(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Zoals je het inmiddels misschien wel van hem gewend bent, is het bij CannaTommy een constante strijd tegen de elementen. Is het niet de warmte, dan is het wel de kou. Het zijn misschien geen perfecte omstandigheden, maar dat houdt het spannend. Gelukkig helpt een kacheltje de binnentuin de winter door.  

Wat is het koud hé! Eigenlijk geen weer voor onze geliefde groene plant. Gelukkig groeit Blue Amnesia Haze goed bij de kachel. Ze staat inmiddels 16 dagen op het 12/12 lichtschema en de eerste bloeiverschijnselen worden zichtbaar. Ik kan nu al bijna niet meer wachten totdat deze blauwe geheugenverliezende mistige dame netjes in mijn glazen potten zit.

pH-dalingen

Nadat ik vorige week schreef over pH-dalingen dacht ik dat het wel weer voorbij zou waaien. Blue Amnesia besluit echter een beetje te blijven schommelen. Gelukkig ben ik ook wel wat schommelingen gewend, en probeer ik haar daarin dus zo goed mogelijk te begeleiden.

Altijd leuk om te horen dat mijn verslagen gelezen worden en al helemaal door mensen met veel ervaring. Zo herinnerde Jack mij eraan om de pH-dalingen scherp in de gaten te blijven houden. Waarom de zuurtegraad precies schommelt en wat je er aan kunt doen lees je hier.

Ik was eigenlijk net van plan om mijn Bluelab Guardian Connect monitor in gebruik te nemen in de tent, maar de komende tijd mag de Bluelab de DGS nauwlettend in de gaten gaan houden. Ik heb de meter centraal opgehangen, zodat ik makkelijk kan wisselen tussen de Growrilla RDWC, de DGS of de bak om voedingswater in te mengen (die ertussen staat op een karretje).

Omdat ik het voedingswater pas net ververst had, en al eerder wat pH-min toegevoegd had, wilde ik geen pH-plus gebruiken in hetzelfde water. Het gebruik van zowel pH-min als pH-plus verstoort de werking van de pH-bufferende capaciteit van het water.

Wat meer voeding

Na ingebruikname (en kalibratie) van de Bluelab monitor merkte ik een wat lagere EC-waarde op. De pen gaf een EC-waarde van 1,9 aan en de Bluelab 1,7. Dit lijkt mij gunstig; bij nader inzien zou ze wat groener kunnen zijn en dus mag ze meer voeding hebben.

Daarom tapte ik water af en heb ik een paar liter water toegevoegd met de voeding van Terra Aquatica, aangemaakt volgens de flowering-formule. De pH- en EC-waarden zijn daardoor weer wat gestegen. Zo houdt de plant het wel weer een paar dagen vol, voordat ze een verse flowering-formule krijgt.

Ruimte maken

Met alle groeikracht van hydrocultuur blijf je snoeien. Omdat de plant zo snel ontwikkelt probeer ik op tijd ruimte te maken zodat er een mooi evenwijdig toppenveld ontstaat. Nu de bloei begint heb ik meteen de laagste scheuten weggediefd zodat de energie naar boven in de plant kan. Eerder hebben we gezien dat de mooiste compacte topjes in het bovenste gedeelte van de kweekkast groeien.

Lemon Haze in RDWC

Ik schakel even door naar de Lemon Haze zaailingen in mijn RDWC systeem. Het was nog even spannend of de zaailingen op tijd aan zouden slaan om NL#5xHaze bij te benen. Inmiddels heeft 1 van de 2 Lemon Haze’s een worteltje buiten de netpot.

Vanwege de twee verschillende soorten en het leeftijdsverschil zal het een uitdaging worden om voor beide dames aan hun behoefte te blijven voldoen. Zo vind ik de grote zaailingen er al een beetje gelig uitzien, terwijl de kleintjes nog geen wortels in het water hebben. Inmiddels genieten ze van de growing-formule met wat T.A. ProRoots (wortelstimulator). Ik kreeg nog een tip om de achterste dames met de voorsten te wisselen, omdat het net wat kan verschillen in klimaat. Met de kachel een graadje warmer hoop ik dat ze snel een groeispurt krijgen.

Fluf knippen

Als je steeds wat topjes uit je potten haalt kom je vanzelf weer op de bodem terecht. Dit was afgelopen week het geval. Maar niet getreurd, want gelukkig had ik nog een emmer met plantmateriaal staan. Dit is een mengsel van AK Choco Kush en Lava Freeze. Eigenlijk vind ik deze fluffy topjes te vervelend om te knippen en daarom had ik er een ander doel mee. Om het snel veilig te stellen voor de verhuizing van laatst heb ik deze B-kwaliteit in een zwarte foodsafe emmer gestopt.

Nu ga ik er echter toch maar eens even goed voor zitten, want deze backup-stash kan er (samen met wat edibles en cannabisolie) mooi voor zorgen dat ik net zelfvoorzienend blijf tot de volgende oogst weer klaar is. Tot volgende week!

Peace, CannaTommy

(advertentie)