(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Door het onvoorspelbare en vochtige klimaat is CannaTommy de afgelopen week druk in de weer geweest met ontvochtigen. Zijn Lemon Haze is immers bijna klaar en hij wil zijn oogst natuurlijk niet aan toprot verliezen. Voor zijn buitenplanten regelde hij onderdak, want ook daar ligt toprot inmiddels op de spreekwoordelijke loer…

Lemon Haze heeft het er weer lekker van genomen. Ze was dorstig en de voeding ging er ook goed in, waardoor er een mooi veldje aan toppen is ontstaan. Het geurt geweldig en het ziet er prachtig uit, al zeg ik het zelf…

Ik ben nog steeds verbaasd dat deze plant het zo goed doet, want ik ben niet bepaald voorzichtig met haar geweest, zoals jullie wel hebben kunnen lezen. Deze dame bewijst dat ze wel tegen een stootje kan. De EC-waarde van 2.1 heeft helaas wel geresulteerd in wat verbrande bladpuntjes. Dit betekent dat de hoge EC-waarde nét iets teveel van het goede is.

Opnieuw klimaatstress

Nu de DGS op een nieuwe plek staat is het even spannend. Hierdoor zijn er tussen de rondes meer variabelen tegelijk veranderd, dan alleen de genetica. Ik worstel een beetje met de hoge luchtvochtigheid nu de DGS in een ruimte staat met wat meer volume dan de vorige ronde. Daarbij komt dat het afgelopen week even lastig was om mijn energie te verdelen, waardoor ik een keer te laat was met het legen van de ontvochtiger. Dat zorgde ervoor dat het apparaat zichzelf uitschakelde, met uiteraard een hogere luchtvochtigheid tot gevolg.

De hygrometer in de DGS heeft een maximale luchtvochtigheid onthouden van 72%, aan de hoge kant dus. Afgelopen week ging het over het algemeen wat beter na het inschakelen van de ontvochtiger, de luchtvochtigheid bleef daarmee rond de 60%.

Laatste loodjes met weinig voeding

Het begrip ‘spoelen’ roept bij sommige lezers misschien wat vraagtekens op. Is dit geen broscience en is deze mythe niet pas door onderzoek ontkracht? Jawel, en ik hoor er ook allerlei verschillende meningen en argumenten over. Zo kwam ik over dit onderwerp afgelopen week op mijn favoriete site deze link tegen.

Het onderwerp is dus lastig te doorgronden en ik zie het dan ook als persoonlijke voorkeur. Ik snap de filosofie ‘geef je plant bouwstenen tot je haar omhakt’ ook heel goed. Toch heb ik inmiddels het idee dat ik na de oogst een prettigere smaakbeleving ervaar als de wiet wel een paar dagen gespoeld is.

Ik moet er wel bij zeggen dat mijn onderzoek niet helemaal kloppend is, als je kijkt naar wat ik met elkaar vergelijk. Ik had het idee dat de AK Choco Kush reus, die een paar dagen met water gespoeld is, minder scherp aan de keel is dan de ongespoelde AK Choco Kush uit de DGS. Het lastige is alleen dat het twee verschillende fenotypen zijn, waardoor de smaak sowieso wat kan verschillen. De oogst van het ene zaadje smaakt net wat pittiger dan die van het andere zaadje. En natuurlijk is er nog het verschil in kweekverlichting en wel en geen booster. Toch heb ik er een beter gevoel bij (en mijn keel ook) als de plant een beetje kan vergelen, zoals ze dat in de natuur ook zou doen.

Na een paar foto’s gemaakt te hebben bespeur ik her en der al een amberkleurige trichoom. Samen met de hoge luchtvochtigheid heb ik besloten het zekere voor het onzekere te nemen. Ze wordt alvast klaargestoomd voor de grote dag dat ze ondersteboven mag hangen.

Ik heb zoveel mogelijk voedingswater uit de bak gepompt en de bak weer bijgevuld met kraanwater en pH-min. De EC-waarde kwam op 1,2 uit, de pH stelde ik bij tot 6,0. Op deze manier is het een soort van semi-spoelen, de plant staat niet op alleen water en heeft toch nog wat voedingstoffen.

Reuzenplant achter de hand

Ik heb gemerkt dat de voorraad erg prettig op peil te houden is met een reuzenplant achter de hand. Daarom heb ik er dit keer drie! Het zijn Lava Freeze planten en het lijkt sinds tijden weer een succesvolle buitenkweek te worden! De planten staan inmiddels veilig onder een afdak met binnenkort een briesje. Er is wat vergeling omdat ik ze al een paar weken alleen water geef. Met voeding erbij moet dat goed komen. Ik fantaseer alvast over volle potten en verse bubblehash rosin…

Peace, CannaTommy

(advertentie)