(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

CannaTommy geeft je deze week het oogstgewicht van zijn Lemon Haze, maar kon het niet laten om daar ook vast wat van te proeven. Het zetelde hem regelrecht in zijn praatstoel, waar hij dit extra lange verslag maakte over het selecteren van zijn beste Blue Amnesia Haze, de nodige kweektips, een biofilter en nog veel meer…

Misschien heb je het vorige week ook op CNNBS gelezen; ‘kill your darlings’. Oftewel, door een strenge selectie hou je alleen je beste planten over, en oogst je uiteindelijk meer en betere wiet. En dat is precies wat ik gedaan heb, want ik ga natuurlijk ook voor een betere oogst met alleen mijn mooiste Blue Amnesia Haze.

Omdat ik moeite heb om een mooie plant weg te gooien mag de mooiste Blue Amnesia Haze zus in een emmer verder groeien. Eerder hebben we wel gezien dat een back-up plant reuze handig kan zijn. Ze staat daarom in een DWC-emmer met een schijf-luchtsteen aan een 600 liter/uur luchtpomp. Ik heb haar nieuwe zonnetje (een V3 Quantumboard van Rubol) meteen op vol vermogen gezet en op 40 cm afstand gehangen. We gaan knallen met deze Blue Amnesia Haze!

Genieten van Lemon Haze

De oogst van mijn Lemon Haze is nog niet eens gecured, maar ik kan er nu al ontzettend van genieten. Na het eerste trekje uit de Volcano Vaporizer (180˚C) ballon voelde ik meteen kippenvel over mijn rug, gevolgd door een aangename ontspanning. Misschien is het omdat limoneen je geluksgevoel versterkt maar ik word er ogenblikkelijk gelukkig van!

Nadat ik er een lekkere portie van genuttigd had was mijn pijn gedempt en ervaarde ik een fijne opgewekte high (wat in mijn optiek absoluut een toegevoegde medicinale waarde heeft). Zo blijkt deze Lemon Haze een waar geheugenserum voor mij te zijn. Er kwamen allemaal toffe herinneringen van vroeger naar boven, die de weg naar die stoffige bovenkamer normaal gesproken maar zelden weten te vinden. Lekker mindful dus. Daarom is het (zeker als medicinaal gebruiker) absoluut het beste om je eigen wiet te kweken.

Door de huidige (noodzakelijke) manier van werken in deze branche vind je deze kwaliteit helaas niet in iedere coffeeshop. Bij die hele wietproef heb ik ook mijn vraagtekens. Ik begrijp goed dat coffeeshophouders (na 45 jaar in een hoekje gedrukt te zijn) ook een beetje klaar zijn met de bende die onze overheid er van maakt. Helemaal als je kijkt wat er op het gebied van onze geliefde groene plant in Amerika allemaal gebeurt. Tja: cannabis is the glue that keeps this shit show together…✌️

Knippen en wegen

Ondertussen heb ik wat externe hulp gehad van een erg secure knipper/plukker. Er zit dan ook bijna geen blaadje meer aan mijn Lemon Haze en daar moest natuurlijk even een plaatje van geschoten worden. Dit bewijst ook maar weer eens dat low-and-slow de beste manier is om te drogen. Na 3,5 week drogen bij ongeveer 21 ˚C en 50-60% luchtvochtigheid ben ik begonnen met knippen.

Nu het oogstgewicht. Ik redde het weer niet om netjes alles in één keer op de weegschaal te hebben. Door Lemon Haze kreeg ik deze knipklus tenslotte geklaard. Om toch het exacte gewicht te weten woog ik deze gebruiksporties eerst af. Het totaalgewicht komt uit op 178 gram heerlijke wiet. Mijn oude vertrouwde G-Bars kweeklamp verbruikt 160 Watt dus dat is een hele mooi resultaat van 1,11 gram per Watt!

Geen trips maar tips!

Na het schrijven van het vorige verslag tipte Dr. Groen me dat hij op de wortelfoto’s wat aanslag zag, wat vervuiling van de koeler zou kunnen zijn. Daarom heb ik het systeem een dag laten spoelen met T.A. flashclean en vervolgens ververst. Er blijft wat verkleuring, maar ik maak me er geen zorgen om omdat de plant er verder gezond uitziet.

Slangetjes

Van een mede DGS-kweker kreeg ik nóg een fijne tip. Hij had slangetjes aan de invoer bevestigd zodat het zuurstofrijke voedingswater (wat omhoog gepompt wordt) mooi over de growtray verdeeld wordt. Zo gezegd zo gedaan, ik knipte 4 lange en 4 korte stukken slang af. Deze schoof ik over de manifold waarbij ik ervoor zorgde dat ze mooi vlak in de growtray bleven liggen. Nu kan de kraan van de pomp vol open en de wortels spoelen niet meer in de retour. Bedankt voor de tip, weer een fijne upgrade!  Zo zie je meteen de kracht van deze cannabiscommunity, met z’n allen weten we het meeste toch?

Geen koeler maar een biofilter?

We hebben al eerder gezien dat mineraal en biologisch prima samen kunnen werken. In het hydrosysteem van de DGS gebruik ik dan ook de nuttige bacteriën van T.A. Trikologic S. Ik keek eens naar de online beschrijving en kwam tot de conclusie dat ik een kleine aanpassing ga doen. Er staat uitgelegd dat bij jonge planten de bacteriën in hydrosystemen waar de wortels bloot liggen (zoals in het 3-in-1 flow hydroponics systeem) een basis nodig hebben om te groeien. Dit kan een bestaand biofilter zijn of je kunt er zelf een knutselen van een plastic mand van 3 – 5 liter gevuld met 80% hydrokorrels en 20% kokos. Dit dient in recirculerende systemen onder de retour gehangen te worden.

Ik heb even gekeken hoe dit makkelijk te realiseren is met wat spullen die ik nog had liggen. Ik had al een grotere bak met gat waar toevallig al een netpot in paste. In de netpot gaat geen 3 – 5 liter maar 0,8 liter. Voor het aandeel kokos gebruikte ik Jiffy’s. Ik maakte een oplossing van een liter water met 2 gram bacteriën. Daar heb ik de Jiffy’s mee ingewaterd en de hydrokorrels hier een nacht in laten staan.

De volgende dag heb ik het water uit het systeem gepompt en plaatste de grote bak. Nu heeft het systeem iets meer capaciteit gekregen. Ik heb het gevuld met 30 liter water met voeding voor 17 liter. Hiermee kwam de EC-waarde uit op 1,5. Omdat bacteriën dol zijn op zuurstof liggen er nu 2 extra luchtstenen onder de netpot te bubbelen.

Iedereen bedankt!

Zelf had ik het nog niet eens in de gaten, maar door een lezer werd ik getipt dat ik al een jaar wekelijks verslagen schrijf over het kweken in de Dokter Groen Special. Ik heb er ontzettend veel plezier aan beleefd en dit jaar is voor mij voorbij gevlogen! Natuurlijk blijf ik met veel plezier in de DGS kweken. Graag wil ik iedereen toch even bedanken: CNNBS voor de DGS-winactie en alle info die je als kweker nodig hebt! Dr. Groen en Jack voor de juiste tips op het juiste moment. G-Tools voor de snelle service en Amsterdam Genetics voor de uitgebreide selectie topgenetica! Als laatste wil ik alle lezers ook nog even bedanken voor hun tijd, medeleven en handige tips 😃

Ik ben ook erg blij dat ik toffe mensen heb leren kennen bij wie (zoals het gewoon hoort) cannabis helemaal normaal is. Dit helpt mij om nog nét wat meer schijt te krijgen. Dat is ook hard nodig om eindelijk, in dit toonaangevende kleine kikkerlandje, wat positieve verandering te bewerkstelligen. Dank daarvoor!

Het voelde voor mij niet goed om in een hoekje gedrukt te worden en maar stiekem mijn plantjes te kweken. Om al die bullshit over cannabis in het nieuws voorbij te zien komen (en mezelf ondertussen zorgen te maken over eventuele blauwe petten voor de deur). Tijd voor verandering en dat moet je manifesteren!

Kortom: iedereen ontzettend bedankt! Ik vond het erg leuk om gedaan te hebben en ga het ook zeker wel missen!

Peace CannaTommy…

…of toch niet.. want… van de mannen van CNNBS mag ik blijven! 😃🎉

Na deze ronde schijf ik iedere twee weken een verslag. Dit zal niet meer specifiek over de DGS gaan maar net over waar ik mee bezig ben en waar ik wat over te vertellen heb. De plannen die ik heb voor de komende tijd, is het maken van edibles, bubble hash en cannabisolie. En schrijven over een andere kweekronde, bijvoorbeeld RDWC of op kokos. En soms ventileer ik natuurlijk even wat over hoe hypocriet ik de regeltjes wel niet vindt 😉

Peace (nu echt), CannaTommy ✌️

(advertentie)