(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Nu de oogst van Lemon Haze bijna droog is, borrelen er bij CannaTommy plannen op om daar wietolie van te maken die hij deels wel en deels niet zal decarboxyleren. Ondertussen zijn de nieuwe Blue Amnesia Haze wietzaadjes ook uitgekomen, en is het alweer tijd om ze te planten.

Vorige week heb je kunnen lezen dat er weer een paar nieuwe zaden van Amsterdam Genetics in een nat koffiefilter zijn beland. Op de verpakking staat iets over dat het een souvenir is en wat over regeltjes. Een souvenir kan ook nat worden toch? Wat de natuur vervolgens wil is onoverkomelijk en inmiddels ploppen er een paar mooie wortels uit.

Drogen en (niet) decarboxyleren

Lemon Haze hangt nog even op haar gemakje te drogen. De dunste takjes knakken bijna maar de dikkere zijn nog wat slap; daarom mag ze nog een paar dagen drogen. Als de takjes knakken maar nog niet doorbreken ga ik de plant knippen. Van het knipafval maak ik cannabisolie.

Ik ben van plan om een gedeelte van de olie te decarboxyleren (THC activeren, net zoals in het brandende puntje van je joint) en een deel niet te decarboxyleren (rauw). Ik ga voor mijzelf eens uittesten wat er gebeurt als je niet verhit. Op Mediwietsite kwam ik een artikel tegen over rauwe cannabis: niet decarboxileren zou tal van positieve medicinale eigenschappen hebben. Ik had het er over met een andere medicinale cannabisgebruiker, we besloten het allebei uit te testen en ervaringen hierover uit te wisselen.

Zelf heb ik altijd gedacht (en ook ervaren) dat veel (actieve) THC goed helpt bij chronische pijn, vermoeidheid en andere klachten. De beste cannabisolie die ik ooit heb gehad was gemaakt van rosin. Die rosin decarboxyleerde ik au bain-marie in olijfolie in een dicht flesje, zodat de terpenen zoveel mogelijk bewaard bleven. Deze olie was dus wél gedecarboxyleerd, maar zo full-spectrum als mogelijk. Ik vermoed dat de olie daarom zo goed werkte.

Omdat cannabis veel te interessant is wijk ik weer eens af van waarover ik hier eigenlijk schrijf, snel terug naar de DGS kweekkast

Babysitten bij Blue Amnesia Haze

De avond voor de publicatie van het vorige verslag stopte ik de zaden in een koffiefilter, natgemaakt met Spa Blauw. Na een paar dagen was bij alledrie de zaden een worteltje zichtbaar. Hoewel het nog twee weken duurt tot Halloween, en deze Blue Amnesia Haze nog erg klein is, is ze van dichtbij toch al echt een monster.

Wederom met wat Spa Blauw maakte ik voor de jonge zaailingen het eerste voedingswater aan. Daar weekte ik de Eazyplugs en de hydrokorrels in. Het viel mij op dat met 0,5 ml T.A. Micro, Grow en Bloom de EC-waarde pas de 0,7 aan tikte. Kraanwater zonder voeding heeft van zichzelf al een EC-waarde van 0,6/0,7. Nadat de zaailingen gesetteld waren kregen ze weer gewoon kraanwater. Ik maakte hetzelfde recept met 1 liter kraanwater, daarmee kwam de EC-waarde uit op 1,2.

Vloerverwarming

Met de kweekkast in de schuur leek het mij verstandig om ervoor te zorgen dat het kwetsbare jonge spul het ’s nachts niet te koud krijgt. Daarom hebben ze nu even een warmtematje onder de propagator. Natuurlijk zouden de jonge plantjes ook al direct in het Flow Hydroponics 3-in-1 Systeem kunnen, maar ik hoop ze zo in het prille begin wat extra te beschermen tegen koude nachten.
Binnenkort komt er naast de Dokter Groen Special ook een kweektent te staan, wat ook zal helpen tegen de kou. Een dezer dagen, als de laatste onderdelen van het systeem weer schoon zijn, mogen de dames plaatsnemen in het systeem.

De nieuwe G-Bars LED is dimbaar maar bij de oude versie die ik heb kun je de LED ‘bars’ afzonderlijk uitschakelen. Om wat energie te besparen (en omdat de jonge plantjes nog geen vol vermogen nodig hebben) heb ik alleen de twee middelste lampen van de G-Bars ingeschakeld. Zo verbruikt de kweeklamp geen 160, maar 80 Watt stroom. Hiermee blijft het overdag 20-21 °C. De thermostaat van het warmtematje zorgt ervoor dat er verwarmd wordt als de temperatuur onder de 18 °C komt.

Schrobben

Omdat schrobben bij mij lichamelijk ellende geeft, doe ik dit het liefst zo slim mogelijk. Zo heb ik een oplossing met water en waterstofperoxide gemaakt om de aangekoekte zouten en resten makkelijker te verwijderen. Om de netpot uit de deksel van de growtray te halen had ik een kniptang nodig, de netpot zat vast gegroeid, dus deze moest eraan geloven.

Ik heb er zin in deze nieuwe ronde, dit keer zit ik er weer bovenop. Zou ik jullie volgende week al foto’s kunnen laten zien van wortels in het water? Ik hoop het.

Tot volgende week!

Peace, CannaTommy

(advertentie)