelfde. Dat is ook logisch want de werkzame stoffen zijn in beide wonderlijke natuurproducten hetzelfde: psilocybine. Het grootste verschil zit hem dan ook in de politieke status, want magische truffels mag je in tegenstelling tot paddo’s wel kant en klaar kopen. Zo ook de verse tovertruffels van Sirius.nl dus.

Zelf paddo’s kweken of verse truffels kopen

Voor paddoliefhebbers heeft Sirius een keur aan MagicBox en Stealthbox kweeksets waarmee je in een paar weken tijd je eigen magische paddestoelen kunt kweken. Je kunt zelfs tot drie keer van een box oogsten, want elke set produceert meerdere ‘vluchten’, zoals een paddestoelenoogst genoemd wordt. Voor de wat luiere psychonaut levert Sirius echter ook kant en klare verse magische truffels. Die kun je dus zo in je giecheltje schuiven om je vervolgens in je eigen fantasiewereld te wanen. Er kan geen fantasy film tegenop!

Kweek in een paar weken zelf paddo’s met een van de vele MagicBox of Stealthbox kweeksets. Foto: Moha El-Jaw, Shutterstock

Extra verse FreshBox

Magische truffels zijn een vers en levend product, net als een appel of iedere andere soort groente of fruit. Om ze zo lang mogelijk vers te houden worden ze dan ook meestal vacuüm verpakt en in een koelkast bewaard tot je ze koopt. Bij Sirius.nl gaan ze echter nog een stapje verder om kakelverse truffels te garanderen. Zo worden ze alleen door zeer bekwame en ervaren kwekers geteeld, en na de oogst niet verstikt door ze vacuüm te verpakken. In plaats daarvan worden ze direct na de oogst in een FreshBox verpakt, en alleen binnen de strenge houdbaarheidsdatum op de bodem van elke FreshBox verkocht. Zo weet je zeker dat je de verst mogelijke truffels hebt.

Mocht je de magische truffels echter niet meteen nuttigen, dan kun je ze in de koelkast nog lang bewaren. Op een donkere, droge en koele plaats blijven ze in de meeste gevallen namelijk nog weken na de uiterste verkoopdatum goed. Wil je ze nog langer bewaren dan kun je de truffels ook laten drogen. Ze zullen dan wel drastisch in gewicht afnemen maar het meeste hiervan is slechts water. De truffels zelf kunnen nog een even zo sterke trip opwekken.

De verse truffels komen daarnaast met een informatieve voorlichtingsbrochure. Je kunt ze voor het beste effect op een lege maag eten maar je kunt ze ook in een thee verwerken als je niet gek bent van de smaak van de mysterieuze brokken.

Uitgebreide selectie + exclusieve ‘online only’ truffels

Er is zogezegd een uitgebreide selectie aan magische truffels te vinden op Sirius.nl. Maar liefst 15 verschillende soorten om precies te zijn, plus de bijzondere Atlantis, Mexicana, Tampanesis en Galindoi truffels die uitsluitend en alleen online te bestellen zijn. Een Freshbox bevat 10 of 15 gram truffels en kost tussen de 12 en 33 euro.

[Openingsfoto: Enselme Arthur / Weerachai Khamfu, Shutterstock]
(advertentie)