(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Heb je naast je kweektent of -kast nog een kleine voorgroeiruimte dan kun je niet alleen op stroom besparen met de SANlight Flex II Series, maar jaarlijks ook een extra oogst binnenhalen. Daarnaast heb je met een voorgroeiruimte ook plaats voor je eigen stekken en moederplanten. De nieuwe SANlight Flex-II Series zijn ideaal voor dit doel, en passen vrijwel overal.

Wie thuis een kweektent of -kast heeft staan, die kan daarmee ongeveer drie keer per jaar oogsten. Wie daarnaast over een kleine voorgroeiruimte beschikt, kan per jaar een hele extra oogst binnenhalen, en ook nog eens de nodige stroom besparen. Door in een klein kweektentje of -kastje voor te groeien, bespaar je per ronde namelijk 2 dagen ontkiemen, 2 weken voorgroeien en ook nog eens 2 tot 6 weken groeien. Al die tijd kunnen je planten af met minder stroom. Dat niet alleen maar door de extra kweekronde die je nu op jaarbasis kunt draaien, kun je ook in je bloeiruimte af met een kweeklamp die minder stroom verbruikt.

Flexibel voorgroeien met SANlight Flex-II Series

SANlights nieuwe Flex-II Series zijn ideaal om mee voor te groeien, en zoals de naam al aangeeft zeer flexibel omdat ze vrijwel in iedere kweekruimte passen. De losse LED bars zijn er namelijk in drie verschillende lengtes en Wattages vanaf 10 tot 25 Watt. Je kunt ze gemakkelijk aan elkaar koppelen en er zoveel gebruiken als je nodig hebt. Ze zijn trouwens niet alleen handig om mee voor te groeien, maar ook perfect als aanvullende lichtbron of om je planten van de zijkant bij te lichten.

De nieuwe Flex-II Series zijn zogezegd los verkrijgbare LED balken, en verkrijgbaar in drie verschillende lengtes. De kleinste van het drietal is de Flex-II-10, en is een LED balk die slechts 10 Watt aan stroom verbruikt met een lengte van 54,7 centimeter. Met dit bescheiden formaat past de Flex II-10 mooi in een kweektent van 60 bij 60 centimeter, of natuurlijk onze eigen CNNBS kweekkast.

De middelgrote Flex-II 20 heeft een verbruik van 20 Watt, en past met een lengte van 99,5 centimeter perfect in een kweektent van één vierkante meter. De derde en grootste balk uit de serie is de Flex II-25 en verbruikt 25 Watt aan stroom en heeft een lengte van 134,5 centimeter.

Volledig lichtspectrum, perfect voor lage ruimtes

Alle Flex II balken geven een full spectrum wit licht en hebben een uitstekende efficiëntie van meer dan 2,6 µmol/J. Daarnaast zijn ze voorzien van enkele rood en ver-rood diodes. Dit zorgt ervoor dat stekken sneller wortelen, en stimuleert de groei tijdens de vegetatieve fase.

De nieuwe Flex-II balken zijn zo ontworpen dat je er alle kanten mee op kan. Ze hebben dan ook geen armatuur maar handige clips waarmee je ze overal aan kunt vastschroeven of gewoon ophangen. De brede stralingshoek van het licht van 113 tot 133 graden, zorgt ervoor dat de balken slechts 12,5 boven de planten hoeven te hangen. Dit maakt ze perfect voor lage voorgroeiruimtes of om bijvoorbeeld in een gelaagd systeem te gebruiken waarbij je planten boven elkaar kunt kweken. De optimale hoogte is 12,5 tot 25 centimeter maar planten kunnen er tot 3 centimeter dichtbij groeien zonder meteen schade op te lopen.

De balken zijn IP65 waterdicht en kunnen dus goed tegen spatwater of een hoge luchtvochtigheid. De LED diodes worden beschermd door een optische lens waardoor ze lang mee gaan en gemakkelijk zijn schoon te maken.

Verkrijgbaarheid en prijzen

SANlight’s nieuwe Flex II LED balken zijn onder andere direct bij SANlight zelf te bestellen. Een Flex II-10 kost je €40,20, de Flex II-20 kost €60,36 per stuk en voor de Flex II-25 betaal je €79,92.

Voor de stroomvoorziening heeft SANlight een adapter (€22,08) die geschikt is voor 2 Flex II-10 balken of 1 Flex II-20 of Flex II-25 balk. Wil je meer balken ophangen (2 Flex II-25, 3 Flex II-20 of 6 Flex II-10 balken) dan kun je ook gebruik maken van de 60W adapter (€35,16). Voor professionele doeleinden is er ook een Flex II 320 Watt driver waarmee je tot 12 Flex II-25, 14 Flex II-20 en 30 Flex II-10 LED balken kunt aansturen.

(advertentie)