(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Na de grote wisseltruc van vorige week staat er weer een gezonde groene Blue Amnesia Haze in CannaTommy’s kweekkast. De vervangen plant werd echter niet weggegooid maar met liefde gered. Ze krijgt gezelschap van enkele oldschool dames en Superskunk autoflowers…

Omdat de wortels van mijn Blue Amnesia Haze vorige week nogal bruin waren, en de plant er niet meer gezond uitzag, voerde ik vorige week een grote wisseltruc uit. Ik wisselde de plant om voor mijn andere Blue Amnesia Haze, en daarmee staat er weer een frisse groene dame in de Dokter Groen Special. Ze is al bijna klaar voor het scrogrek. Dat niet alleen maar ook de ‘probleemplant’ is inmiddels weer opgeknapt…

Groene Blauwe Amnesia Haze

Gelukkig staat er weer een mooie groene plant in de DGS. Na een spoelbeurt en de wisseltruc loopt alles weer volgens planning. Ondanks de kou (het blijft ’s nachts nog net boven de 15 °C in de DGS) heeft Blue Amnesia Haze er zin in. Omdat ik toch al moeite heb om hele nachten in bed te blijven liggen, heb ik de temperatuur wat gemonitord en de aquariumverwarmer gefinetuned. Het voedingswater blijft nu netjes 19 °C als de lamp uit is. Met een tentje erbij denk ik dat de temperatuur wel boven de 15 °C zal blijven, en anders heb ik nog wel ergens een kacheltje staan.

Nu ik het buisje uit de retour van het Flow Hydroponics 3-in-1 Systeem gehaald heb staat het water wat lager. De wortels heb ik naar achteren begeleid zodat ze verder kunnen ontwikkelen en niet zo snel in de retour komen.

Het wordt ondertussen ook alweer tijd om deze plant van een scrogrek te voorzien. Dit staat dan ook voor komende week op de planning. Dit keer zet ik het rek niet te laag vast; de vorige ronde spleet de hoofdstam namelijk in tweeën toen ik de deksel van de growtray van het systeem optilde…

Wortelexplosie

Na advies van Dr. Groen (om toch de wisseltruc door te voeren) lijkt alles weer onder controle. Toch vind ik het reuze interessant om nog wat te doktoren met haar sippe zus. Weggooien kan altijd nog, toch? Als ik dit nu onder controle krijg, heb ik de volgende keer misschien wat minder stress bij wortelrot.

Nadat de plant met wortelrot een dagje gespoeld had in een oplossing met H2O2, heb ik haar naar de DWC-emmer verplaatst. Ik heb de lamp wat gedimd en gaf haar een lichte voedingsoplossing (EC 1,1) met T.A. ProRoots (wortelstimulator) en T.A. Silicate. Na twee dagen zag ik wat nieuwe wortels (boven het wateroppervlak), maar het groeide niet zo snel. Daarom besloot ik de bruine oude wortels weg te knippen, in de hoop dat de plant haar energie kan gaan stoppen in de gezonde wortels.

Kijk mensen, dit is nu precies wat wiet kweken voor mij zo verslavend maakt. Niet stoned op de bank liggen, want zo spannend is dat nou ook weer niet. Maar kijk het eens groeien, binnen een paar dagen een mooie nieuwe bos wortels! Daarom heb ik besloten om de plant in de DGS vandaag ook te verversen en ook wat T.A. ProRoots mee te geven. Ik ben benieuwd of haar wortels daarmee nog wat mooier doorontwikkelen voordat ze richting de bloei gaat.

Versterking

Al is het gevecht tegen de warmte pas net voorbij, het begint alweer erg koud te worden. Volgens mij is het nu het moment om ervoor te zorgen dat de voorraadpotten weer goed gevuld gaan worden. Als grootverbruiker gaat het hard met de voorraad, daarom mag het ook wel een onsje meer zijn. Bij de apotheek kan ik een week wachten op een portie voor een dag. Ik zei weleens tegen mijn vrouw, “ik ben even langs de shop, want Bedrocan moet de zaden nog ontkiemen geloof ik…”. Daarom ben ik ook zelf maar weer aan het ontkiemen gegaan.

Er lagen al een tijdje een paar oldschool dames op mij te wachten. Gelukkig zijn deze eindelijk in een nat koffiefilter beland. Omdat deze zaden al wat ouder zijn heb ik ze extra verwend met Spa Blauw en T.A. Fulvic (1 ml Fulvic op 0,5 liter Spa Blauw).

In mijn eigen kleine zadenbankje kwam ik ook nog twee Superskunk autoflower zaden tegen die ik ook besloot te ontkiemen. Later krijgen deze een plekje in de voorgroeitent. Het mooie van autoflowers is dat ze toch wel gaan bloeien, ongeacht het lichtschema. Zo kunnen ze mooi voor een extra buffer zorgen op een plekje dat anders onbenut zou blijven.

Schoonmaak

Om de nieuwe ronde soepel door te kunnen starten hebben de oldschool dames wel een stekkie nodig. Met de nieuwe zaden al in een nat koffiefilter is er geen weg meer terug. Tijd om ervoor te zorgen dat ze niks tekort komen dus.

Opnieuw besmet met het hydrovirus besloot ik om mijn 4-plant Growrilla RDWC klaar te maken. Deze heb ik  grondig gespoeld met water en H2O2. Dit systeem heeft de afgelopen twee jaar dienst gedaan in de moestuin. Daar groeide het ook geweldig: pepers, paprika, komkommer, tomaat en courgette. Dit is natuurlijk geen blog over de moestuin, maar over kruiden. Kweken op hydro maakt het echter wel een stukje betaalbaarder om gezond te eten.

Voor het verwerken van al die gezonde cannabinoïden heb je een gereedschap nodig. En voor de juiste werking en hygiëne heeft dat op z’n tijd ook onderhoud nodig. Tijd voor een schoonmaakbeurt van de Volcano vaporizer dus. Om dat zo makkelijk mogelijk te maken zorg ik dat de onderdelen warm van de Volcano af komen. Zo is alle aangekoekte hars nog een beetje zacht. Dit probeer ik eruit te schrapen en in een joint te doen (zo gaat er niks verloren). De zeefjes druk ik eruit en de onderdelen staan een tijdje in een afgedekt bakje met isopropanol. Op deze manier is de hars redelijk gemakkelijk te verwijderen. Na het monteren van nieuwe zeefjes en een nieuwe zak smaakt je medicijn weer zoals het hoort.

Na al dat schrobben wilde ik mijn verhaal gaan schrijven en met Lemon Haze in de pot krijg ik dat wel  gedaan. Omdat je goed voor jezelf moet zorgen was het eerst tijd voor een Happy Hour @Casa CannaTommy!

Volgende week hoop ik jullie voor te stellen aan NL#5xHaze en Superskunk, met hoeveel ze zullen zijn blijft nog even spannend…

Peace, CannaTommy

(advertentie)