(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Net toen alles weer soepel leek te gaan, kreeg CannaTommy een onfortuinlijke wending voor zijn kiezen. Hij vertelt je er zelf alles over maar laten we vast zeggen dat het maar goed is dat hij nog een backup plant had. Helemaal dramatisch is het echter ook weer niet want Tommy maakte deze week ook heerlijke Nederhasj, én liet zijn wiet testen op het eerste CNNBS Oogstfeest.

Toppen

Ik was juist aan het overwegen of ik mijn plant al zou toppen toen het laatste verslag van Dr. Groen online kwam. Deze ronde lopen we zo ongeveer gelijk, en omdat zijn kweekwijze de kast zo mooi vult kijk ik dit weer even bij hem af. Aan het begin van de week topte ik mijn Blue Amnesia Haze dus ook vlak boven de zesde node.

Dit kwam mooi uit omdat een klein groeipuntje weghalen al voldoende was. Voorzichtig wipte ik het groeipuntje een keer om en tussen duim en wijsvinger haalde ik het puntje weg. Op dit punt zullen vanaf nu twee vertakkingen aan de hoofdstam gaan groeien. Zo heeft de plant maar een klein wondje en daarmee zo min mogelijk stress. Althans dat dacht ik…

Van de reservebank af

Na de nodige veranderingen leek het allemaal goed te gaan. Tot de blauwe Amnesia dame in de DGS de nodige gebreken begon te vertonen. Aan de onderkant vergeelde wat blad en er ontstonden roestvlekken. Vergeleken met haar zus in de tent zag ik weinig schrikbarende verschillen. De waardes van de pH, EC en de temperatuur waren allemaal min of meer gelijk. De backup plant in de DWC-emmer heeft zelfs iets kouder voedingswater en lijkt toch blijer te zijn.

Ik geef eerlijk toe; als je meer dingen tegelijk verandert, is bij complicaties lastig te achterhalen wat het veroorzaakt heeft. Door het zelfgemaakte biofilter (zie mijn laatste verslag) is er denk ik wat rotzooi in het systeem gekomen, ik vermoed de kokos van de jiffy’s. Het water kletterde ook wat minder hard naar beneden in verband met het biofilter onder de retour. Vorige week heb ik daarnaast ook wat slangetjes in de growtray van het Flow Hydroponics 3-in-1 Systeem gemonteerd om het voedingswater mooi te laten circuleren.

Het was dus weer eens tijd om Dr. Groen om advies te vragen. Twee zien immers meer dan één! Gezien de verkleuring en het ontstaan van nieuwe wortels boven het wateroppervlak, vermoedde hij wortelrot en stelde voor om de zusjes om te wisselen, en de backup plant van de reservebank te halen.

De ‘probleemplant’ gooien we echter niet weg, die probeer ik nog te redden. Op het moment staat de wat vergeelde dame dan ook een dagje te spoelen in een oplossing met water en H2O2. Vervolgens zal de nog steeds groene dame haar leven voortzetten in de DGS-kweekkast. Zal de vergeelde chick toch weer blij worden in de tent straks?

Van een mede-DGS-kweker kreeg ik nog een goede tip om verder te kweken met een lager waterniveau. Hij vermoedde dat de wortels verstikten door het hoge waterniveau. Het klopt dat ik bij de DWC-dame altijd wat meer ruimte tussen het wateroppervlak en de onderkant van het netpotje houd, maar bij SWC (shallow water culture, zoals in de DGS) dacht ik er goed aan te doen om de middenweg op te zoeken. Zo word ik steeds wat wijzer, en Lava Freeze was ook erg blij met een laag waterniveau. Daarom kweek ik nu verder zonder het buisje in de retour.

Lemon Haze slaapzand

De TrimBin (een ergonomische knipbak met trichoomzeef) stond me in een hoekje met een vuilniszak eroverheen te wenken. Voordat ik het knipafval in een zak stopte (om later cannabis olie van te maken), besloot ik om nog even met de bak te schudden. Ik was verbaasd wat er na het schudden onder de zeef verscheen! Voor de gekkigheid noem ik het even slaapzand, de bij elkaar geveegde trichomen lijken namelijk wel fijn zand.

Binnen een handomdraai maak je daar heerlijke Nederhasj van. Het ontspant je hele lichaam goed, vandaar slaapzand. Met een fel lampje, een kritische blik en een pincet haalde ik een paar kleine haartjes weg. Vervolgens trok ik een paar doktershandschoenen aan en plakte de trichomen aan elkaar; tussen mijn handen rolde ik er een temple ball van.

Ik kwam tot de conclusie dat Lemon Haze dus een prima soort is om hasj van te maken. Ik had maar een klein beetje knipafval in de TrimBin en na ongeveer twee minuten schudden lag er al een mooie laag glinsterende trichomen onder de zeef. De opbrengst was iets meer dan twee gram dry-sift, leuk voor de echte hasjliefhebber.

Oogstfeest

Ik voelde mij vereerd met de uitnodiging die een paar weken geleden kwam: het allereerste CNNBS Oogstfeest! Het was supergezellig en ontzettend leuk om kennis te maken met andere gelijkgestemden. Ik ben natuurlijk fan van Uncle Kush zijn podcast (The High Cloud). Erg leuk dus om deze man eens in het echt te ontmoeten!

Met de Purpl Pro testte hij het THC-percentage van mijn zelfgekweekte medicijn, een unieke kans. En ik was verrast met de resultaten. Lemon Haze kwam uit de test met een THC-percentage van 18% (ik gokte 20, maar 18 is ook niet mis). Vervolgens werd Lava Freeze aan de test onderworpen. Zoals jullie vorige week hebben kunnen lezen heb ik deze vroegtijdig omgehaald. Daarom gokte ik 14% THC, maar toen kwam Uncle Kush toch met een uitslag van 20%. Tof, dat had ik dus niet verwacht!
Vervolgens liet ik beide soorten testen door een ervaringsdeskundige die al jointjes draaide in de tijd toen ik nog vloeibaar was. Hij vond Lemon Haze ook een sterker effect hebben.

Dus denk ik wederom tot de conclusie te komen dat het THC-percentage niet alles zegt. Het terpenenprofiel, de tijd om af te rijpen, de geïnvesteerde liefde in de plant, het rustig aan drogen, voorzichtig handelen en juist verpakken heeft allemaal invloed op het eindproduct.

Het wordt dus spannend of ik beide zussen weer groen kan krijgen en houden, maar daarover volgende week meer!

Peace, CannaTommy

(advertentie)