(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Spanje is al enige jaren het ‘Nieuwe Nederland’ als het gaat om de productie en handel in wiet. Wellicht daarom ook dat er zeer regelmatig landgenoten gepakt worden daarginds. Afgelopen week was er weer eens eentje de Sjaak door een actie van de Guardia Civil, maar deze Nederlander verdient wat extra aandacht vanwege zijn zeer creatieve manier van wiet smokkelen: in vaten vloeibaar asfalt!

Tsjech en Nederlander zijn creatief met asfalt

Het zou ons niets verbazen als er in Spanje tegenwoordig meer wiet wordt opgerold door de autoriteiten dan dat wij hier in narcostaatje Nederland met zijn allen nog kweken. Als we zouden willen, kunnen we minstens drie keer per week een grote vangst melden. En onlangs nog werd er een nieuw wereldrecord gevestigd in Spanje toen de politie liefst 32.370 kilo (!) toppen in beslag nam.

LEES OOKWereldrecord? Spaanse politie ript 32.370,2 kilo wiet in ‘Operatie Tuinen’

Dit keer besteden we aandacht aan ‘Operatie Tsjechië’ van de Guardia Civil in Granada vanwege de zeer inventieve manier waarop de gearresteerde Tsjech en Nederlander hun handelswaar verpakten. In vaten vloeibaar asfalt dus, je zou denken dat niemand daar met zijn poten in wil gaan roeren…

Snuffelhond wordt gek van ‘vloeibaar asfalt’

Maar dat is buiten de poten van de snuffelhonden van de Spaanse politie gedacht. Op de beelden die de politie heeft vrijgegeven van de inval in een magazijn op een industrieterrein in Cijuela, zien we namelijk hoe Fikkie als een (honds)dolle aanvalt op de pallets die daar liggen opgeslagen.

En niet zonder reden, want uiteindelijk blijkt er 170 kilo wiet in het vloeibare asfalt verstopt te zitten. De handel was volgens de Spanjaarden bestemd voor landen in Centraal-Europa – waar in ieder geval dus Tsjechië onder gerekend mag worden.

Perziken, knoflook en nu weer vloeibaar asfalt

Overigens was het vermommen van de wiettoppen door de Tsjech en landgenoot dan wel van LaLiga niveau, of het verstandig was om dat op die specifieke plek in Cijuela te doen wagen we te betwijfelen. Het is namelijk al de derde keer dit jaar dat de Guardia Civil hier toesloeg!

In maart waren twee plantenvrienden daar het haasje die 88 kilo wiet hadden verstopt tussen blikken perziken op siroop (ook leuk gevonden, alhoewel een beetje jatwerk van de Colombianen) en afgelopen juli wisten de Spaanse flikken 212 kilo wiet op te snorren in een lading… knoflook.

(advertentie)