(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Zelf is onze CannaTommy er een weekje tussenuit gepiept maar Lemon Haze bleef uiteraard thuis. Voor vertrek kreeg ze wel extra veel voedingswater en een grote beurt om de trips tijdens zijn trip op afstand te houden. Kijken of de wietplant de week in haar eentje heeft overleefd, en hoe je net als Tommy een ergonomische grinder maakt.

Je ne parle pas français

Vorige week moest je mijn verslag helaas missen, omdat ik een paar dagen in België zat. In de grensstreek met Nederland zigzagden we wat over de grens. Aan de Nederlandse kant mocht ik gelukkig ‘gedoogd’ uitademen, je moet er maar aan denken. Schengen is een dorp nabij het drielandenpunt waar het Verdrag van Schengen (de bekende Schengenverklaring) ondertekend is. Toch laat ik die verklaring niet bepalen of ik mijn medicijn mag gebruiken. Ik blijf erbij, deze Hollander is zich van geen kwaad bewust: we hebben toch die gedoogregel? Je ne parle pas français, of zoiets. Maar het was een fijne vakantie.

Grote beurt

Inmiddels volgt Lemon Haze al 6 weken het 12/12 lichtschema. Voor de vakantie heb ik haar nog één grote beurt gegeven, want onderop de plant liepen wat ongenodigde gasten: trips. Deze bladeren en een paar dorre takken haalde ik weg, zodat ze zich volop kon focussen op de productie van fijne bloemen. Bij het openen van de DGS komt de heerlijke frisse geur van limoneen (een terpeen; een aromatische stof die het medicinale effect van THC beïnvloedt) je meteen tegemoet.

Omdat ik na mijn vorige afwezigheid een flinke EC-daling (van 1,8 naar 1,3) constateerde, bedacht ik een manier om dit te voorkomen. Onder de DGS heb ik de 36-literbak geplaatst die ik eigenlijk gebruikte voor het mengen van het voedingswater. Op deze manier krijgt het Flow Hydroponics 3-in-1 Systeem wat meer capaciteit. Ik hoopte maar dat Lemon Haze daarmee alle bouwstenen kreeg om zichzelf een paar dagen te redden.

Voor vertrek gaf ik de plant een verse voedingsoplossing met de flowering formule van GHE/TA, de pH-waarde was 6,1 en de EC 1,9. Na 6 dagen België gaf de EC-meter een waarde aan van 2,2 en een pH van 5,7. Door heel eenvoudig alleen 8 liter water toe te voegen kwam de pH uit op 6,2 en zakte de EC naar 1,8.

Door verhuishectiek moest deze dame wat langer wachten tot haar voedingswater weer ververst werd. Het kwam ook goed uit dat ze nu een extra grote bak heeft. De wortels aan de rand van de growtray zijn wat omhoog gekropen en ‘zweten’ wat voedingswater uit het systeem. Geen probleem; omdat ik nogal eens wat knoei stond er al een wasmachinelekbak onder de kweekkast.

Ventilatie

Vlak voor de verhuizing van de plant stond de clipfan ineens stil. Hij bleek nog wel te werken toen ik deze uit de kast haalde. Ik had zo’n vermoeden dat het door de warmte van de kweeklamp zou kunnen komen. De clipfan hing hier dan ook vlak onder. Ik heb een ventilator op het plafond gemonteerd en de clipfan onder het scrogrek gezet. Daar heeft deze nog een paar dagen voor een briesje gezorgd, waarna het toch weer windstil werd. Het geeft mij daarom altijd een veilig gevoel om een back-up klaar te hebben liggen.

Voor voldoende ventilatie tussen de heerlijk geurende toppen heb ik nog een keer wat blad weggehaald. De sensor van de hygrometer hing ik over een tak, zodat ik komende week de temperatuur ter hoogte van de toppen kan meten.

Ergonomische grinder

Via Instagram kwam ik in contact met een andere medicinale cannabisgebruiker, en we wisselden wat kennis en ervaringen uit. Zo steek je nog eens iets van elkaar op! Deze fibromyalgiepatiënt verkruimelt zijn cannabis in een NutriBullet.

De ervaring die ik heb met mijn elektrische koffiemolen, is dat die mijn wiet onregelmatig of te fijn vermaalt. Omdat hij echter wel heel tevreden was werd ik benieuwd naar het mes van de NutriBullet. Toen hij mij een foto stuurde van dat mes viel het mij op dat deze niet 2, maar 4 messen heeft, en dat de messen verder omhoog wijzen dan bij de koffiemolen. Ik heb mijn koffiemolen daarop uit elkaar gehaald, het mes bot gemaakt en het wat naar boven verbogen in de hoop op een grovere grind. Voor mij is dit de perfecte oplossing en scheelt veel pijn aan de handen. En ik ben ook niet meer de halve dag met grinders aan het klooien.

Het werkt nu als volgt: ik haal de wiet van de takjes en stop het in de koffiemolen. Deksel erop en dan 8 tot 10 keer 1 tot 2 seconden op de knop drukken terwijl je met de koffiemolen schud. Dit resulteert voor mij in de perfecte grind: een beetje fluffy, niet te fijn, maar ook niet te grof. Je kunt afhankelijk van de dichtheid van de soort wat spelen met de tijd en het schudden.

Natuurlijk zal de connaisseur zeggen: je slaat alle trichomen stuk! Dat klopt, het verdient misschien niet de schoonheidsprijs, maar deze lifehack maakt mij het leven stukken makkelijker. Verder is het niet mijn bedoeling om reclame te maken, maar de koffiemolen is te koop bij de Blokker voor twee tientjes. Op deze manier heb ik snel een paar potjes klaar voor gebruik. En zo zie je dat die potjes van Bedrocan ook nog ergens voor gebruikt kunnen worden, als je er zelf maar goede wiet in doet.

Peace, CannaTommy

(advertentie)